PARTYINFO

 

VIBES OF EDEN - BREAKBEAT RIOTERS!

Datum konání:
12.12.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - SK Slavia Praha
DJs:
N.A.P.T., Specimen A, Macho, Kapsak (Kaplick & Saku), Josef Sedloň, Caramba
2nd stage - Jinx, Substance - D, Eddrum, Slater, Z-Aires, Stanzim
3rd stage - Kubatko, Magors & Quadrant & Rugkutta, Ondrej Psyla, Jungy
Popis:
vstup 200/220 czk, na místě do 22:00 250 czk, poté 300 czk
Line-up:
Main stage:

20:00 - 21:30 Macho
21:30 - 23:00 Caramba
23:00 - 00:30 Josef Sedloň
00:30 - 02:00 Specimen A
02:00 - 04:00 NAPT
04:00 - 06:00 Kaplick & Saku

Electro & Dirty house stage:

20:00 - 21:30 Stanzim
21:30 - 23:00 Z-Aires
23:00 - 00:30 Jinx
00:30 - 02:00 Dave
02:00 - 03:30 Duff
03:30 - 04:45 Slater
04:45 - 06:00 Fedy

Deep & Progressive stage:

08:00 - 21:30 Jungy
21:30 - 00:00 M&Gors
00:00 - 01:30 Kubatko
01:30 - 04:30 Quadrant & Baz
04:30 - 06:00 Ondrej Psyla
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Poslední info k sobotní akci Vibes of Eden - Breakbeat Rioters!
Již na tuto sobotu pro vás Elements of Music nachystali tu pravou smršť elektronické hudby. Party Vibes of Eden – Breakbeat Rioters! je za dveřmi a vy se můžete těšit na breakbeat, electro & dirty house, deep & progressive. Na třech scénách zahraje dvacítka DJs i autorských projektů. Za vstupné zaplatíte do 22. hodiny 250 Kč, poté 300 Kč.
 


Doprava je možná tramvajemi č. 6, 7, 22, 23, 24, 55, 57, 59 na zastávku Slavia, případně autobusy č. 136, 213, 260 na zastávku Slavia. Vstup do areálu bude přes VIP recepci, kterou naleznete v průčelí Synot Tip Areny. Party bude kompletně ozvučena systémem Noise Control Audio od Mayapur a Vice Audio. Těšit se také můžete na speciální projekci od Oko3,Eskadra a jeho hostů, o dekorace se postarají Acidqa, Ivq a Fluorobotanics. Více informací naleznete na webu www.breakbeat-rioters.com. V článku naleznete kompletní line-up a také dva exkluzivní rozhovory s hlavními hvězdami této party! Přejeme hezké čtení a těšíme se na viděnou v Synot Tip Areně!

NAPT

Ahoj. Myslím, že není třeba vás našim čtenářům představovat, ale přesto, povíte pár slov o sobě?

Ahoj, samozřejme, ale opravdu jen pár:-) Jsme NAPT - elektronický hudební projekt, který produkuje unikátní N-Funk zvuk a jako DJ's vystupuje po celém světě.

12.12. vystoupíte v Praze na party Vibes of Eden - Breakbeat Rioters! V České republice se představíte poprvé - byli jste zde již někdy alespoň na návštěvě? Máte nějakou představu, co Vás zde čeká?

Show na Vibes of Eden - Breakbeat Rioters bude naším prvním vystoupením v České republice, takže se na to opravdu těšíme. V Praze máme několik dobrých přátel, takže se s nimi setkáme a snad dojde i na nějakou vyhlídkovou procházku.

Na co se v Praze můžeme těšit?

Právě jsme dokončili několik čerstvých skladeb včetně remixu pro britskou legendu Micu Parise a několik nových singlů, které budeme exkluzivně hrát o tomto víkendu.

Vaše DJ show je proslavená. Hrajete také někdy live-act?

Milujeme hudbu a DJing! Proto jsme rádi, že můžeme jako DJ's vystupovat. V tuto chvíli live-act neděláme, ale je to jedna z věcí, které bychom v budoucnu rádi uskutečnili.

Po party v Praze Vás čeká turné po Austrálii. Cestujete po celém světě, jste jedni z nejbookovanějších breakbeatových umělců. Můžete porovnat scény v Asii, Austrálii, Americe, Evropě? Lze to vůbec?

Je to velká zkušenost, hrát po celém světě. Jsme za toto a nejen toto turné velmi šťastní, protože naše výhry na Breakspoll a Beatport Award nám umožnily hrát v mnoha různých zemích a tak máme informace o daných scénách z první ruky. Srovnávat se to však moc nedá.

Stali jste se čtyřnásobnými vítězi Breakspoll Award. Můžete nám říct jak tahle soutěž probíhá? Kdo hlasuje? Dostáváte nějakou sošku pro vítěze?

V podstatě hlasuje široká veřejnost z celého světa a ten, kdo získá největší počet hlasů získává cenu v dané kategorii. Za vítezství jsme samozřejmě sošku dostali!

Kolik ocenění plánujete pro příští rok?;-) Chystáte na rok 2010 nějakou specialitu?

Těžko říct, samozřejmě doufáme, že nějaké ceny přijdou...;-) V tomto roce jsme velmi tvrdě pracovali a jsme šťastní, že se nám podařilo zopakovat prodejnost z loňského roku. V tuto chvíli máme pro příští rok dokončené 3 releasy, včetně našeho remixu pro Micu Parise a v současné době pracujeme na několika projektech pro rok 2010, který bude velmi vzrušující.

Kterých umělců (nejen breakbeatových) si vážíte? Lákala Vás někdy i jiná hudba než break?

Baví nás různé druhy hudby, nejsme nijak extrémě vyhranění. Už nekolik let nás baví Zinc a Plump Dj's. Z breaku posloucháme téměř všechno, jinak nás baví například Larry Levan, Antonín Dvořák, Phill Collins a spousty dalších.

Zeptáme se na klasickou otázku ale zajímá nás to... V čem tvoříte vaši hudbu a kde berete inspiraci?

Pro naší tvorbu jsme od začátku inspirovaní veškerou hudbou kolem nás a také běžným životem. Někdy nápad přijde rychle a někdy naopak musíme ve studiu strávit dlouhou dobu, než připravíme alespoň kousek tracku. Máme studio v centru Londýna a také malý set-up v našich domech, takže vždy, když přijde nějaký nápad na hit, není problém ho napsat...:-)

Bydlíte v Londýně, kde působí mnoho fotbalových klubů. Máte nějaký oblíbený?

Já (Ashley) jsem fanda Arsenalu a žiji skutečně blízko starého Highbury. A já (Tomek) jsem fanouškem Crystal Palace, ale netřeba říkat, že trávíme tolik času ve studiu, že zřídkakdy máme čas zajít na nějaký zápas!

Díky moc za rozhovor a už se těšíme na 12.

Není za co, jak už jsme říkali, bude pro nás velkou ctí předvést se českému publiku!


Specimen A

Ahoj. Myslím, že Tvůj projekt není třeba našim čtenářům představovat, ale přesto, povíš na úvod pár slov o sobě?

Zdravím. Já jsem Phil z projektu Specimen A. Breakbeat děláme od roku 2005 a nedávno jsme podepsali smlouvu s labelem Funkatech Records. Než jsme začali dělat breaky, docela dlouhou dobu jsme produkovali drum and bass. Baví nás hodně hudebních stylů, ale především taneční hudba. Já sám jsem klasicky vzdělaný pianista/učitel, a to je to, co dělám, když nejsem v klubech, nebo ve studiu.

12.12. vystoupíš v Praze na party Vibes of Eden - Breakbeat Rioters! V České republice se představíš poprvé - byl jsi zde již někdy alespoň na návštěvě? Máš nějakou představu, co Tě zde čeká?

Byl jsem v Praze pouze jednou - v únoru 2006. To bylo velmi chladno, takže vím, že nesmím zapomenout teplou bundu! Toto je poprvé, co budu vystupovat v Praze. Když jsem tu byl naposledy, jednalo se pouze o výlet.

Na co se v Praze můžeme těšit?

Určitě se můžete těšit na nějaké exkluzivní nové skladby, které jsem zatím nikde předtím nehrál. Pokusím se také zakomponovat některé z našich čerstvých d'n'b a dubstep tracků. Takže doufám, že po mě nebudete házet lahve, když breaky, na které lidé určitě čekají, proložím něčím tvrdším...;-)

Na čem v současné době pracujete a co nás od Vás v dohledné době čeká a nemine?

V současné době pracujeme na třetí části naší serie 'Hazardous Materials'. Jak jsem již řekl, opět jsme se trochu vrátili k d'n'b a nově zkoušíme také dubstep, který nás poslední dobou hodně baví.

Už jste vydali celkem dost releasů. Máme se už připravovat na nějaké našláplé album?

Aktuálně album neplánujeme, protože si nemyslíme, že jsme na to zcela připraveni. Přesto máme nějakou představu, co bychom chtěli dál dělat, a jak by jednou album mělo 'vypadat'...

Specimen A je také live kapela. Kolik má členů? Co všechno při vystoupeních používáte?

Specimen A live je plně živý elektronický projekt. Nepoužíváme Ableton nebo sekvencery, všichni tři členové Specimen A hrají živě. Dále máme úžasného francouzský bubeníka, který z 80% používá elektronické bicí. Jediný akustický nástroj, který používá, je cimbál. Předními zpěváky jsou Miss Trouble a Mc Incyte. Také občas míváme nějaké hosty, ale převážně má kapela 6 členů. Jako Specimen A live vystupujeme převážně jen na "velkých" vystoupeních.

A teď přijde klasická otázka, ale nedá mi to... Z čeho vařite Vaše tracky?

Dřív jsme měli spoustu analogových zařízení, ale nyní jsme plně digitální. Pokud budeme muset zase někdy v budoucnu použít něco jiného než počítač a reproduktory, bude to tehdy, když vypadne elektrický proud v celé Británii!:-) Co se týče inspirace, asi nejvíc nás ovlivnili "The Prodigy"...

Co si myslíš o současné breakbetové scéně? Jací jsou Tvoji oblíbení umělci? Lákala Tě někdy i jiná hudba než break?

Mezi mé oblíbené žánry patří hlavně Breaky, ale také Electro House, Drum and Bass nebo Dubstep. Pokud jde o oblíbené breakbeatové umělce, je to 'zcela náhodou' celá posádka Funkatech Records - NAPT, Far Too Loud a Pyramid. Dalšími oblíbenci pak jsou Ctrl-Z, BSD, Beat Assasins a spusta dalších. Mohl bych bez problémů pokračovat!:-) Když vezmu jiné žánry, jsou to Wolfgang Gärtner, Deadmau5, Caspa, DJ Fresh, Noisia... Příliš mnoho na jeden rozhovor...:-)

Pocházíte z kolébky fotbalu a celá akce je s ním trochu spjata. Máte nějaký oblíbený klub? Případně jaký jiný sport Vás baví?

Sport!? Tak dobře. Na fotba se kromě mistrovství světa nedívám. To můj bratr Mo a Dan ze Specimen A jsou do fotbalu blázni. Ale týmy si teď fakt nevybavuji. Jinak Mo býval velmi dobrý tenista a Dan vynikal ve fotbale. Já jsem hrával basketbal a tenis, ale můj nejoblíbenější sport je aktuálně snowboarding! Mnohem větší zábava, než kopat do míče a honit ho kolem!

Díky za rozhovor, už se nemůžeme dočkat soboty. Doufám, že Vás v dohledné době uvidíme v ČR jako celou kapelu.

Není vůbec zač. Také bych byl velmi rád, kdybych mohl někdy v budoucnu navštívit ČR i s ostatními. Uvidíme se v sobotu!
 
První informace o chystané akci Vibes of Eden - Breakbeat Rioters!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016