PARTYINFO

 

AMERICA OPEN AIR

Datum konání:
25.07.2009 - sobota
Místo konání:
Holice - open air
DJs:
Shroombab (at), Katcha, Redlolle (sk), Kiara (sk), VJE, Kanjacca, Wolscha, Olin_N, Carl King, Cmelda, Mettik, 3Men, Flegma
Popis:
start 16:00, vstup 130/150 czk
 
 
America open air představuje line up
Letní noc plná skvělé muziky, spousty zajímavostí a hromadou krásných dívek stojících za gramofony, je naplánována na sobotu 25.7.2009 v Olomouci - Holici na pískovně Amerika.
 
Rádi byste (opět) vyrazili na nějakou letní párty? Máme pro vás řešení v podobě dvou stages, příjemného prostředí a nebe plného hvězd nad hlavou. Hlavní stage v drum and bassovém, junglovém a raggajunglovém stylu budou tentokrát ovládat pouze slečny, které se za vámi přijedou podívat z Rakouska, Slovenska a České republiky. Jejich umělecká jména zní: SHROOMBAB (at), KATCHA (cz), KIARA (sk), REDLOLEE (sk), KANJACCA (cz) a VJE (cz). Takový, čistě dámský, line up se opravdu jen tak nevidí. Ale aby toho nebylo málo, tak celou stage obohatíme o světelnou show, nezbytný laser a kdo ví, co nás ještě napadne.



Na druhé stage, která pojede již od odpoledních hodin a bude věnována několika hudebním stylům elektronické muziky jako je breakbeat, minimal, house, tech-house a techno, se vystřídají DJs z Olomouce a okolí. Pro změnu to budou samí muži, všem známí a zajisté oblíbení djs WOLSHA, OLI_N, CARL KING, METTIK, ČMELDA, 3MEN, FLEGMA, B-STYLE, JACUB a SHAMANIX.

Celý areál bude nyní situován trochu jinak, než tomu bylo na posledním festivalu s názvem AMERICA OPEN. Přibude nám parkoviště (takřka) přímo v areálu a pěší návštěvníci již nebudou muset skákat mezi kalužemi a blátem. Ceny na barech i vstupného budou upraveny na dobu všudepřítomné finanční krize, především oblíbený semtex s vodkou zřejmě poteče proudem. Mapu k areálu naleznete zde .

Poděkování patří: Pusy fashion store, girlshop.cz, titty twister, skateshop.cz, bioplants.cz, wine life, semtex, puschkin a všem dalším, kteří se snaží pomoci… A pokud se chcete na tuhle „dívčí“ noc dostat zadarmo stačí, když budete pravidelně sledovat internetové stránky www.bassbeat.cz, kde najdete pár jednoduchých triků, jak na to.

Nyní vám představujeme drumandbassové krásky:
Některé sety ke stažení zde!

SHROOMBAB (Také známá jako "Rakouská první dáma drum'n'bassu" (Knowledge Magazine-2004), "Rakouská drum'n'bassová královna"(Madonna Magazine-2008)

Biografie:

Shroombab začala poslouchat drum'n'bass okolo roku 1996, kdy objevila rytmus svého srdce během výletu do Anglie. V době, v které přispívala do různých hudebních časopisů (např."Breakbeat Magazine") byla oslovena s nabídkou uvádět vlastní radio show. V roce 1998 začala stanice FRO každou sobotní noc vysílat její pořad "Electronic Vibez". Vystřídalo se v něm mhoho DJs a jejich hudba jí dávala inspiraci k tomu, stát se jednou z nich. Na začátku mixovala ve studiu neziskového Radia FRO. Na jaře roku 1999 začala její opravdová profesionální Djs kariéra - Shroombab hrála poprvé veřejně na open-air party. Dále to šlo ráz naráz…Stala se residentkou v Donau - velkém a velmi známém vídeňském baru, kde nastartovalo svoji kariéru mnoho rakouských Djs. Donau se nachází přímo v centru města Vídně. Postupem času si Shroombab našla příznivce mezi rakouskými partypeople. Nabídky z klubů jako Kunstwerk a Subzero tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Byla také zvána do mnohých pořadů místního rádia Orange nebo mezinárodní show na FM4. Shroombab se v r. 1999 umístila na druhém místě soutěže "DJ Contest". Kromě toho začala psát recenze na parties pro největší rakouský electronic music server "club.at" a recenzovala drum'n'bassové desky pro "Breakbeat Magazine".

V roce 2000 Shroombab potkala MC Terru a společně založily Junglistic Sistaz - projekt sdružující dámy spojené s DnB. Jejich crew se téměř okamžitě stala velmi populární a holkám se hrnuly spousty nabídek na vystoupení. Společně s MC Terrou pak nastartovaly šnůru klubových nocí "Bass Land", které se postupně staly nedílnou součástí vídeňského nočního života. Mnoho místních i zahraničních DJs hrálo na jejich Friday night sessions. Od roku 2001 Shroombab chodilo vedle bezpočtu místních nabídek i stále více nabídek na haní v zahraničí. Zejména v letech 2003-4 hrála v klubech i na festivalech po celé Evropě. V listopadu 2003 se zúčastnila "Red Bull Music Academy" v Kapském městě (Jižní Afrika), kam byla vybrána z více než 2000 přihlášených. Dnes je Shroombab pravým mezinárodním Djem, je dobře známá také díky svým online mixům, které stahuje přes 4000 lidí měsíčně. V roce 2004 dostala nabídku residentury na pravidelné noci "Beat It", kterou pořádají D.Kay s Rawfullem ve snad nejslavnějším vídeňském klubu "Flex", který je dodnes pro Shroombab vídeňskou základnou.

Kromě DJingu se Shroombab vždy velmi zajímala i o vytváření hudby vlastní a už rok poté, co si prvně vyzkoušela roli DJky, se vrhla na produkci. Během této doby spolupracovala s Mr. Polarity z Německa, Tomkinem z Trickdisc Recordings a od konce r. 2003 pracovala i na svých vlastních releasech. Shroombab & Polarity byli snovým týmem hudební produkce a v březnu 2002 založili vlastní label "High Tension Recordings". Jejich první deska "Stronghold/Rolling Thunder" byla obrovským hitem. Jejich výtvory hráli ve svých setech slavní DJs jako L Double, Andy C, Nicky Blackmarket a další. Roku 2003 byly tracky "Double Trouble"/"Bad Motions" vydány na labelu Urban Takeover, který mají pod palcem DnB legendy Aphrodite a Mickey Finn. Dokonce byly zařazeny i do mixovaného CD od Aphrodita pro V2. Od toho roku byly její tracky vydávány na labelech jako Urbadon Rec. (USA), Protogen (Německo), Giana Brotherz (Německo), Trickdisc (Rakousko), Phunk Fiction (Německo) atd. Jeden z jejích výtvorů se objevil i na Knowledge-Mix-CD 2006.

Po nějaké době jí už Drum & Bass nestačil a začala tak pronikat i na pole breakbeatu a dubstepu. V roce 2005 začala hrát "dirty breakz" s příměsí electra pod přezdívkou "Remodel". Dostala první nabídky hraní na hojně navštevovaných a respektovaných breakbeatových nocích jako Crazy @ Flex, Addiction @ B72, Breakz Addiction @ Massiv. V roce 2006 vydala jednu ze svých breakových produkcí na CD kompilaci pro síť "Female Pressure". Zanedlouho odehrála první breakbeatová vystoupení v Rumunsku a Německu. V současnosti se věnuje DnB i breaku jak po stránce DJské tak i produkční. Od roku 2007 propadla také "oplzlému" dubstepu (v originálním textu "filthy dubstep" :) Po Bounce-Party s DJem Chefem ve Vídni se stala naprostým otrokem hutných basů, které ji prapůvodně přivedly k DnB. O pár měsíců později vydala svůj první dubstepový počin, který získal kontrakt na vydání od uznávaného Rumunského labelu Dubkraft dvě hodiny poté, co byl dokončen. Od této slečny se máme na co těšit!
Shroombad si zahrála mimo Rakousko například v Anglii, Německu, Švýcarsku, Maďarsku, Slovinsku, Slovensku, České Republice, Chorvatsku, Srbsku, Francii, Itálii, Španělsku, Belgii, Rusku, Polsku, Estonsku, USA či Jižní Africe…..

KATCHA

Českou Dnb slečnu č.1 není třeba dlouze představovat. DJka Katcha, jedna z předních osobností českého drum´n´bassu, své mixážní umění piluje užtéměř deset let. Pravidelně hraje na prestižních klubových parties, stejně tak jako na větších tanečních festivalech. Dlouhý je i seznam zahraničních drum´n´bassových djs, po jejichž boku Katcha vystupovala. Namátkou: Grooverider, Roni Size, Dillinja, Lemon D, Ed Rush, Andy C, High Contrast, J.Majik, Simon Bassline Smith, Jumping Jack Frost, Shy FX, Aquasky, London Electricity, Teebee, Bad Company a další. V současnosti se Katcha také věnuje studiové tvorbě.

KIARA

První „slečnu” drum ‘n‘ bassu na Slovensku DJku Kiaru, zastřešuje jediný slovenský drum ‘n’ bassový server a booking zároveň - dnb.sk. Drum ‘n’ bassu propadla někdy v roce 1998. Jelikož pasivní poslouchání jí nestačilo a stále měla chuť to zkusit i z pozice aktivní, na přelomu roku 2001\02 se za podpory svých kamarádů (techno DJs) dostává k DJingu. Krátce po tom, co zvládá základy mixu, se se svým bratrem (DJ Orighami) pouští do organizování parties ve svém rodném městě Prešov. Další pravidelné noci rozjíždí o 2 roky později i v Bratislavě, z nichž některé stále ještě pravidelně běží a na její konto se připisují jména jako: Gridlok, Ink, Muffler, Counterstrike, Craggz & Parallel Forces, Young Ax, Audio Device, Shroombab. Začátkem roku 2004 se začlenila do řad junglistic–sistaz a female:pressure. Drum and Bass pro ni znamená určitý životní styl, který ji zcela naplňuje. Její sety jsou energické, určené nejen pro taneční parket. Byli k poslechu na frekvencích: rádio_FM a CityRádio. Kromě DJingu a organizovaní parties fotí a píše pro hudební drum and bassový server online mag www.dnb.sk. Mezi její oblíbené labely a producenty patří Black Sun Empire, Future Prophecies, Muffler, Teebee, Renegade Hardware, Santorin, Moving Shadow.

Těšíme se na vaši návštěvu!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016