PARTYINFO

 

AIR

Datum konání:
12.12.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - SaSaZu
Live:
Air (fr), We Fell To Earth (uk)
Popis:
start 21:00, vstup 990/1200 czk, vip 1600 czk
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Francouzští AIR a We Fell To Earth již tuto sobotu v SaSaZu AIR v Sasazu: official Warm up party - vstupenky za 800czk Před AIR vystoupí Richard File z U.N.K.L.E. s projektem We Fell To Earth
Francouzští Air zavanou s novým albem i do Prahy
Francouzští Air opět v Praze! Elektro-popové duo si pro své další hudební a náladové experimenty vybralo klub SaSaZu a datum 12.12.2009. Pánové Nicolas Godin a Jean-Benoit Dunckel, kteří se skrývají pod hlavičkou Air, přivezou kromě svých největších hitů z alb Moon Safari a Talkie-Walkie také novou tvorbu z očekávané desky Love 2, ze které už vypustili do světa singl Sing Sang Sung. Už teď je tedy jasné, že nové album zahrne posluchače „vzdušnou“ melancholií, ve které se sny stávají hudební skutečností. Právě tato schopnost je pro Air typickou, navíc se o ní umí brilantně podělit se svým publikem – s tím českým tak učiní po dlouhých pěti letech.
 
Omezený počet vstupenek za 990czk je možné zakoupit již nyní, později vzroste cena na 1200czk. V nabídce je též VIP vstup do galerie v ceně 1600czk, který obsahuje veškerou konzumaci na baru zdarma (alko + nealko nápoje, víno, sekt, long drinky atd.). Uvádí SaSaZu ve spolupráci s Pink Dot.



Links:
www.aircheology.com
www.youtube.com/user/airofficial
www.myspace.com/intairnet
www.ticketpro.cz
www.sasazu.cz

AIR / bio

Francouzskou kapelu tvoří duo Nicolas Godin a Jean-Benoît Dunckel. Oba dva se seznámili již během společného studia ve Versailles. V roce 1995 založili AIR a vypustili do světa první album s názvem Premiers Symptômes. Teprve však až druhé album Moon Safari z roku 1998 s hity Sexy Boy, All I Need nebo Kelly Watch the Stars naplno okouzlilo posluchače vším, co se skrývá za AIR, tedy Amour, Imagination a Rêve (Love, Imagination, Dream). Elektronické pojetí hudby bylo u AIR ovlivněno syntezátory 70. let, které rozeznívá např. Jean Michel Jarre, Vangelis nebo Francis Lai. Lze však vystopovat i vlivy kapel jako Pink Floyd a vlnu psychadelic rocku.

Po jejich nejúspěšnějším albu Moon Safari následovalo dlouho očekávané 10,000Hz Legend (2001), které jen potvrdilo, že AIR jsou nový hudební směr, stejně identifikovantelní a progresivní, jako v té době jejich kolegové Daft Punk. V roce 2004 přichází na svět album Talkie-Walkie, pod kterým je podepsán také producent Radiohead Nigel Godrich, který dodal snový a melancholický punc skladbám jako Venus a Cherry Blossom Girl.

O tři roky později vydali AIR album Pocket Symphony, na kterém spolupracovali např. Jarvic Cocker a Neil Hammon. V nadcházejících týdnech se už netrpělivě očekává horká novinka s názvem Love 2. Už teď je ale známo, že bude obsahovat dvanáct skladeb, ze kterých se uvolnil v srpnu první singl Sing Sang Sung.


 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu AIR v klubu SaSaZu od Myclicka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016