PARTYINFO

 

KOOL & THE GANG

Datum konání:
28.10.2009 - středa
Místo konání:
Praha - SaSaZu
Live:
Kool & The Gang (usa)
Popis:
start 21:00, vstup 650 czk
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Kool & The Gang vystoupí v původní sestavě!
Ano, ačkoliv tato legendární kapela brázdí funkové a R&B mejdany už více jak 45 let, tak její sestava se téměř nezměnila. Na podiu v pražském klubu SaSaZu, kam 28.10. Kool & The Gang zavítají, tak nebudou chybět mezi devítičlennou sestavou ani její zakladatelé, kterými jsou pánové Robert „Kool“ Bell, Khalis Bayyan a.k.a. Ronald Bell, George Brown a Dennis Thomas. Do dnešního dne natočili neuvěřitelných pětatřicet alb a prodali jich přes 70 milionů kusů. Jejich kombinace R&B, jazzu a funku je téměř dokonalá. Vstupenky je možné zakoupit v předprodejích sítě Ticketpro za 650czk (cena platná pro prvních 500 kusů). Uvádí SaSaZu Prague.
 
Trocha Kool historie…

Říká se, že Kool and The Gang ovlivnili tři generace. Detailnější výčet jejich úspěchu to jen dokazuje. Pětadvacetkrát se hity jako Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Summer Madness nebo Open Sesame vyšplhaly na vrchol hitparády 25 Top Ten R&B hitů, devětkrát uspěly v Top Ten Pop, a kapela za ně obdržela 31 zlatých a platinových alb. Až do roku 1969, kdy natočili první desku, se jmenovali Kool And The Flames. Debutové album sice i dnes stojí za poslech, ale až s Wild & Peace vzali poprvé útokem hitparádu a na zeď si mohli pověsit první zlatou desku. Ostatně z této desky pochází i singl Jungle Boogie, který o dvacet let později připomněl Quentin Tarantino ve filmu Pulp Fiction.

První Grammy pětice muzikantů získala už v roce 1976 za skladbu Summer Madness ve filmu Rocky. Další úspěch nastal po zařazení Open Sesame na soundtrack k filmu Horečka sobotní noci, který se stal nejprodávanější v historii. V té době také přichází první platinová deska a druhé Grammy. Kool and The Gang jako by neměli slabé období. Byli v kurzu i po nástupu diska a hiphopu, jejichž producenti a DJs produkci Kool and The Gang mohutně samplovali.

Jeden příklad za všechny - hit Celebration, který v Americe kraloval i díky vysvobození šesti amerických rukojmí v Íránu. Jen málokterý hiphopový DJ ho neměl v 90. letech v kufru s deskami. DJs partu z Jersey City považují za druhou největší R&B ikonu hned po Jamesovi Brownovi.

Před třemi lety sice skupina přišla o kytaristu Charlese Smitha, ale nerozpadla se. V roce 2004, ještě před Smithovou smrtí vyšla kompilace The Hits Reloaded, s kterou se Kool and The Gang poté znovu dostali do prestižní hitparády The Billboard R&B a objíždí svět. Nedávno Kool and The Gang získali ocenění amerických hudebních kritiků za celoživotní dílo.


 
Kool & The Gang zahrají v Praze!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu Kool & The Gang od Myclicka
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016