PARTYINFO

 

WAKE UP 2010

Datum konání:
25.06.2010 - 26.06.2010
Místo konání:
Znojmo - Areál Louckého kláštera
DJs:
Orbith, Josef Sedloň, Jerry, Elektrabel, Sonority (live), Rotation Index (live), Patricia, FUN G!, Luis, B.UNQ!, Mindhole, Merflinger, Matimur, Naabish, Phil Albedo, Ronnie, Taureen, Patrick Prelovský, Marc Eleanor, Gat Electra
Live:
Dub FX (Austrálie), Verra Cruz (Anglie), The Eccos (Rakousko), Akurat (Polsko), Živé Kvety (Slovensko), J.A.R., Rybičky 48, Kurtizány z 25. Avenue, PIO Squad, Toxique, Airfare, Sto zvířat, Houba, Thunderbirds, PVA, Los Perdidos, Kofe-in, X-Core, Bluesteak
Info:
http://www.wakeup.cz
info@wakeup.cz
Popis:
vstup jednodenní 250/330 czk, dvoudenní 330/430 czk
 
 
Dub FX: "Jezdím tam, kde jsou mí fanoušci. A mí fanoušci jsou ve východní Evropě..."
Dub FX je původem australský hudebník, zpěvák a producent. Vlastním jménem Benjamin Stanford se profiluje především jako pouliční performer, ovládá beatbox, který je základem pro jeho tvorbu. Jako téměř jediný hudební nástroj používá svá ústa, kterými vytváří podklady pro svou hudbu, míchá beatovou linku s vokály, do kterých pak zpívá a rapuje. Za své krátké působení na scéně se stal doslova fenoménem na hudební scéně. Dub poslal exkluzivní rozhovor pro čtenáře serveru Techno.cz a zájemci ho pak mají možnost vidět, slyšet a zažít naživo na festivalu Wake UP 2010.
 
Dube, vydali jste nové CD "A Crossworlds". Můžeš říct našim čtenářům, o čem to CD je?

Album jsem produkoval já a fakt skvělej producent Sirius. Nemá sice na albu žádné vokály nebo beatboxing, ale produkovali jsme to album spolu. Hudebně je to inspirované dubstepem.



Kdo je teda Sirius, jak jste se dali dohromady?

Před několika lety jsme spolu celkem dlouho bydleli  v jednom domě. Pak jsem cestoval a začal jsem intenzivně dělat muziku. Kdykoli jsem se vrátil na chvíli do Austrálie, dělali jsme spolu nějaké tracky. Za ty roky už jsme nasbírali docela dost materiálu, takž bylo na čase vydat album.

Tvoje tvorba je hodně specifická. Jaké používáš při její tvorbě nástroje?

Používám GT10b FX procesor a RC50 loopstation J. Pak používám efektový pedál k svého hlasu. Vše nahrávám do smyček přes loopstation a pak si s tím hraju.

Jak bys Ty sám charakterizoval hudbu, kterou děláš a jak ses k tomu vlastně dostal?

V tom co dělám, se mísí několik různých hudebních stylů. Podstata je ale v tom, že používám téměř výhradně svůj hlas, který živě nahrávám do smyček a proháním pedálovými efekty. Začalo to ale beatboxem před třinácti lety v ulicích Manchesteru. Postupně jsem se dopracoval k vlastnímu zvuku.

Za pár dnů navštívíš Českou republiku. Spoustu lidí tomu pořád nevěří. Budeš hrát na festivalu WAKE UP, který se odehraje v originálním prostředí starého opuštěného kláštera. vzpomeneš si na nějaká další zajímavá místa, kde jsi vystupoval?

Hrál jsem na spoustě různých místech. Bylo jich tolik, že si je všechny ani nemůžu zapamatovat. Nejšílenější situace dokáže připravit ale jedině ulice!!!

V jednom rozhovoru jsi řekl, že Tvůj domov je svět a hlavně je tam, kde je Flower Fairy. Jak jste se potkali a co nám o ní řekneš?

Potkali jsme se v Manchesteru. Je to má životní partnerka. A taky spolu vystupujeme. Před půl rokem jsem jí nahrával CD, možná j to nejlepší způsob, jak ji představit.

Často hraješ ve východní Evropě. Čím to, máš tu nějaké dobré přátele?

Jezdím tam, kde jsou mí fanoušci. A mí fanoušci jsou ve východní Evropě…

Je něco speciálního, na co se můžou těšit čeští fanoušci?

Chtěl bych se s nimi podělit o můj pohled na hudbu, obor a inspiraci… V sobotu plánujeme workshop v rámci festivalu WAKE UP.

Festival WAKE UP nabízí dvě stages. Jedna bude čistě taneční, zaměřená na techno a příbuzné hudební směry. Máš rád tuhle muziku? Myslíš, že je to dobrý nápad spojit živou kytarovou hudbu a taneční muziku?

Nedělal bych hranice mezi hudebními styly. Pestrost je základem dobrého festivalu.
 
Australská hvězda Dub FX na festivalu Wake Up 2010

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016