PARTYINFO

 

BIO, NEBIO...

Datum konání:
22.05.2009 - 24.05.2009
Místo konání:
Kožlany - lesní tábořiště Tišina
DJs:
Gavrila (Chillout Planet , Russia), Cymoon (Sonic Distortion retro), Martyzan (USE), Nem (OXYBukelaCZka z Barcelony), Mim (Biocore Ultra), Plech (Saturday night), Slater (Tribal reVision), Kerray, Alien Delon, On von onoff (Out of Disorder, Jarin, Transformer (Yupisashi)
Live:
Atriohm (Parvati rec., Macedonia), Encephalopaticys (Parvati rec., Macedonia), GappeQ (Wirikuta rec.), Fractal (Fractal Tension), Jayex (USE), Anhedonia, Fatcat & Ambientium, Gem Reflection, Mythematica, SouSedi, Shivanam
Info:
http://bio.psytrance.cz
perplex@hedonix.cz
Popis:
start 20:00, vstup 300 czk
 
 
Informace o letošním ročníku Bio, nebio...
Bio, nebio... za devatero horami a devatero řekami tměl se k nebi hluboký les, kde jezevci dřímali v mámějích snů a světlušky tiše poblikávaly do rytmu dusotu ospalých mravenců. Z nevyslyšených útržků sdílné samoty se hustým sítem tlející únavy podzimu střádala kakofonie dozvuků loňského léta a uléhala do čerstvě zelených mezí kožlanských polí, když tudy projížděl na třpytném koni král se svou družinou.
 
Znaven dalekou cestou, rozhodl se vyhledat poklidné místo, kde by se dosyta vyspal a do růžova najedl. Nenadál se však, že mýtina, na kterou zrak jeho libě spočinul, jedenkrát do roka v tento čas mění se v divotvornou zahradu plnou podmanivých vůní, kvetoucích ozvěn a hedvábných stínů, která do svých vnad již nejednoho zbloudilého poutníka laskavě vložila....

Bývaly doby starého dobrého goa a hudby přelomu milénia tím pravým psychedelickým povyražením, ze kterého zůstaly jen nekriticky opěvované vzpomínky, nebo díky nevyčerpatelným možnostem nejnovější techniky zažíváme skutečný vrchol vývoje psytrancové tvorby právě dnes?

Na tuto záludnou otázku může být při troše štěstí příjemně nesnadné nalézt odpověď právě na letošním biofestivalu... Páteční noc a sobotní dopoledne bude totiž zasvěceno výhradně nostalgickému retrostylu komponovanému ze skladeb vzniklých v rozmezí let 1990-2003 a mnohdy reprodukovatelných pouze z vinylů či DATek. Krom goaprofesora GAVRILY potěší ucho zkušeného paleontologa snad i mimořádné vystoupení pana Cymoona, nehrajícího kapitána zakonzervovaného uskupení SonicDistortion:)

Sobotní noc a nedělní den naopak prostoupí přehlídka toho nejnovějšího, co by se dalo nazvat psychedelickou taneční hudbou. Královskou korunu tomuto záměru jistě nasadí makedonský tandem Atriohm / Encephalopaticys, který dnes patří bezpochyby k té nejužší světové špičce. Jejich společné album z letošního dubna pod výmluvným názvem Ukalen budiž toho radostným příslibem.

Sobotní bioden, na bio akcích tak specifický, by nebyl sobotním biodnem bez ambientních a pohádkových ethno ploch Aliena Delona. Na něj naváže Mythematica, další mediumatik ze zvukové laboratoře Mimo-TV, jehož živý set plynule přejde v jazzově laděný podvečer.

Neopomenuto zůstane i letos velké chilloutové šapito, ve kterém dáme přednost hlavně originální tvorbě a pohádkově laděným audiovizuálním počinům. Po loňském vystoupení se vrací Anhedonia, tentokráte ve zcela netradičním hávu. FatCat&Ambientium slibují živou porci psychillové vlny z daleké Moravy.

Zka4t si přizval Floexe a společně připravili poslechově výživný set, který vás provede sobotním večerem. Nebude chybět Gem Reflection ani řada dalších hudebních poutníků a čarodějů. Na sobotní podvečer se chystá mj. živý koncert v duchu tradičních indických rág v podání ekšpertů z brněnského souboru Shivanam (zpěff, tabla, harmonium, a jiné vypečené instrumenty). O fireshow se opět postará TripoFuego a všeliké kejkle ve dne i v noci předvedou ShaktiShanti a jejich průběžně vznikající deriváty.

Stejně jako loni bude možnost využít služeb lektvarového doupěte, samostatným kulturním životem doutnající jurty od Šivatranďáků (YourTeaRoom) a velké čajovny s nabídkou iracionální kuchyně a řadou zajímavých masáží, jejichž účinek umožní kompenzovat např. nově zřízený bárek s exotickými koktejly. V provozu bude i samostatný stan "BioNebiograf" s nepřetržitým pásmem pohádek pro děti i pro dostbdělé. Vzhledem ke stále se množícím případům množení je i letos na sobotní den připravena BioBaby zone a pohádková cesta po okolí pro již samostatně se pohybující ratolesti.

Za dýmem hustým tak, že by se dal krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Ožeháček. Ve dne je docela obyčejný, ale sotva na něj sedne černočerná tma, začnou se v okolí dít podivuhodné věci. Nejdřív to v potoce zažbluňká, pod jícnem zakuňká, v zesíku hrkne, v repráku lupne a teprve potom se objeví tanečníček... Je to týpek neposeda, zvědavý jako opička a tak se už nedočkavě rozhlíží, až se na podiu objeví první hvězdy...

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016