PARTYINFO

 

REFUBENEFIT

Datum konání:
04.05.2010 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Fast Food Orchestra, The Spankers
Popis:
start 18:00
 
 
Fast Food Orchestra se po dlouhé době představí na samostatném koncertě v Praze v rámci benefiční akce RefuBenefit
Po více než dvou měsících se Fast Food Orchestra představí na samostatném koncertě v Praze. Vystoupí v rámci benefiční akce RefuBenefit, která se bude konat 4. května 2010 v žižkovském Paláci Akropolis. Se svojí pověstně živelnou hudební show tak budou největším tahákem večera, jehož hlavním cílem je podpořit integraci cizinců do společnosti a prohloubit vzájemné mezikulturní porozumění.   
 
Výběr této přední české ska kapely ze strany organizátorů nebyl jistě náhodný. Stejně jako je cílem celého večera představit návštěvníkům skrze pochoutky a výrobky ze všech koutů světa barevnou multikulturní koláž, tak i Fast Food Orchestra jsou proslulí svým trendem hudební multižánrovosti a jejich tvorba je tak do jisté míry odrazem rozmanitosti, která je tématem celého večera. Tato tendence hudební rozmanitosti je v jejich tvorbě patrná zejména od vydání jejich předposlední desky Urban Menu (2008). Živější zvuk a popovější aranže jejich nejnovější desku Utsuki (2009) od předchozí zřetelně odlišují, avšak ani tentokrát Fast Food Orchestra nepolevili ve snaze nabídnout svým posluchačům hudební směs ovlivněnou hudebními styly od ska, popu, dancehallu, hip hopu až po punkrock a další. Právě z této poslední desky se bude podle slov frontmana kapely Fida hrát v úterý v Akropoli především, ale zazní prý i pár starších věcí. Fast Food Orchestra jsou známí i svým nonkonformním přístupem k distribuci jejich tvorby – krom toho, že si na jejich webu můžete jejich poslední CD stáhnout zcela zdarma, můžete na jejich profilu na síti Facebook nalézt i několik zcela nových, dosud nevydaných studiových nahrávek. „A pokud bude mít někdo štěstí, může najít naše CD i na některé z čerpacích stanic, které během svého tourování navštěvujeme a kam zcela bez souhlasu obsluhy vždy umístíme pár desek pro naše fanoušky“, dokončuje výčet guerrilla marketing sítě Fast Food Orchestra Fido

V úterý 4.května se tak máte v Paláci Akropolis na co těšit. Krom výše zmíněného koncertu Fast Food Orchestra, kterým budou předskakovat ještě pražští The Spankers odstartuje celá akce v 18:00 projekcí filmového dokumentu Sierra Leone's Refugee All Star - příběhu šestice muzikantů, které od beznaděje a utrpení občanské války odvede jejich největší vášeň – hudba. Během celého večera bude navíc možné ochutnávat tradiční speciality z afghánské, arménské či gruzínské kuchyně nebo se zúčastnit RefuTomboly plné originálních cen.

Biografie:

Kapela Fast Food Orchestra se zformovala v letech 1994-96 a od roku 1998 začala aktivně vystupovat po klubech. V roce 2000 kapela vydává své debutové album s názvem "Fugison party" (Emergency records) a o dva roky později vychází stylově mnohem více vyhraněnější deska "Lastfood" (Jahquita records). V roce 2004 vychází deska s názvem "Mangrooves" (37 surfers/megalith records), která je oproti dvěma předešlým deskám obohacena o hlas v současné době stáleho hosta,  toastera Dr. Karyho. Na jaře roku 2008 vychází deska „Urban Menu“ (Megalith records), na které se Fast Food rozhodli překročit hranice dosud preferovaného žánru ska. Zatím poslední deska „Utsuki“ (2009) v započaté multižánrovosti pokračuje. Fast Food za více jak 10 let aktivního vystupování se svým repertoárem objeli celou republiku, opakovaně se také objevili klubech i festivalech po celé Evropě a v roce 2008 absolvovali měsíční tour po Brazílii. Na podiích v roli předskokanů se objevili po boku kapel The Toasters, Pilfers, Hotknives, Panteon Rococo, Slackers, Selecter, Skatalites nebo v roce 2009 po boku španělských Ska-P ve vyprodané T-Mobile aréně.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016