PARTYINFO

 

TELEFON TEL AVIV

Datum konání:
11.06.2009 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Telefon Tel Aviv
Popis:
start 19:00, vstup 250/350 czk
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Telefon Tel Aviv s novou deskou v Roxy
V rámci prvního dne oslav 17. narozenin klubu Roxy přivítáme 11.6. Telefon Tel Aviv (usa) s jejich novou impresionistickou deskou Immolate Yourself. Jejich personální sestava je sice nenávratně změněna, stejně jako jejich hudební výraz, přesto se můžete přijít přesvědčit, že i dnes mají plno invence a síly jít dál. Vstupenky je možné zakoupit v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 250czk + poplatek, v den koncertu pak pouze na místě od 19h za 350czk. Uvádí Roxy promotion.
 
telefon tel aviv // bio

Hudební projekt Telefon Tel Aviv vznikl v roce 1999, šest let poté, co se Charlie Cooper a Joshua Eustis poprvé potkali v New Orleans. Když se o dva roky později oba pánové přestěhovali do Chicaga, už začínali vzbuzovat pozornost na hudební scéně remixy pro Nine Inch Nails, Bebel Gilberto nebo pro jazzového veterána Phila Ranelina. Jejich status byl potvrzen už prvním albem Fahrenheit Fair Enough, na němž se introvertní lámané beaty prolínaly se živými nástroji, zejména s klávesami Fender, které naznačily zálibu Telefon Tel Aviv ve starých jazzových a funkových deskách. Roku 2004 přišlo album Map of What is Effortless, které vylepšilo styl známý z minulé desky a nabídlo chytlavější a dotaženější produkci.

Po dalším EP a kolekci remixů se již dostáváme k novince Immolate Yourself, k níž se vztahuje i současné světové turné. Na novém albu nás zaskočí radikální zlom, který znamená úplnou změnu zvuku i směřování kdysi subtilních Telefon Tel Aviv. Základním prvkem zde jsou mohutně znějící zvukové stěny, které upomínají až na intenzitu kapel ve stylu shoegaze (My Bloody Valentine, Ride, Spiritualized). Telefon Tel Aviv tak nyní můžeme zařadit mezi další novodobé snivce hledající smyslnost v hlasitosti zvuku, jakými jsou M83 nebo Deerhunter.

Jak už bylo řečeno, tento měsíc přijíždějí Telefon Tel Aviv do Roxy se skladbami z desky Immolate Yourself. Toto turné bylo však hned zkraje ohroženo tragickou událostí – jedna polovina projektu, Charlie Cooper letos v lednu zemřel. Přesto k nám novinky přijíždí představit Joshua Eustis spolu s náhradníkem Alfredem Nogueirou. Joshua nám popsal svůj náhled na skládání hudby. „Naše úplně první skladba 8 Track Project Cut z roku 1999 naznačila, kudy jsme se chtěli s Charliem ubírat,“ říká Joshua. „Chtěli jsme začít tam, kde končili Autechre, ale přidat více hiphopových prvků. Rap z New Orleans měl na naši rytmiku obrovský vliv. Immolate Yourself je asi naše první impresionistická deska. Už na předchozích albech jsme si s tou myšlenkou impresionismu pohrávali, ale ve skutečnosti tam bylo ještě všechno řečeno přímo. I tentokrát jsme hodně experimentovali se zvukem, jenže už jsme se nechtěli omezovat jen na kombinaci kláves, kytary a přeskakujících beatů. Možná tak zklameme lidi, kteří si oblíbili naše dvě poslední alba, a už jsme nechtěli znovu točit to samé.“

Telefon Tel Aviv vystoupí v pražské Roxy 11. června. Jejich personální sestava je nenávratně změněna, stejně jako jejich hudební výraz, přesto se můžete přijít přesvědčit, že i dnes mají plno invence a síly jít dál.

Telefon Tel Aviv – I lied


 
Telefon Tel Aviv v Roxy

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu Telefon Tel Aviv od Myclicka
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016