PARTYINFO

 

REALBEAT REGGAE ETHNIC SESSION 2010

Datum konání:
01.07.2010 - 03.07.2010
Místo konání:
Žizníkov - Open air
DJs:
tba
Live:
Mungo´s Hi-Fi Dub Station, Dancehall Yard, General Levy (uk), Top Cat (uk), Švihadlo, Fast Food Orchestra, Mr. Cocoman & Solid Vibes, Feher Kekete Kerek, Mungo´s Hi-Fi Dub Station, Forward March Foundation Corner, Dancehall Yard, Toots & The Maytals (jam), Deadly Hunta (uk), U-Cee & Royal Family (de), Sin Sospechas (venezuela), Sto Zvířat, Los Chuperos, Mungo´s Hi-Fi Dub Station, Forward March Foundation Corner, Dancehall Yard , T.O.K.
Info:
http://www.realbeat.cz
Popis:
předprodej 350-500 czk, na místě 600 czk, www.facebook.com/realbeatfestival
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Největší reggae festival v ČR již tento víkend!
RealBeat Reggae Ethnic Session se blíží
Do festivalu RealBeat Reggae Ethnic Session zbývá už jen 14 dnů, a tak je nejvyšší čas si připomenout, proč je dobré včas pořídit lístek a nenechat si tuto akci ujít. Tedy alespoň pokud nechcete přijít o nejrozjetější karibský open-air mejdan tohoto léta. Akce je věnována převážně reggae a dancehallu, ale také uslyšíte mnoho jeho příbuzným, jako jsou ska, dub, reggaeton, latino nebo třeba dubstep. Tento rok proběhne festival už pojedenácté v Žizníkově u České Lípy, ale letos poprvé hned na pěti ozvučených scénách plných zajímavého programu a výborné letní atmosféry. Samozřejmostí bude množství stánků s občerstvením ať už tradiční či exotické kuchyně a mnoho dalšího.
 
Pořadatelé spustili v předprodejích od června akci 5+1 lístek zdarma. Pro festivalový region běží od 15. do 25. Června dokonce ještě výhodnější nabídka lístků 3+1 zdarma, které jsou k dostání pouze v kulturním domě Crystal v České Lípě! Kempování na místě bude zdarma a s platným lístkem můžete také dostat v pražském obchodě Kentoya až 6000Kč slevy na skůtr. Festivalovou novinkou je také to, že se letos bude naplno třídit a recyklovat odpad a akce tak chce soutěžit o titul "Nejzelenější festival roku". Pořadatelé jsou také partnery benefičního projektu "Světlo pro Svět", v rámci kterého proběhne na festivalu speciální happening. Za pozornost také stojí 3 výborné mixtape CDs od renomovaných DJs, které si můžete postupně stahovat na festivalových stránkách...



Teď už si ale přibližme to nejzajímavější – hvězdný program festivalu! Naživo se totiž letos v Žizníkově u České Lípy představí legendární jamajská kapela Toots & the Maytals, podle kterých reggae dostalo svůj název a inspiroval se jimi třeba i Bob Marley, Eric Claption, Rolling Stones nebo Amy Winehouse! Toots Hibbert patří podle renomovaného časopisu Rolling Stone mezi 100 nejlepších zpěváků všech dob a jeho reggae okořeněné o soul, gospel i rock´n´roll si vysloužil mnohá uznání včetně Grammy za nejlepší album.

Druhou hvězdou festivalu jsou oproti Tootsovi o dvě generace mladší T.O.K. Tento vokální kvartet patří na Jamajce i po celém světě mezi špičku současného reggae dancehallu a k nohám jim padají fanynky od Ameriky po Japonsko, kde je mimochodem doprovázel Shaggy, na jehož labelu sem tam vydají nový singl. Také T.O.K. přiletí do Čech poprvé a to se svou jamajskou kapelou 303Band, s kterou letos v létě vystoupí exkluzivně jen na RealBeatu a o den později na hlavní scéně německého festivalu Summerjam před více než 30.000 fanoušky!   

Do Žizníkova také přiletí z Velké Británie na reggae scéně velmi oceňovaní zpěváci, jako jsou General Levy, Deadly Hunta, Top Cat a v neposlední řadě renomovaní Mungo´s Hi-Fi, kteří přijedou s vlastním soundsystémem, který bude hrát po celé tři noci festivalu špičkový dub a dubstep. Ze vzácných hostů letošního mezinárodního programu jmenujme alespoň ve stručnosti ska band Sin Sospechas z Venezuely, v Čechách dobře známou kapelu U-Cee & Royal Family nebo dánského vítěze EU Reggae Contest jménem Mystic MC, který přijede s maďarskou kapelou Budapest Riddim band, nebo kapelu. Samozřejmostí v programu jsou i domácí kapely, jako Sto zvířat, Švihadlo, Fast Food Orchestra,
Mr. Cocoman & Solid Vibez, Nebiba, Feher Fekete Kerek a další.

Máte-li zájem o více informací, neváhejte navštívit festivalové stránky www.realbeat.cz
 
Už víš, co za lahůdky vystoupí na festivalu RealBeat? RealBeat Reggae Ethnic Session zveřejnil kompletní program festivalu RealBeat Reggae Ethnic Session představí legendární kapelu Toots & The Maytals!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z festivalu Real Beat od Sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016