PARTYINFO

 

HIGH ON IT!

Datum konání:
21.05.2010 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Ideon
DJs:
Noisia (nl), Friction (uk), dBridge (uk), Pixie, Beast 67, Vazech, Formitox, Killy, Dooxe
Info:
http://www.highonit.cz
Line-up:
Drumand bass.cz Main Stage:

20:00 - 21:00 Killa b2b Doox
21:00 - 22:00 Beast 67
22:00 - 23:30 Pixie
23:30 - 01:00 dBridge@Bad Company
01:00 - 02:30 Friction
02:30 - 04:00 Noisia
04:00 - 05:00 Vaczech
05:00 - 06:00 Formitox
 
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Poslední informace k High On It! High On It: Noisia má nové video Nejlevnější vstupenky na High On it jen do konce dubna Chceš na High On It! úplně zadarmo?
High On It! představuje DJe Frictiona!
Narodil se v Brightonu, kde jako puberťák začal s hraním a následně i pořádáním vlastních klubových nocí, ostatně jako většina mladých DJs. Měl však to štěstí, že se brzy seznámil s vlivnými lidmi, jako např. Stakka & K-Tee, kteří v té době úzce spolupracovali s Andym C. Tím se Fiction začal vážněji zajímat o produkci a v roce 99 vydal svůj debutový singl Critical Mass, v té době ale ještě pod pseudonymem Kenntex (na label Under Fire). Po čase dostal Fiction nabídku na spolupráci s labelem TOV & Renegade Hardware, kde zanedlouho vydává desku Here Comes Trouble, na které se nachází i singl Proton, který se pro jeho kariéru stal průlomovým.
 
Jeho sláva začala stoupat a Frictionova talentu si začalo všímat čím dál tím více lidí. Brzy na to skládá spolu se Stakka & Skynet singl Altitude, který v sobě spojuje jak prvky rychlého techna, tak jungle a stává se doslova trhákem, který definuje styl „neurofunk“. Časem se propracoval až na legendární DnB labely jako jsou Valve, Tru Playaz, Passenger, Hardware, 31 Records, Hospital a Charge. Dnes už se Friction věnuje produkci míň, avšak vždy když něco vydá, sklízí uznání jak od svých fanoušků, tak kritiků.

Poté, co začal pracovat na stanici BBC 1Xtra v roce 2002, kdy byla založena, se jeho jméno stalo ještě známějším. Rozjel zde vlastní Mix Show, která se stala doslova průlomovou! Friction za posledních 10 let také posbíral řadu ocenění, konkrétně: Best Newcomer v Drum & Bass Arena Awards 2002, Best Breakthrough DJ 2003 / Knowledge Magazine Awards, další Best Newcomer v roce 2004 Accelerated Culture Awards' Runner Up v The Raveology DnB awards 2007 a na konec Best DJ v MTV Romania Awards v roce 2007.

Za zmínku stojí i Frictionovy velmi kvalitní a populární mixované CD. Společně s DJem Zincem vydali Bingo Sessions Vol.1, což byl ve své době opravdový hit, která se dostal mezi 40 nejprodávanějších alb. Bylo to taky první CD ze se série The Next Level, které se po světě prodaly tisíce. Ještě většího uznání dosáhl v dubnu 2006, po odvysílání svého Essentials Mixu na Radio One, v pořadu Peteho Tonga, který o Frictionovi řekl, že je to jeden „z velkých zvířat drum n bassu.“

Jeho remix Back To Your Roots, který vyšel na Shotgunu před třemi lety, byl označen za nejlepší DnB track roku a do svých playlistů ho zařadili např. Annie Mac, Stanton Warriors nebo Judge Jules. Ve stejné době se Friction začíná zajímat i o breaky, které hraje na vybraných akcích po celém světě a společně s Aquasky vydává v roce 2007 hymnu Control Freak, která vyšla na albu This Way Up na labelu Passanger.

Ať hraje Friction ze dvou nebo ze tří gramců, dvě nebo čtyři hodiny, ať už jste zarytými fanoušky D&B nebo jen obyčejnýmí návštěvníky parties, noc s Frictionem pro vás bude vždy zážitkem!
 
High On It! představuje Noisia dBridge na High On It! Druhý díl High On It! s Noisií a Frictionem

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z High On It od Sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016