PARTYINFO

 

SOUTHERN CROSS

Datum konání:
01.05.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
State Of Mind (Stu Maxwell, nz), D-Resist, Papaya, Mist, Stanzim, Tane (nz), VJ Clad
Popis:
start 21:00, vstup do 22:00 50 czk, poté 100 czk
 
 
Stu Maxwell z projektu State Of Mind míří do pražského Crossu
 
 
Na 1.máje v rámci večera s výmluvným názvem Southern Cross holešovický klub nabídne na dvou pódiích dva novozélandské djs (Stu ze State Of Mind, Tane), doplněné jednou Češkou (Papaya) a trojicí Čechů (D-Resist, Mist, Stanzim), kteří půvabu ostrovní země v jižním Pacifiku totálně propadli. Zatímco hlavním sálem se bude celou noc valit drum´n´bass, druhá stage bude servírovat dub a breaky všech možných forem. Na dnb pódiu sety doplní pochopitelně i tématicky laděná vj projekce. Nabrat dech půjde snadno v příjemném prostředí čajovny v 1.patře, kde budou k vidění dokumentární (Ata Whenua/Shadowland) i hrané (Kdysi byli bojovníky, Déšť) filmy z produkce NZ plus množství fotek z obou ostrovů. KIA ORA!

STATE OF MIND

Za tímto jménem, které patří na Novém Zélandu k nosným pilířům d´n´b scény, stojí dva djs a producenti: Stu Maxwell a Patrick Hawkins. Pět let existence se nezdá být zas tak dlouhá doba s ohledem na reputaci, kterou si tandem z Aucklandu stačil vybudovat doslova v globálním měřítku. Pokud NZ produkci definuje krystalicky čistý, progresivní zvuk, pak by se jistě nastupující talenti jako Cern, Teknik, Dose nebo Trei přihlásili ke State Of Mind jako k jednomu z hlavních inspiračních zdrojů.

Jako první nabídli novozélandské dvojici v roce 2005 pomocnou ruku Total Science prostřednictvím svého labelu CIA, což zabralo a žádosti o tracky se začaly hrnout ze všech stran - zájem projevil třeba Teebee (Subtitles), Friction (Shogun Audio), Kasra (Critical), Doc Scott (31 Records), Black Sun Empire (Obsessions a BSE Rcs) a celá řada dalších.

Po vzoru jiných autorů z branže se Stu a Patrick v roce 2007 rozhodli dát svému jedinečnému zvuku jasnější obrysy a vzniká SOM Music - nahrávací značka, jejíž kredit již stihly potvrdit známé firmy“ jako Chris Su, Black Sun Empire, Mindscape, ale i prosazující se autoři Axiom, Spinline, Sigma a Dose.

Po hromadě singlů a kompilačních příspěvků vypadla v roce 2006 z dílny SOM velká deska a byla nazvaná v našich končinách podezřele povědomým slovním spojením „Take Control“. Letošní albová dvojka „Faster Than Light“, nafouklá rovnou na plochu dvou cd, vyšla 23.března a aucklandské duo ji právě čile propaguje na evropském turné. V Praze bude značku SOM reprezentovat dj setem Stu Maxwell. www.myspace.com/stateofmindnz
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016