PARTYINFO

 

AQUABASS KAMIKAZE

Datum konání:
24.10.2009 - sobota
Místo konání:
Liberec - Výstaviště
DJs:
Ed Rush (uk), Pixie, Katcha, Suki, Tactical
Info:
http://www.aquaphonic.cz
Popis:
start 21:00, vstup 150 czk pro prvních 200 lidí, poté 199 czk
Line-up:
20:00 Josh
21:30 Suki
23:00 Pixie
01:00 Ed Rush
03:00 Katcha
04:30 Tactical
 
 
Ed Rush, Katcha, Pixie a další rozhýbou liberecké výstaviště
Legenda zlámaných beatů míří do Liberce
Již v tuto sobotu 24. října odstartuje první liberecká velká, čistě drum and bassová noc – Aquabass Kamikaze. Hlavní hvězdou noci bude britský DJ a producent Ed Rush, legendární postava na světové scéně zlámaných beatů. 
 


Ed Rush
ovlivňoval d´n´b scénu už v jejích začátcích a i nadále ji stále mění a posouvá její hranice.  Je považován za hlavního představitele hudebního směru „new school drum and bass“. Své hudební začátky prožíval Ed Rush v rodném Londýně, kde začínal s hip hopem, electrem a poznával undergroundovou rave scénu. Svou první skladbu "Bludclot Artattack" složil již v roce 1993 a později se stala téměř legendární záležitostí. Významnější úspěch však zaznamenal až o dva roky později, kdy jeho skladby zařadily labely Metalheadz a Prototype na své kompilace.

Zlomový byl pro Ed Rushe rok 1998, kdy se setkal s DJ Opticalem a vytvořili dnes již  téměř nerozlučitelnou djskou a producentskou dvojici. Založili label Virus, na kterém kromě vlastní tvorby vydávali i Matrix, Fierce, Trace a Ryme Tyme, Cause 4 Concern, Sonic + Silver, The Upbeats nebo Noisia. První společné album „Wormhole“ bylo velmi kladně přijato. Následovalo album „Creeps“, jež je bráno jako převratné a dle mnohých hudebníků jako jejich nejlepší album vůbec. Na tehdejší dobu zvukově dokonalé a energické tracky s techno atmosférou zněly všude a mají dodnes drive a sílu. Výčet společných alb pokračoval přes „Original Doctor Shade“ až k jejich letošnímu „Chameleon“.

Ed Rush je českému publiku dobře známý díky akcím jako Let it Roll, Take Control, Pigfest, Summer of Love 2008. Na libereckém výstavišti ho v sobotu 24. října podpoří česká d’n’b špička v sestavě Pixie, Katcha, Suki a Tactical.

Více informací:
www.myspace.com/edrushvirus
www.aquaphonic.cz
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016