PARTYINFO

 

HRADHOUSE 2010

Datum konání:
06.08.2010 - pátek
Místo konání:
Boskovice - Hrad Boskovice
DJs:
Semtex stage: Robert Babicz live (DE), Justin Robertson (UK), Chaab (HU), Orbith, Jerry, Javas, Romano Porni, Ibe, Elio, Mekki Martin
Party in House & Playa Stage: Jerry & Orbith, TyPhone, Andrew Mallet vs. Hellman, Hydrophonic a Kyanid & Mario von Kukuson, Martin Streed, Kangoora, CJ Fox, D´Safo, Worm vs. Psycho, Wecca, Gianni, Lebeda
Dnb stage: Katcha, X.Morph, Blulajta + MC Vaant, Stantha a Holder
Strobe stage: Lucasch, Coma, Luis, Mildee, Daemon, Jordy, Noxx Van Borg, Bear, Karloss
Popis:
vstup předprodej 450 czk, 4 stages
Line-up:
Semtex Stage:
18:00 Romano Porni
19:30 Deivis
20.30 Elio
21:30 Breeth
22.30 Mekki Martin
22:30 Robert Babicz live (DE)
00:30 Orbith
01:30 Justin Robertson
02:30 Javas
03:30 Chaab
04:30 Tomáš Haverlík
05:30 Michael C
06:30 Stepan Bruck
07:30 end

Party In House & Playa Stage:
18:00 Typhone
19:00 Andrew Mallet vs. Hellman
19:45 Hydrophonic
20:45 Kyanid & Mario von Kukuson
21:45 Kangoora
22:45 Jerry
23:45 Výherce soutěže PiH
00:30 Martin Streed
01:30 CJ Fox
02:15 D`Safo
03:00 Worm vs. Psycho
04:00 Wecca
04:45 Gianni
05:15 Orbith
06:15 Djeda Lebeda
07:00 end

DnB Stage:
19:00 Stantha
21:00 Dreadnot
23:00 Holder
00:30 Katcha
02:00 X.morph
03:30 Blulajta + Mc Vaant
05:00 Elwira
06:30 end

Strobe Cave:
19:00 Bear
20:30 Jordy
22:00 Luis
23:15 Deamon
00:30 Mildee
01:45 Lucasch
03:00 Coma
05:15 Nox van Borg
05:30 Karloss
07:00 end
 
 
5 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Praktické informace k festivalu Hradhouse Hradhouse 2010 - line up Babicz vydal EP Remote Kiss!
Pavel Tesař: "Nejlepší festival dle českých měřítek je ten, kde se vypije nejvíce piva..."
Pavel Tesař. Loni a předloni bylo jeho jméno nejvíce vidět v souvislosti s festivalem Creamfields... Toho se letos domácí publikum, stejně jako řady dalších zaběhnutých open-airů, nedočká a on tak mohl veškerou svou energii věnovat do organizace festivalu o poznání menšího. Jmenuje se Hradhouse 2010 a on ho se svým týmem připravuje už třináctým rokem. A možná, že naposledy... Dnes už také víme, proč letošní tolik vyzdvihovaná Pohoda Pavla (mírně) zklamala, proč nemohl hrát na Hradu Garnier, jak moc se liší undergroundový vkus od toho masového, který DJ je pro něj megashit i co právě poslouchá v autě. Tak hezké čtení!
 
Ahoj, jak se vede a co je u vás v agentuře nového?

Trošku jsme se stáhli do ústraní, do klubu Mersey, jako kdysi, v začátcích. Pracujeme externě pro agenturu Brnokoncert, která dělá komerční eventy.

Jak vnímáš dění na české festivalové scéně? Některé tradiční taneční festivaly zmizely, multižánrových festivalů jako by se krize ani nedotkla.

Z festivalů se stalo spíše podnikání, nejúspěšnější jsou ty festivaly, které nabízejí všehochuť od Divokýho Billa po Muse. Za úspěch se považuje kvantita, ne kvalita. Nejlepší festival dle českých měřítek je ten, kde se vypije nejvíce piva :) O to víc potěší třeba vyhraněný festival typu Mighty Sounds nebo Pleasure Island či Let It Roll. Já fandím Mácháči a samozřejmě Hradhousu, který letos bude možná naposledy. Plánujeme na příští rok comeback festivalu Metronom, který chceme udělat čistě dle našeho hudebního vkusu, bez kompromisů a bez ohledu na návštěvnost.

Navštívil jsi letos nějaký festival? Pokud ano, jaký, a jak se ti tam líbilo, co tě tam zaujalo?

Byl jsem na Pohodě, ale spíše mě mírně zklamala. Myslel jsem, že to je odlišný festival se zaměřením na moderní projekty, ale všude byly samá skákadla, bungee jumpingy, atrakce a kromě sobotního programu tam nic moc nebylo….jakési ethna a nesrozumitelné projekty, taneční stan bez techna a deephousu….ale pár lahůdek tam bylo. Také areál byl chaoticky řešen, bez náznaku nějakého designu. Ale buďme rádi za Pohodu.Je to stále nejlepší event v Československu.

Pojďme k Hradhouse. Když se ohlédneš za jeho historií, které období považuješ za nejsilnější?

Jednoznačně 2005-2008. Také ročník s Terry Francisem, ikonou deephouse v roce 2000 na Buchlově.

Vybaví se ti nějaká veselá historka „z natáčení“ některého z předchozích ročníků?

Jednou jsem se šel v noci projít po areálu a najednou jsem spadnul do hradní studny, naštěstí byla vyschlá, ale i tak mi trvalo pár minut, než jsem se dostal ven….

Nyní pracujete na 13. pokračování festivalu. Můžeš nám přiblížit, jak vznikal letošní program?

Vzhledem k tomu, že mnohé naznačuje, že festival se koná buď naposledy, nebo se příští rok vrátí do Buchlova, ale v nové podobě, s kapelami, tak jsme pozvali nám blízké osoby, které něco pro Hradhouse znamenají – Javase, Elia, z ciziny Justina Robertsona … atp… Roberta Babicze jsme zvolili proto, že je to v Německu opravdu velká electro hvězda a lidé jej znají z parádní Elektry ve Flédě. Program je letos velmi kvalitní, i když někdo může namítnout, že v něm chybí Tiesto, Armin, Paul Van Dyk nebo U2.

Údajně se jednalo o bookingu Laurenta Garniera…co je na tom pravdy?:)

Ten už byl téměř zabookován, ale cena byla astronomická a vzhledem k tomu, že letos je minimum peněz od sponzorů, nešlo jej zaplatit.

Mnozí letošnímu dílu vytýkají „malou hvězdnost". Co si o tom myslíš?

To je relativní. Pro mě Javas či Justin Robertson jsou opravdu velké hvězdy a naopak takový Armin Van Buuren, je pro mě megashit, to se snad ani nedá poslouchat. Nebo co hraje Paul Van Dyk dnes, to je prostě příšerné. Takže podle našeho – Mersey – undergroundového vkusu je festival hvězdný, podle obecného masového vkusu ala Tiesto nikoliv.

Co bys naopak na letošním Hradu vyzdvihnul?

Lahůdkou budou Justin Robertson, Javas a Chaab z Maďarska. Skvělá bude Katcha.

Téměř žádná akce se dnes neobejde bez sponzorů. Jaká je aktuální situace u Hradhouse?

Nejhorší za posledních 100 let :) Sponzoři se orientují spíše na masovky s Divokým Billem a Anetou Langerovou….ale jsme vděční Axe a Semtexu za podporu, stejně tak těm menším partnerům jako Amundsen a Pilsner Urquell.

Jaké mají pořadatelé festivalu vize a plány do budoucna?

Metronom comeback. Turné dj Luccy po návratu z mateřské dovolené. Péče o klub Mersey.

A závěrečná otázka na odlehčení…jaká CD momentálně posloucháš v autě?

Já poslouchám donekonečna The Brand New Heavies, které chci pozvat na Metronom 2011. A taky mě těší skupina Vltava, kterou miluji. Nedávno jsem objevil skvělou kapelu Rasmus Faber, jsou někde z Norska nebo odkud, úžasný house. A celé dny poslouchám CDs od Javase, nejlepšího českého dje všech dob!
 
Oblíbený festival Hradhouse je tu za 3 týdny! Stahuj sety všech účinkujících Strobe Prison Cave stage @ Hradhouse 2010 Interview s Chaabem před festivalem Hradhouse 2010 Party In House & Playa Stage na Hradhouse Představujeme Tomase Haverlika, který ošperkuje lineup festivalu Hradhouse! Do startu 13.ročníku festivalu Hradhouse zbývá už pouhých 5 týdnů! Javas: "Na zlaté časy, kdy mě živil pouze DJing, už jen vzpomínám..." Jaké další styly a stage nabídne letošní Hradhouse? Biografie Roberta Babicze Rekapitulace jednotlivých ročníků festivalu Hradhouse Hradhouse s pořadovým číslem 13 spouští web a představuje hvězdy Semtex stage! Představujeme Hradhouse 2010!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Letní flirtování na hradě Boskovice s Axe Twist
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016