PARTYINFO

 

DRUMANDBASS.CZ NIGHT

Datum konání:
06.06.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Five (ITF champion), X.Morph (Redrum), Beast 67 (Drumandbass.cz), C.N.B (Drumandbass.cz), Skiny (Drumandbass.cz)
2nd stage - Brady & Next
Info:
http://www.drumandbass.cz
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 zdarma, poté 100 czk
Line-up:
22:00 Skiny
23:00 Beast 67
00:00 Five
01:00 X.morph
03:00 C.N.B
04:00 back2back

2nd stage - Brady & Next (Techhouse.cz)
 
 
DJ Five na Drumandbass.cz Night v Roxy
One two, one two three four FIIIIVE! Dámy a pánové, drahé drumandbassové publikum, máme tu čest vám oznámit, že headlinerem další Drumandbass.cz night, která se uskuteční v Roxy v sobotu 6. června, bude hiphoper, turntablista a jeden z nejlepších československých djs - Dj Five! Kompletní line up a zkrácený rozhovor si můžete před páteční razií nastudovat zda… Pokud stíháte do 23h, máte vstup zdarma – poté za kilo. Uvádí Roxy promotion ve spolupráci s Drumandbass.cz.
 
rozhovor pro Drumandbass.cz:

Ahoj, dělat rozhovor s tebou je lehčí, než se zdá. Když se podívám na tvůj web a vidím, co všechno si v tvém DJském životě dokázal, napadá mě snad stovka otázek, na které bych se chtěl zeptat. Ale začněme zvolna. Pro čtenáře, který o tobě ještě moc nevědí, bylo by dobré se trochu představit. Kdy jsi začal s DJingem, co tě k tomu vedlo a co jsi dělal předtím?

Začal jsem kolem roku 2000, když jsem viděl, jak se dá na gramofony hrát a párkrát jsem si to vyzkoušel. Byla to pro mě jistá volba. Předtím jsem hodně jezdil na skateboardu.

Kolik v té době bylo v Čechách DJů, kteří se zajímali o turntablismus? Byl někdo z Čechů tvým vzorem, nebo jsi měl za vzor jen někoho ze zahraničí? Koho vůbec považuješ za „tátu“ turntablismu v Čechách?

Za toho „tátu“ bych určitě označil Mehdiho, který se už v té době hodně zajímal o turntablismus, a řekl bych, že to byl asi první člověk v ČR, který se opravdu zajímal o scratch a ukazoval to ve svých setech. Takže logicky jsem ze začátku okoukával hodně od něj, což se v budoucnu projevilo založením Questablists crew, tehdy ještě s Arsenem. Určitě jsem hodně čerpal z různých videí ze světových battlů jako DMC, ITF a snažil se přijít na to, jak se určitý scratch dělá jen podle poslechu. V té době se v podstatě začínali objevovat DJs, kteří se nechtěli zastavit jen u mixování, takže s počtem českých scratcherů se to začalo lepšit. Do té doby bys je spočítal na prstech jedné ruky.

Kompletní rozhovor najdete zde.

 
DJ Five na Drumandbass.cz Night v Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016