PARTYINFO

 

VERY FOREIGN AFFAIRS (VFA)

Datum konání:
17.04.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Truth (New Zealand), Priapus, E.S.P., Matoa, Valoa
2nd stage - Dewey dB (can), Emotional Spy (france), Ingtzi (usa)
Info:
http://www.veryforeignaffairs.com
Popis:
start 21:00, vstup 100 czk
Line-up:
Nahoře:

21:00-23:00 Valoa
23:00-01:00 Matoa
01:00-02:30 Truth
02:30-06:00 Priapus & E.S.P.

Dole:

21:00-22:00 Ingtzi
22:00-23:00 Denoir
23:00-00:00 Claviq
00:00-01:30 Dewey dB
01:30-03:00 Emotional Spy
03:00-04:00 Claviq + Denoir + Ingtzi
 
 
Dubnové vydání Very Foreign Affairs (VFA)
Truth jsou tři hudební producenti z Nového Zélandu, kteří spolu mnoho let vytvářeli subbasovou hudbu a nikdy nevěděli, kam ji vlastně zařadit. Koncem roku 2007 hrál na jejich ostrovech londýnský producent/dj Mala (Digital Mystikz, DMZ) a setkání s ním a jeho hudbou trio Truth konečně pevně nasměrovalo - Mala jim vydal hudbu na svém renomovaném labelu Deep Medi, tak si získali příznivce po celém světě a začala se pro ně psát mezinárodní dubstepová historie: "Truth, jeden z největších novozélandských dubstepových exportů zasáhl a ovlivnil svět undergroundové hudby svojí hluboko vybasovanou hudbou."
 
Hudba tria Truth se však i dále vzpírá zařazení - melodie a vokály se prolínají s v-prostoru-poházenými beaty half-stepových nakopávek i deep temnoty, jedna věc však v jejich hudbě nikdy nechybí - hustá hluboká basa.

Věci se tedy vyvíjí pro Truth velmi dobře: vyšla jim hudba na předních dubstepových labelech, v roce 2010  jim vychází album a další releasy a remixy, několikrát odehráli tour po Austrálii a Novém Zélandu, projeli Asii a Evropu, především pak U.K., kde mimojiné hráli na nocích DMZ, The Den a na BBC Radio 1 show známé Marry Anne Hobbs. Hráli na Sonar festivalu v Barceloně i na noci Sub Dub v New Yorku a… a v Praze zahraje DJ tria - Tristan - poprvé na noci VFA!

Takže se máme na co těšit… Can you handle the Truth?!

www.myspace.com/truthdubstep

www.facebook.com/truthdubstep
twitter.com/truthdubstep

Za českou scénu vám na hlavní stagei zahrají organizátoři VFA mejdanu Priapus a E.S.P.  a přední národní dubstepper Matoa a talentovaný Valoa!

... na dolní stagei vám tentokrát představíme zvuk Glitch Hop.

Sound system bude výrazně posílen… nahoře uslyšíte zvuk unikátní sílou i kvalitou, který nemá v českých klubech obdoby a díky kterému mejdany VFA vždy prodělávají balík.

VFA  - Very Foreign Affairs - zásobují Prahu pravidelně nejlepšími dubstepovými hudebníky (od června 2009 jako VFA, dříve několik let v rámci uskupení Sound Headquarters)... přijďte si poslechnout jednu z nejlepších podob Dubstepu a zažít energii VFA!

Horní Dubstep stage:

kromě Truth zahrají -

Matoa
přední pražský dubstepový producent a DJ, vychází mu hudba na vlastních i zahraničních labelech a… hrajou ho po světě! Hraje hudbu svojí a ostatních světových, ale i českých producentů – kterých naštěstí stále přibývá!! Matoa je hustej…
www.myspace.com/djmatoa

VALOA
DJovat začal v 2000, Dubstepu propadl v 2005, hraje hlavně na Moravě a ... převážně deep Dubstep!

Priapus
pražský dubstepový bad boy (od 2000), organizátor mnoha dubstepových akcí v posledním desetiletí - spolu s E.S.P.im *, (včetně noci Very Foreign Affairs),
hraje "original Dubstep vibe - pure gutter"
www.veryforeignaffairs.com

E.S.P.
hraje Praze již deset let... původně House, UK Garage a 2step... dnes UK Garage Dubstep a organizuje dubstepové akce včetně VFA *
zvuk "broken deep dance"
www.veryforeignaffairs.com

Dolní Glitch Hop stage:

Dolní stage vám tentokrát nabídne národní a mezinárodní "Glitch Hop" zvuk… beat Hip Hopu, wobble, chyby… basová hudba příbuzná s Dubstepem.
Line-up pro vás připravili... www.subbass.cz, www.subbass.cz/category/bass-trap a www.glitch.cz

Dewey dB (Canada)
Poslední desetiletí se Dewey dB pohybuje v první linii nové hudby a hudebních technologií. Inspirován původně Hip Hopem / Turnatablismem se začal zabývat elektronickou hudbou při studiu elektro-inženýrství a dnes je naladěn především "glitchy" zvuky a silnou basu. Je jedním ze zakladatelů torontských Dubslingers Crew - hybnou pákou kanadského dubstepu během posledních čtyř let. Dewey vede webové Glitch Hop Forum a www.dubstep.ca

Emotional Spy (France)
Skryté zvuky, ostré beaty a hustá basa… tak by se dal popsat jeho zvuk, kterým proniká do vašich hlav, těl a popraskaných duší. Hrál s Marry Anne Hobbs (BBC Radio 1), Milanese (Mu) a Funckarma (Warp) a mnoha dalšími.

Ingtzi (U.S.A.)
Ingtzi je kulturní hybrid, který momentálně přebývá v Praze. Jeho současný styl je ovlivněn spoluprací s DJem a producentem Sugarpillem. K akustickému zvuku přidává glitch a masívní basu, ale hybridita stále zůstává klíčová.

Claviq
Claviq Valetudinarian je dvacetiletý producent z Prahy, který produkuje pod labelem Amenorea a má za sebou i spolupráci s českým labelem Case Records. Hodně se přiklání ke glitchové vlně, můžete od něj slyšet i dubstep a útržky mluveného slova a vážné hudby. Základ? opět.. mohutné basy!

Denoir
Jednou částí sluchového ústrojí do něj putují všechny podoby londýnského "hardcore continuum" (hardcore rave, 90's jungle, uk garage, grime, uk funky, dubstep...), tou druhou pak funk, hip hop a jejich bizarní podoby. Oldschoolové analogové syntezátory vs. distorzované wonky zvuky. Temné basové linky vs. sladké dívčí vokály. Rozlámané breaky vs. monotónní housový rytmus. Klasický vinylový djing vs digitální technologie. Schizofrenní selecta bez hranic.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016