PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
22.06.2009 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Pure Rhythm (rescue, canobee, box, soda)
2nd stage - Pauls.B (vinyl.cz) & Toner (lemirage.cz)
Live:
Yellow Sisters & Magic Band (myspace.com/yellowsistersmusic)
Popis:
start 20:00, vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Yellow Sisters pořádají 4. výroční koncert na Free Mondays v Roxy
Yellow Sisters v mezidobí intenzivních příprav nové desky pořádají 22. června 2009 výroční koncert u příležitosti 4. narozenin kapely. Koncert proběhne na Free Mondays v Roxy, zahájí ho ve 20:00 tanečnice v rytmu afrobeatu a otevře jej nová doprovodná kapela Yellow Sisters - Magic Band - s kapelníkem Ephraimem Goldinem, leaderem a zpěvákem skupiny Hypnotix.
 
Yellow Sisters je autorská čtyřčlenná ženská "a cappella", která komponuje vlastní hudbu a s lehkostí prochází mezi žánry soulu, funky, r´n´b, world music a reggae. Čtyři ženské hlasy, čtyři přístupy, jak uchopit harmonii, melodii a rytmus a vytvořit hudbu, to vše charakterizuje Yellow Sisters. V jejich tvorbě se promítají zejména intuitivní hudební postupy, cit pro rytmus a vokál. V posledním roce k sobě Yellow Sisters přizvaly skupinu muzikantů, kteří se napříč kontinenty sešli v Praze a sdílí ve svém hraní hudební vlivy svých domovin - zejména rytmy západní Afriky a latinské Ameriky.

Styl kapely částečně vychází z původního repertoáru Yellow Sisters, který vyšel před třemi lety u Indies Records na desce "Singalana" a mísí jej s hudebně bohatým a pestrým zázemím jednotlivých muzikantů. Nově zrealizované písně opět odráží suverenitu a odlišnost jednotlivých zpěvaček, na kterých je projekt postaven. Vznikají tak opět písně žánrově vyhraněné pohybující se od melodického pop-soulu až po vokální nebo jazzový experiment.

Výroční koncert by měl kombinovat obě polohy Yellow Sisters - tedy v čistě vokálním pojetí a nově s doprovodnou kapelou. Velkou část repertoáru tvoří písně, které by na jaře 2010 měly vyjít na v pořadí druhé desce nazvané Tubab Woman – bílá žena s černou duší. Tato deska je spolu s plánovaným videoklipem podporována labelem Indies Records a nadací Maitrea.

Na koncertě vystoupí řada hostů: didgeridoo - Jan Vávra (Zaobzor), cello - Lucy Fillery (Deep Sweeden, Ohm Square), alikvotní zpěv -  Kiva, tanečnice - Nika Vika a další. Během koncertu uvidíte live VJskou show Sofie Truz Malovcové, ve spolupráci s Lenkou Vesmír, autorský UV body art Yellow Sisters a UV obrazy Dana Krejbicha.

Yellow Sisters jsou zpěvačky:
Antonia Nyass
Bára Vaculíková
Léňa
Lucie Hawa Goldin

Magic Band jsou:
perkuse - Ephraim Goldin /Kanada/ (Nana Zorin, Hypnotix)
perkuse - Papis Nyass /Gambia/ (Tshikuna, Kititi)
basová kytara - Luis "Jachu" Franco Reyes /Mexiko/ (Pablos Magic Carpet)
bicí - Benedikt Bryan
klávesy - Jaroslav Bárta
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016