PARTYINFO

 

BUSH

Datum konání:
16.10.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Andy C & Mc GQ (uk), IM Cyber (roxy), Deadly Viperz (myspace.com/deadlyviperz), Rido (drumandbass.cz, citrus rec.)
2nd stage - Eddrum (neurokyme.cz) & Substance-D project
Popis:
start 22:00, vstup 300/350 czk
Line-up:
22:00 - 24:00 Deadly Viperz
24:00 - 01:30 Ghonzales
01:30 - 03:30 ANDY C & MC GQ
03:30 - 05:30 Rido

2nd stage: Eddrum & Substance-D Project
 
 
Andy C & MC GQ tento pátek v Roxy!
Andy C je nejlepší drumandbassový DJ. Můžete s tím nesouhlasit, můžete o tom vést spory, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. Andy získal tento titul v anketě vlivného britského dnb webu Drum & Bass Arena předloni už pošesté, a to je rekord. Andy C je superstar. Tuhle pozici si tvrdě vydřel. A taky byl vždy ve správný okamžik na správném místě.
 
Za jeho úspěchem se skrývá obrovské nadšení, s jakým už v pěti letech mlátil doma do bubnů, a typická beraní tvrdohlavost a výdrž, se kterou vyčkával teenager Andrew Clark celé noci v klubu Telepathy až do rána, aby mohl nastoupit za gramce, kdyby někdo z DJs nedorazil. Nemalý podíl na tom, kam až to dotáhnul, mají taky správní lidé, kteří mohli Andyho v ty správné okamžiky posouvat na ta správná místa. Tímto děkujeme jeho starší sestře Sarah, která se v roce 1990 postarala o historický moment, když tehdy třináctiletého brášku vytáhla na jeho první rave party.

Andy ladil elektronickou muziku na pirátských rádiích už koncem osmdesátých let a sám se pokoušel skládat na svém Commodore. Tvůrčí reflex v něm vzbudil nejspíš track Voodoo Ray od A Guy Called Gerald - jeho remix si poslechl rodinný známý, Ant Miles, který se trošku víc vyznal ve zvuku, a nabídl talentovanému Andymu spolupráci. Ta nakonec vygradovala v roce 1992 založením labelu RAM, který nese jméno na památku Andyho znamení horoskopu a oné beraní vůle. Prvním počinem bylo EP Sour Mash, do jehož výroby vrazili tisícilibrovou půjčku od strýčka. Sami obíhali obchody a desku nabízeli. A chytli se. Patnáctiletý, školou povinný Andy, začíná zkoušet štěstí po nocích i jako DJ v rádiu a v klubech. O rok později přichází první velký hit, Valley of the Shadows, pod kterým jsou podepsaní Andy s Antem jako Origin Unknown. Časem se přidává i Andyho kámoš Shimon a společně ve trojici jako RAM trilogy vydávají známé album Molten Beats. Od roku 2003 mixuje Andy kompilace Nightlife, dosavadní tři díly si vydobyly slušnou oblibu. Vydavatelství postupně získalo skvělé jméno a neotřesitelnou pozici, zaslouženě vyhrává hodnocení nejlepší label nejen u kritiků, ale i u posluchačů a DJs.

www.myspace.com/andyramrec
www.ramrecords.co.uk

MC GQ
Hudba je jeho život. Vyrůstal v muzikální rodině, na škole si s kámošem (MC Det) bubnovali do lavic a zkoušeli freestyle rap. Na sklonku 80. let si zamiloval acid house a začal pořádat vyhlášené party. Když viděl, co za gramci umí DJ Hype, rozhodl se chopit mikrofonu a od počátku 90. let buduje svoji kariéru jako drumandbassový MC. Zazpíval si s mnoha známými jmény po celém světě a je schopný doprovodit DJe, ať hraje jakkoli jemné či drsné breaky. „Musíte porozumět náladě publika a tomu přizpůsobit svůj styl," říká MC, který moc dobře chápe, že jeho místo je právě mezi DJem a lidmi. text: Elis (drumandbass.cz)

www.myspace.com/mcgq
www.emcee-recordings.co.uk

Kompletní informace o našich akcích na: www.roxy.cz
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Video z páteční Bushe od Ronnyho Omluva za neúčast Andyho C na pátečním Bushi v Roxy
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016