PARTYINFO

 

AMERICA OPEN

Datum konání:
30.05.2009 - sobota
Místo konání:
Holice - open air
DJs:
Gabbi Lopez UK (wavetec rec./archipel rec./cafe1001 UK), Branko UK (recreation party), Estez (myspace.com/estez), Carl.Exe a.k.a. Carl King vs David Drexler (phonoline), Oli_N (s-o-s.cz), Lucasch (strobe), Alleki & live drums by Kobylka (phonoline), Lenzy (Tekkforce), Mettik, Cmelda, Flegma (bassbeat crew), Pedro & Pablo (Phonoline), Reverb (dvoika.troika), Underconstruction a.k.a. Brogas vs Hanes (s-o-s), Terror B2B Cwok (s-o-s), Cracken vs Woofer (ytp), Pj feat MC Procter(interface), Czenda (rebellions), Mc Fremen
Popis:
start 19:00, vstup do 22:00 99 czk, poté 129 czk, 14KW complet massive soundsystem, light show, UV bodypainting, dekorace, osvětlení, občerstvení, drink bar + 2xbar, street art wall, bodypainting
 
 
Gabbi Lopez: "Dobrá místa jsou kdekoliv, kde je dobrá muzika a lidé!"
Přinášíme vám rozhovor s Gabbi Lopez, který vystoupí 30. května na akci America Open.
 
Ahoj Gabbi, jak se daří? Hraješ jako Dj už více než 14 let, což je u nás v Česku doba hraní těch největších matadorů! Můžeš nám popsat jakými styly hudby si prošel? Jaký je tvůj neoblíbenější hudební žánr?

Ahoj, mám se fajn. Já začínal u techno/hard techno stylu v první polovině 90 let. Hodně mě fascinovala hudba z Detroitu. To trvalo do té doby, než jsem se přestěhoval do Londýna, kde v tu dobu hodně frčel house. Později jsem začal tyto dva styly kombinovat a začal s techhouse muzikou. Nemám však žádný vyhrazený styl, “ Nakonec vše je muzika”. Prakticky miluji muziku jako takovou. Hodně tedy záleží na mém momentálním rozpoložení. Preferuji 4/4 hudbu, ale není to pravidlem.

Máš rád hudební projekty, které kombinují prvky elektronické muziky s klasickými hudebními nástroji, zpěvem apod.?

Jo rozhodně, zpěv či instrument je stejně tak důležitý, jako elektronika. Jakákoliv hudba je vlastně mezinárodním jazykem. Vždy chce něco sdělit.

Pocházíš s Portugalska, jaká je tamní taneční scéna? Co tvý začátky s hraním?

Ve skutečnosti jsem se narodil v Paříži. Když mi bylo 7 let, tak jsme se přestěhovali do Portugalska. Pro mě hraní v Portugalsku začínalo několika parties, které se jmenovaly “týdenní ráj zvaný Portugalsko” Nebyly to párties jako za současné klubové scény. Byly to spíše náhodné akce, pořádané ve starých, opuštěných továrnách. Těmto párty se říká “Raves” tedy nevídaně divoké párty. K současné hudební scéně v Portugalsku vám v tuto chvíli více neřeknu, jelikož už několik let pobývám a hraji v Londýně. Než sem do Londýna přijel, nejvíce populární byly progressive styly. Dnes však uslyšíte více house / minimal/ drum & bass. Myslím si však, že se to týká hudební scény celkově kdekoli na světě, nejde pouze o londýnskou specialitu. Co se týká klubové scény, určitě bych vám doporučil navštívit kluby jako je Pacha, Lux in Lisbon, Pedra da Couto - Oporto. Tam můžete poslechnout opravdové DJs špičky jako je Rui Vargas, Dj Vibe, Richard Jay či Freskitos.

Co se týče tvé produkce. Kdo tě nejvíce ovlivnil? Máš nějaké oblíbené DJs či producenty? Co nějaké alternativní hudební projekty?

Má hudba je nejvíce ovlivněna interprety jako je Brian Eno, George Clinton, Carl Craig, Joey Beltram, Jori Hulkkonen a samozřejmě mnoha dalšími. Pár lidí mne také donutilo přemýšlet, jak posunout elektronickou hudbu dále, překračovat pomyslné limity. V tomto smyslu mi nejvíce pomohli Grandmasterflash, Jeff Mills, Derrick May či Dj Vibe. V tuto chvíli vám nemůžu říci, zda mám nějaký nejoblíbenější hudební projekt. Jelikož jsou jednotlivé hudební projekty natolik odlišné a zcela jinak pojaté, nemůžu generalizovat a vyjmenovat pouze dva či tři..
 
Tvé bio konči slovy soustředím se na produkci, chystáš nějaké cd?

Joo, v poslední době jsem ve studiu trávil hodně času. Moc mne to baví a je to fakt zajímavá práce. Teď dělám na pár remixech a trecích. V brzké době by měl například vyjít “na Archipel rec.”počin s Rico Casazzem a Siriem. Objeví se tuším 15. června.

Vinyl nebo mp3 format?

digital….vynily jsou fajn, ale příliš těžké!

Znáš někoho z české taneční scény? Slyšel si někdy o nějakých hudebních parties v České republice?

Bohužel jsem nepotkal nikoho z vaší taneční scény, ale slyšel jsem o vás, že děláte skvělé párty!!
Je to poprvé, co v ČR vystoupím, tak se opravdu těším. Nějaké české DJs jsem potkal tady, v Londýně např. dj Oli_N, který dokázal, že ČR opravdu pozadu není..

Můžeš nám doporučit nějaká zajímavá místa, kde se pořádají opravdu dobré parties?

Dobrá místa jsou kdekoliv, kde je dobrá muzika a lidé!

Charakterizuj prosím Bricklane, slavnou to pasáž v Londýně, kterou jako jméno pro svůj track použil i Florian Meindl a ty máš právě zde rezidenturu, v Cafe 1001.

Jooo, Bricklane a Shoreditch jsou místa v Londýně, kde jsou senzační párty a hodně mladých lidi, co se chce bavit. Jsem zde rezidentem cafe1001 od roku 2004. Hraju zde každou volnou sobotu a jednou měsíčně dělám svou vlastní party.

Jak se celkově díváš na párty situaci v Londýně? Pociťujete nějak dopady světové finanční a ekonomické krize na návštěvnost londýnských parties?

Londýn je jako džungle, takže rozdíl je v pestrosti, různorodosti. Jak muziky, tak i lidí, které potkáváte každý den na parties, či kdekoli jinde. Muzika se tady celkově hodně vyvíjí. Řekl bych, že Londýn je jedním ze světových center elektronické hudební scény.. Co se týká současné finanční krize, pociťuje ji celý hudební průmysl. Lidé mají tendenci chodit na „swapping clubs“. Tedy na parties, které se pořádají doma či po squatech.

Co od tebe můžeme 30. května na America open party očekávat?

Skvělou taneční muziku! :)

Tak to se budeme každopádně těšit. Měj se zatím fajnově. Sound of Šternberk www.s-o-s.cz

Díky za pokec a na Americe naslyšenou. Ciao!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016