PARTYINFO

 

JAGA JAZZIST

Datum konání:
06.03.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Jaga Jazzist (nor), Jan Kořínek & Groove
Info:
http://www.cnfrnc.cz
Popis:
start 19:00
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Poslední informace k sobotnímu koncertu Jaga Jazzist Archivní fotky Jaga Jazzist: Podívejte se, jak vypadali po prvním koncertu Anketa o koncertu Jaga Jazzist: Budí respekt... strhující! Podívejte se, jak Jaga Jazzist hrají na živo nový singl
Nu-jazzoví mágové Jaga Jazzist přicházejí s novým albem
Norští Jaga Jazzist se novou deskou One-Armed Bandit vrací škatulky nu-jazzu, v které na sebe upoutali celosvětovou pozornost. Ačkoliv má aktuální album díky epizodě v Chicagu, kde ho leader kapely Lars Horntveth finalizoval, nový zvuk, deska splňuje všechna kritéria veleúspěšné nahrávky Stix z roku 2003, který byl pro Jaga Jazzist zlomový.
 
Lars říká, že se na „jednorukém banditovi“ potkal klasik Wagner s Afričanem Fela Kutim. Album by podle Jaga Jazzist mohlo sloužit jako soundtrack k fiktivnímu, prvnímu „Nollywoodskému“ eposu o Vikinzích.



Zakladatel Jaga Jazzist Lars Horntveth desku One-Armed Bandit (výherní automat) začal psát počátkem roku 2008. Hledal cestu, kterou by zvuk nyní devítihlavého tělesa posunul v návaznosti na předchozí desky Stix a What We Must. Inspiraci dostal právě při poslechu nejvýraznějšího představitele afrobeatu Fila Kutiho. Všechno najednou do sebe začalo zapadat a titulní skladba byla na světě.

Od posledního alba What We Must, které vyšlo na britské značce Ninja Tune v roce 2005, se v Jaga Jazzist objevily dvě nové tváře Řystein Moen a Stian Westerhus. Kapela si k nahrání novinky pronajala chalupu ukrytou hluboko ve švédských lesích. Od začátku tam s nimi byl i jejich zvukař Jřrgen Trćen, spjatý s Jaga Jazzist od jejich prvních dnů, ale po třech týdnech ho začalo trápit hučení v uších, a tak desku domíchal věhlasný zvukový inženýr John McEntire v Chicagu. Ninja Tune z novinky lídrů světového nu-jazzu uvolnili z deseti skladeb k volnému stažení dvě – One-Armed Bandit a Toccata.

Tracklist One-Armed Bandit

1. The Thing Introduces...
2. One-Armed Bandit
3. Bananfluer Overalt
4. 220 V / Spektral
5. Toccata
6. Prognissekongen
7. Book Of Glass
8. Music! Dance! Drama!
9. Touch Of Evil
 
Norští Jaga Jazzist v březnu znovu v Akropoli

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu Jaga Jazzist od Myclicka
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016