PARTYINFO

 

PLASTIQUE

Datum konání:
19.03.2010 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Lars Moston (uk/de), Vectif, Felix!, dMIT.RY, VJ Martin
Info:
http://www.radostfx.cz
Popis:
start 22:00, vstup holky do 23:00 zdarma, módní přehlídka Odd Room designers vs. Basmatee
 
 
Lars Moston: "Berlín je mnohem pohodovější město, než Londýn"
Jako host se na dnešní Plastique goes Elastique představí Lars Moston z Berlína a právě s tímto celosvětově uznávaným producentem si můžete přečíst následující rozhovor.
 
Ahoj Larsi! Jedeš k nám do Prahy poprvé nebo jsi tu už byl dříve jako turista? Jaká jsou tvá očekávání?

Hrál jsem prakticky po celé Evropě, ale v Praze jsem ještě nikdy nebyl a to dokonce ani jako turista. Na svou první návštěvu tohoto města se opravdu moc těším.

Právě jsi se do Evropy vrátil ye svého kanadského turné. Jaké to bylo? Dovezl jsi si nějakou zajímavou příhodu?

Kanada byla skvělá! Lidé se tu na party opravdu baví a jsou velmi přátelští. Také mi přišlo, že je baví oblékat si bláznivé oblečení a to se mi velmi líbilo. Trochu bláznovství jde ruku v ruce s mojí hudbou, která je taky docela ulítlá. Krásná je také kanadská krajiny, obzvláště, když jste navyklí na staré nudné Německo. Měl jsem to štěstí, že jsem měl trochu volna a tak jsem si udělal pár výletů a dokonce jsem si před svým vystoupením ve Whistleru našel čas i na snowboarding. Byla to docela legrace sledovat to šílenství, když Kanada vyhrála hokejový olympijský turnaj.

Ve tvé biografii se píše, že jsi anglický němec. Znamená to, že jsi se odstěhoval do Berlína? Plánuješ, že by jsi se odstěhoval ještě někam jinam, protože Berlín již dnes není tak cool jako býval před lety?

Ano, polovina mé rodiny pochází z Anglie, ale vyrostl jsem v Německu. Do Berlína jsem se přestěhoval, protože život v Londýně je velmi drahý. Myslím si, že Berlín je mnohem pohodovější město, než Londýn. Nemáte tu nikde stupidní značky a kamery, které vás hlídají na každém kroku a upozorňují, že to a to je protizákonné. Berlín je prostě v klidu a navíc je to místo, kde se můžete setkat s umělci z celého světa. Dříve nebo později se tu stejně každý objeví. Nevím o jiném místě, kde bych chtel právě teď žít a tak žádné stěhování neplánuji.

Velmi známá je tvoje spolupráce s Malentem. Jak jste se vy dva vlastně setkali?

Potkali jsme se na univerzitě v roce 2000. Bydleli jsme ve stejné ulici v Munsteru. Padli jsme si okamžitě do oka, protože jsme měli stejné hudební nápady a tak se z nás stal team. Hráli jsme si s nějakými tracky a pak jsme přišli s „In The Sky“, první deskou pod hlavičkou Moston & Malente.

Vyjdou ti v brzké době nějaké nové věci?

Vydali jsme super remixy mého singlu „So Sick“ na Wearhouse, kde je jeden od mého v současné době nejoblíbenějšího producenta, Doustera. Máme taky připravený nový singl Moston & Malente „I Go Round/Spielholle“, který vyjde v květnu společně s dalšími remixy od Keith & Supabeatz, Haitras, Mom & Dad a DJ Seductive. V poslední době jsem dělal mnoho remixů a tak se chci zase soustředit na vlastní tvorbu. Dělám na nových skladbách s některými celosvětově známými producenty, ale jména si zatím nechám pro sebe. Stejně tak pracujeme na novém materiálu pro Moston & Malente.

Děláš si také hodně vlastních editů, což je vidět na tvých mixech. Znamená to, že se ti nelíbí originály?

Je tady hodně tracků, které obsahují skvělé části, ale nelíbi se mi jejich aranžmá. Je to vždycky záležitost osobního vkusu. Většinou si ty skladby uspůsobuji tak, aby seděly do mých dj setů. Udělám pár cutu a „pejstů“ a předělám si tak skladbu, která by jinak do stylu mého setu asi neseděla. Můj set je pak také něčím výjimečný. Tímto způsobem dávám také nový kabát starým klasickým skladbám, jak je tomu třeba v případě skladby Red 1 od Davea Clarka na mém posledním mixu. Většinou jsou všechny skladby na mém nahraném setu nějak editovány, ale každá jiným způsobem. Jsou také o hodně kratší, než originály. Když nahrávám mix, je to pro mě něco mezi djingem a produkcí. Snažím se vytvořit kompozici, kterou můžeš poslouchat v autě pořád dokola nikdy tě to neomrzí. Naproti tomu v klubu musíš nechat tracky hrát o něco déle. Když mixuješ moc rychle, může to být kontraproduktivní.

Jací jsou tví oblíbení producenti?

... Malente, Renaissance Man, Zombie Disco Squad, Rob Threezy, Harvard Bass, Style Of Eye, Felix Cartal, Oliver $, Riva Starr, Mowgli, Audiofun, Momma's Boy, Bart B More, Solo, L-Vis1990, Foamo, Boy 8-Bit, Fake Blood, Bird Peterson, Jay Robinson, Act Yo Age, Congorock...


Zajímáš se o módu? Noc, na které hraješ jí bude trochu věnována. Chystá se zde přehlídka dvou předních pražských módních shopů Basmatee a Odd:room. To jen, abys věděl :)

Okay, to si nechám líbit :)

Jaká je tvoje velikost bot?

42 1/2 :)

Děkujeme za rozhovor.
 
Plastique goes Elastique @ Radost FX

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016