PARTYINFO

 

REALBEAT REGGAE ETHNIC SESSION 2010

Datum konání:
01.07.2010 - 03.07.2010
Místo konání:
Žizníkov - Open air
DJs:
tba
Live:
Mungo´s Hi-Fi Dub Station, Dancehall Yard, General Levy (uk), Top Cat (uk), Švihadlo, Fast Food Orchestra, Mr. Cocoman & Solid Vibes, Feher Kekete Kerek, Mungo´s Hi-Fi Dub Station, Forward March Foundation Corner, Dancehall Yard, Toots & The Maytals (jam), Deadly Hunta (uk), U-Cee & Royal Family (de), Sin Sospechas (venezuela), Sto Zvířat, Los Chuperos, Mungo´s Hi-Fi Dub Station, Forward March Foundation Corner, Dancehall Yard , T.O.K.
Info:
http://www.realbeat.cz
Popis:
předprodej 350-500 czk, na místě 600 czk, www.facebook.com/realbeatfestival
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Největší reggae festival v ČR již tento víkend! RealBeat Reggae Ethnic Session se blíží Už víš, co za lahůdky vystoupí na festivalu RealBeat? RealBeat Reggae Ethnic Session zveřejnil kompletní program festivalu
RealBeat Reggae Ethnic Session představí legendární kapelu Toots & The Maytals!
Největší český reggae festival proběhne klasicky první prázdninový víkend v Žizníkově u České Lípy. Prvním zveřejněným headlinerem je legendární jamajská skupina Toots & The Maytals, která stojí u kořenů reggae i ska. Zpěvák této kapely Toots Hibbert je přezdíván jako „jamajský James Brown“ a ve své hudbě nadčasově promíchal gospel, ska, reggae i rock. Toots je také autorem hitu „Do the reggay“, který dal v revolučním roce 1968 název celému novému žánru! 
 


Ten následně ve světě proslavil hlavně Bob Marley, jehož  vzorem byla právě skupina Toots & The Maytals. Mezi dalšími muzikanty, které tato kapela zásadně ovlivnila se počítají třeba i Eric Claton nebo Rolling Stones, kteří ve svých začátcích jezdili za inspirací právě na Jamajku. Toots Hibbert je i ve svých 63 letech stále plný sil, a i v novém miléniu tvoří nové skladby a má ve své kolekci mj. Grammy za nejlepší reggae album roku 2006, na kterém hostují třeba právě Eric Clapton, Jeff Beck nebo No Doubt. Toots přijede do České republiky poprvé v rámci velkého turné po celé Evropě a právem se řadí mezi největší hvězdy letošní festivalové sezóny!

Warmup: Alborosie & Shengen Clan
support: U-Cee (de), Mark One & Nico Royale (it),
DJs Herby Boy, Heavy Hev & Rasta Pasta
30. Března 2010, Praha, Lucerna Music bar
www.myspace.com/alborosie   

Aby toho nebylo málo, pořadatelé festival chystají na 30. března velký warmup v pražské Lucerně, v rámci kterého konečně přijede do Čech i jeden z nejznámějších současných hlasů reggae! Alborosie přezdívaný Puppa Albo je sicilský rodák, ale už dávno žije a působí v jamajském Kingstonu, kde prorazil do povědomí hitem „Kingston Town“. Ten v rychlém sledu následovaly další pecky, které už tři roky uslyšíte skoro na každé reggae party po celé Evropě. I u nás je jeho hlas pořádně profláklý, takže v očekávání vyprodané Lucerny pospícháme pro lístek. Tato akce bude v pořadí druhý letošní warm-up na festival RealBeat v Žízníkově u České Lípy, který se chystá klasicky jako dárek k vysvědčení, což letos vychází na 1-3. Července 2010. Spolu s Alborosiem dorazí do Prahy v rámci velkého evropského turné i jeho jamajská doprovodná kapela Shenghen Clan. Specielně kvůli tomuto koncertu přiletí do Prahy i další dva italští zpěváci Nico Royale a Mark-One , kteří společně s U-Ceem a selektory z Rasta Pasta Crew, HerbyBoyem a Heavy Hevem odstartují tento velký večer.
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z festivalu Real Beat od Sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016