PARTYINFO

 

BOOGIE

Datum konání:
24.04.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Lucas Hulan & Malkao, Martin Haberland (music is everything - sk), J.Kománková & O.Formánek, Yardesh & guests
Live:
Rubufaso Mukufo + BBYB + Choked By Own Vomits + Shemale + Pothead
Popis:
vstup zdarma
 
 
Baschgi Schuub: "Miluji hrát všude, kde se umí lidé správně bavit!"
Již tuto sobotu vystoupí na dubnovém dílu rezidentní noci Lucase Hulana - Boogie, kromě slovenského producenta a dje Martina Haberlanda také švýcarský Baschgi Schuub, který Vám přiveze aktuální sound ze švýcarské undergroundové scény. V souvislosti s jeho vystoupením Vám přinášíme krátký rozhovor, který Vám tohoto sympatického dje zaručeně přiblíží a naladí Vás na sobotní Boogie v Chapeau rouge. Hezké čtení!
 
Ahoj Pascale, tuto sobotu vystoupíš v Chapeau Rouge na Boogie party, kde se představí i Martin Haberland, Lucas Hulan, Subgate a Malkao. Myslím, že to je tvé čtvrté vystoupení v České republice. Spousta clubberů u nás tě ale stále nemá v podvědomí. Mohl by jsi se jim proto krátce představit?

Jmenuji se Pascal Maag alias dj Baschgi Schuub a tento rok mi bude 30. Bydlím nedaleko švýcarské Basileje a v součanosti jsem rezidentem afterklubu Le Saxo v Basileji a spolupracuji na parties s labelem junksound.com. Nejčastěji se prezentuji styly od deep houseu přes tech-house, minimal až po minimal techno a minimal Detroit. Jsem ze starší generace dj's, takže mám silný vztah k vinylům, které při hraní preferuji. Mým druhým domovem je Praha, protože má žena odtud pochází. Přes známé mé manželky jsem se před časem seznámil s djem Subgatem a djane Katie, kteří si oblíbili můj mixtape a pozvali mě na jejich rezidentní event Creative party v roce 2008. Další vystoupení byla v Cafe Amsterdam a klubu Touster.

Kteří producenti, dj's a styly tě nejvíce ovlivňovaly v tvých začátcích?

Jsem z generace Pumpkin houseu a UK- garage - houseové scény a v té době jsem miloval spoustu remixů od Jasona Nevinse. Později pak více deep a techhouse od Stevea Buga a Terry Lee Browna Juniora. Ti byli na počátku mé kariéry mými oblíbenými dj's.
 
Co si myslíš o elektronické scéně v České republice?

Nejvíce známé jsou pro mě djanes z Čech. V roce 1999 jsem byl na vystoupení djane Ladidy v Curychu a samozřejmě znám i její kolegyni - djku Luccu. Při mém vystoupení na Creative party jsem se střídal s djem Trávou a musím říct, že na mě působí jako jeden z nejznámějších undergroundových dj's v České republice. Pokud bych měl soudit, přijde mi, že styly jako je trance nebo house jsou stále na výslunní, ale undergroundová kultůra je silnější a silnější.
 
Hraješ více jak jedno desetiletí, téměř 12 let. Můžeš nám prozradit, na jakých prestižních parties, festivalech a v jakých klubech si za svou kariéru vystoupil?
 
Je toho více, ale vystoupil jsem například na Jungle Street Groove Basel 2004, Jugend & Kultur Festival Basel 2005, Streetparade 2005 Thai-Bar, Streetparade 2006 / Crown Club Zürich, Club-Escape Liestal / Tokio Elektro, Club Nordstern Basel, Club Borderline Basel, After-Club Le Saxo Basel, Stairs-Club Zürich. Během své kariéry jsem hrál společně s umělci jako je Mas Ricardo (CH), Canson (CH), Digitalism(CH), Fan Erhalder (CH),  Ziel 100, Paul Britschitsch, Dandy Jack & Sonja Monnear, Good Groove, Todd Bodine, Matt Starr, Daniele Papini, Matthias Schaffhäuser..
 
Mohl by jsi porovnat elektronickou scénu ve Švýcarsku a v České republice?
 
Musím říct, že minimal, techhouse nebo deep house je více populární a jejich scéna je ve Švýcarsku mnohem větší. To přetrvává skoro 6 let. Švýcarsko má velkou komerční house/electro houseovou scénu jako u Vás v Čechách. Sami se můžete zeptat na Boogie djů Subgatea a Lucase Hulana, kteří vystoupili minulý pátek v Zurrichu, jaké to bylo!
 
Jaký je v tuto chvíli tvůj nejoblíbenější producent nebo label?

Poměrně dlouhou dobu jsou to labely Pokerflat a Desolat a producentem je Martin Buttrich.
 
Hraješ raději na větších parties nebo dáváš přednost klubovému prostředí?

Miluji hrát všude, kde se umí lidé správně bavit a  každé místo je pro mne speciální!

Co jsi si pro účastníky Boogie party, která proběhne již tuto sobotu v Chapeau připravil?

Nevím, jak budou nalazeni lidé, ale nechci hrát moc deep a pomalu. Vezmu si určitě sebou i nejaké pumpingové techhouseovky a možná zahraji i více groovy a lehce do techna. No nechte se překvapit!
 
Jaká je tvá aktuální top ten?

Prozradím svou aktuální top tři...(smích)
1.Talking all that Jazz / Marc Romboy (Systematic Recordings)
2.Keep Off / Adultnapper &  Mr. C (Pokerflat Recordings)
3. Dolphin Smack / Martin Buttrich Remix (Ovum-Recordings)
 
Chapeau Rouge a Nightphunk Recordings uvádí klubovku Boogie!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016