PARTYINFO

 

MAJÁLES 2010 (PLZEŇ)

Datum konání:
23.04.2010 - 24.04.2010
Místo konání:
Plzeň - Disco Aréna - Lochotín
Live:
Horkýže Slíže, Polemic, Znouzectnost, Fast Food Orchestra, Status Praesents, UDG, Kryštof, Rybičky 48, Mandrage, Tleskač, Marie Rottrová, Toxique, Discoballs, Imodium, Xindl X, more
Info:
http://plzen.majales.cz
Popis:
vstup zdarma
 
 
Plzeňský Majáles odtajnil letošní program
Tradiční studentská oslava jara má v západočeské metropoli nepřerušenou tradici od roku 1990, tedy je nejstarším majálesem v České Republice. Letošní ročník naváže na ten předchozí, který byl po všech stránkách rekordní a potvrdil pozici celorepublikově největšího majálesu vůbec s více než dvacetitisícovou návštěvností. 
 
Plzeňský Majáles 2010 odstartují v průběhu dubna studentské dny, soutěže a workshopy, které zakončí v pátek 23. dubna volba Krále Majáles na Náměstí Republiky. Představení kandidátů, ze kterých bude veřejnou volbou zvolen nový studentský král, doprovodí hudební skupiny Toxique, Discoballs, Imodium, písníčkář Xindl X a další. Vstup bude tradičně zdarma.



Hlavní den oslav se pak odehraje o den později 24. dubna v tradičním prostoru Lochotínského amfiteátru. Tam v rámci nejvýznamnějšího plzeňského festivalu vystoupí na třech pódiích přes třicet interpretů všech žánrů. Kromě hudebního programu proběhne v příjemném prostředí amfiteátru série doprovodných soutěží a aktivit. Areál pro letošní rok shledá několik změn. Tou hlavní bude přesunutí podia z horní části amfiteátru ven, na parkoviště před hlavní vstup, z důvodu rušení ptactva v přilehlé zoo.

Program festivalu Majáles Open Air je již z většiny známý a mezi prvními kapelami se v lineupu objevují známá jména jako Rybičky 48, Mandrage nebo Tleskač. Jistě se tak vyplatí přijít včas. Odpolední program amfiteátru obzvláštní Marie Rottrová se svojí skupinou a večer bude patřit poprockové dvojici UDG a Kryštof.

Skupina kolem Richarda Krajča navíc nedávno vydala nové album, avšak v rámci turné k této novince zcela vynechala Západní Čechy. Tedy Plzeňský Majáles bude jedinečnou příležitostí, jak naživo slyšet novinkové písně Cyrano nebo Malý princ vedle oblíbených hitovek. Festival ale nabízí ještě další velice oblíbená jména. Návštěvníkům zahrají také slovenští Horkýže Slíže a Polemic, majálesová legenda Znouzectnost, Fast Food Orchestra, Status Praesents a další.

Všechny majálesové aktivity kromě open air festivalu jsou zdarma. Na vyvrcholení slavností 24. dubna v Lochotínském Amfiteátru jsou vstupenky v prodeji za příjemných 190 Kč. Pro více informací sledujte stránky plzen.majales.cz nebo hledejte Plzeňský Majáles Official na Facebooku.
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Plzeňský Majáles lámal rekordy a nabídl úžasnou atmosféru
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016