PARTYINFO

 

SENSATION - WICKED WONDERLAND

Datum konání:
29.05.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - 02 Arena
DJs:
Martin Solveig, Marco V, Jerome Isma-Ae, Erick E, Mr. White, Michael Burian
Info:
http://www.sensation.com
Popis:
vstup 1090/1390/1490/1590/1690 czk, gold 4600 czk
Line-up:
21:30 Erick E
22:45 Mr. White
23:45 Jerome Isma Ae
00:45 The Mix
01:15 Martin Solveig
02:45 Michael Burian ft. Peyton
04:00 Marco V
05:30 Konec
 
6 čtenářů Techno.cz byl na této akci
 
Sensation – Předprodej VIP vstupenek kategorie Deluxe Poslední informace k Sensation – Wicked Wonderland Czech Republic
Martin Solveig: "Budu hrát, dokud mě to bude bavit a budu vidět, že to baví i publikum"
Martin Solveig je bezesporu asi největší hvězdou letošní Sensation – Wicked Wonderland. V pražské O2 Areně 29. května kromě něho vystoupí ještě Marco V, Jerome-Isma-Ae, Erick E, Mr. White a domácí barvy bude hájit Michael Burian. Přesto, že je Martin Solveig stále v jednom kole, a tak domluvit si s ním nějaký termín je téměř nemožné, povedlo se nám ukrást patnáct minut z jeho oběda a podrobit ho krátké výpovědi.
 
Martine, letos si asi nejočekávanějším headlinerem Sensation v Praze. Jak ty tuhle akci v bílém vnímáš? Ceníš si toho, že patříš mezi vyvolené, kteří tam mohou hrát?

Jsem za tu nabídku strašně rád a moc si toho vážím. Jsem součástí Sensation od roku 2009 a tyhle akce mají v sobě vždy něco velmi magického a tajuplného. Žádná akce nemá takovou jedinečnou atmosféru jako právě Sensation.



Díky tomu, že pocházíš též z Francie, jsi velmi často srovnáván s Davidem Guettou a již několikrát se o Tobě psalo jako o jeho nástupci. Lichotí Ti toto přirovnání?

Samozřejmě, je to pro mě velká pocta. Osobně bych si něco takového nedovolil nikdy říct, ale už jsem to taky hodně často slyšel. V každém případě jsem velmi rád. (smích)

Máš vůbec rád jeho hudbu a produkci?

Určitě mám, i když musím přiznat, že jeho starší tracky se mi líbí víc. Z těch novějších mě ale hodně baví „Memories“, myslím si, že to je fakt hodně velká pecka. Rozhodně patří Davidu Guettovi obrovský dík zato, že se mu povedlo propojit elektronickou hudbu s popem a mainstreamem a oslovit tak další skupinu potencionálních fanoušků. Navíc nám, Francouzům, otevřel tak trošku bránu do celého světa.

Ty ale s vlastní produkcí taky nezahálíš. Poslední singl s Dragonette „Boys & Girls” byl opravdu velkým hitem, takže co bude dál?

Právě dodělávám úplně nový singl a věř nebo ne, právě pražská zastávka Sensation bude tou akcí, kde svůj nový singl představím úplně poprvé. Takže s klidným srdcem do toho článku můžeš napsat, že bude mít v Praze světovou premiéru.

To zní super a je to pro nás velká pocta. Jak jsi se vlastně dostal k djingu a produkci vlastní muziky? Pokud vezmu v potaz, že rodiče Tě od malička vedli ke klasice, asi to nebylo příliš jednoduché…

To je pravda, rodiče mi od malička servírovali jen vážnou hudbu, ale když jsem se dostal do puberty, začala mě zajímat vlastně každá hudba. Rock, pop, trance, techno, prostě všechno, co tehdy frčelo. Pak jsem začal chodit do klubů a velmi záhy poznal, co je mi nejbližší.

Máš vůbec nějaké hudební vzory?

Tak mám určitě rád mnoho francouzských umělců, v tomhle jsem celkem patriot, ale pokud se ptáš na ty světové, tak rozhodně je to Prince a Lenny Kravitz.



To je dost vzdálené od electra, které hraješ…

To sice ano, ale já mám hodně velký rozsah, co se hudby týče a nebojím se ani v mých setech experimentovat. Proto taky hodně sampluju a hraju bootlegy.

Tobě je teď 33 let, jak dlouho si myslíš, že by měl člověk dělat dje, aby se nestal pro lidi nudným?

Já si nemyslím, že je to o věku. I když to asi zní jako pěkný klišé, jde podle mě hlavně o to, na kolik se ten dotyčný cítí duševně. Podívej se třeba na Carla Coxe, Davida Guettu nebo Fatboye Slima. Všem je hodně přes čtyřicet a přitom jim to lidi stále zobou z ruky. Já to mám stejně, budu hrát, dokud mě to bude bavit a budu vidět, že to baví i publikum. Pokud vycítím, že je čas odejít, zabalím to.

Co Tě v nejbližších dnech, tedy do Sensation čeká?

Teď o víkendu budu natáčet nový videoklip, ale protože jsem teď opravdu hodně na cestách, mám na to jen jeden den, což je fakt dost málo. Máme sice přesný scénář, ale i tak je to tlak, který nemám moc rád. Zbytek času budu jen hrát a hrát…(smích)

Jak vlastně vypadá Tvůj normální den?

(Smích) Co to je? To jsem fakt za poslední léta nezažil. Když už to vypadá, že opravdu budu mít den jen pro sebe, tak do toho vždycky něco vleze, nebo se něco pokazí. Takže si opravdu nepamatuji, že bych nějaký takový den za poslední léta zažil.

Tak snad si letos dopřeješ nějakou dovolenou, nebo ne?

To jo, letos rozhodně na dovolenou pojedu a už jsem si i vybral místo. Asi to bude znít vcelku bizardně, ale rozhodl jsem se, že pojedu minimálně na týden do Řecka. Vím, že to teď není moc populární místo, ale pro mě se i přes tu jejich krizi nic nemění a moc se tam už těším.

My se pro změnu těšíme moc na Tebe. Co bys na závěr vzkázal všem, kteří se na Sensation těší, nebo ještě váhají, zda přijít nebo ne?

Tak především chci pozdravit všechny fanoušky v Čechách. Strašně tuhle zemi mám rád a moc se k Vám zase těším. A co se Sensation týče, tak rozhodně všichni přijděte, bude to obrovská párty. Je úplně jedno, zda jste už na Sensation někdy v minulosti byli nebo ne, tahle akce je každý rok úplně jiné a v mnoha směrech nevšední a jedinečná. Miluju její dekoraci, efekty a celé to schéma založené na bílé barvě mě hrozně baví…

Martine, díky za rozhovor a 29. května se na Tebe v O2 těšíme…

Pro United Music připravil Jaromír Koc
 
Sensation – základní vstupenky vyprodány! Užijte si webovou stránku Sensation – Wicked Wonderland Sensation - Wicked Woderland představuje hvězdu jménem Martin Solveig Sensation – posledních 1500 lístků v prodeji Sensation oznamuje line up! Nejlevnější vstupenky na Sensation a Pleasure Island do konce března! Sensation přichází s rozšířenou nabídkou pro VIP hosty! Nejlevnější vstupenky na Sensation pouze do konce ledna! Sensation vyprodala první vlnu vstupenek a představuje trailer k nové show! Sensation - Wicked Wonderland zahajuje předprodej vstupenek již tento pátek! Nejslavnější taneční akce na světě - Sensation se vrací do Prahy!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Videa ze Sensation od Smolldysse
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016