PARTYINFO

 

SOUNDCLOUD MEET UP

Datum konání:
10.06.2010 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Azyl
DJs:
SoundCloud DJs
 
 
SoundCloud Meet Up v Praze
Obliba Soundcloudu stále více stoupá a přitahuje pozornost dalších uživatelů. Důkazem může být nedávné překročení hranice milionu uživatelů za necelé 3 roky. Možná jste SoundCloud už několikrát použili a ani o tom nevíte. Soundcloud je sociální síť, která vám dá prostor sdílet vlastní produkci nebo sety mezi dalšími uživateli sítě i všemi ostatními. Protože Soundcloud funguje tak jak si zakladatelé přáli, pokročili k dalšímu projektu - Soundcloud Meet Up. Soundcloud Meet Up si klade za cíl vytáhnout Soundclouďáky i všechny ostatní od počítačů a uspořádat setkání / meeting hudebních umělců a nadšenců...
 
Co je to Soundcloud?

Soundcloud je internetová sociální síť určena pro sdílení vlastní hudby. Záměrem bylo aby Soundcloud využívali renomovaní i začínající producenti a djs, a prolomit tak komunikační ledy mezi těmito lidmi, což se postupem opravdu vyplnilo. Soundcloud existuje necelé tři roky a za tu dobu prolomil hranici milión registrovaných profilů. Soundcloud byl založen v Německu, ale oblíbili si jej uživatelé po celém světě.

Pro koho je Soundcloud?

S roustoucím počtem uživatelů násobí Soundcloud svůj potenciál. Začínající producenti mohou zveřejnit nebo soukromě zaslat vlastní skladbu svým oblíbeným producentům nebo labelům. Naopak labely a producenti mohou snadno vyhledávat nové talenty. Soundcloud v každém případě poslouží jako úložiště pro váš brand new mix a také jako zdroj hudby. Soundcloud je pro zdrojem tracků a setů zdarma. Oproti ostatním uložištím hudby nabízí Soundcloud plnou přenosouvou rychlost při stahování (testováno na 16 Mbps v ČR). Profil můžete také využít pro nahrání ukázek a nalinkování odkazu do eshopu, ve kterém lze skladbu/vinyl zakoupit.

Vytvořili jste skladbu/mix se kterou vám stačí se pochlubit lidem z branže?

Není nic jednoduššího než podle žánru skladby vyhledat skupiny (Groups) např.: "Ragga Jungle" nebo "Detroit Techno". Soundcloud vám vyhledá zájmové skupiny, kde uživatelé stejného vyznání poslouchají a zároveň snadno linkují vlastní hudbu. Originální vizuální ztvárnění a snadná ovladatelnost jsou přednosti Soundcloudu. Okno ve flashovém rozhraní je zároveň přehravač, kde je vidět průběh zvukové stopy. Právě těchto vlastností bylo hojně využito na Myspacu a Facebooku k nalinkování hudby ve vlastním profilu. Hudbu můžete tedy spouštět rovnou z okna nebo si stáhnout mp3 (pokud to uživatel umožní). V okně lze také přidat kometář ke zvukové stopě po jednotlivých vteřinách. Soundcloudem si může prosvištět každý, i ten kdo nemá na Soundcloudu vlastní profil. Chcete-li komentovat, ukládat skladby do "Oblíbených" na pozdější poslech, nebo již chcete nahrát vlastní produkci/set, je třeba založit si vlastní Basic účet, který je zdarma. Tato základní verze nabízí i jednoduché statistiky. V případě, že máte vlastní label nebo celé dny jen nahráváte, stojí za zvážení zakoupení pokročilejšího účtu s více funkcemi.

Soundcloud lze importovat jako externí aplikaci do vašeho facebookového "artist" profilu a tím oba účty propojit.

Máš další otázky ohledně možností Soundcloudu?

Přijď na Soundcloud Meet Up a dovíš se víc.

Co je Soundcloud Meet Up?

Soundcloud přišel s myšlenkou Meetupů - shledáním uživatelů v reálném životě, za účelem seznámení, diskuze o hudbě, produkci, mixování nebo se dokonce domluvit na kolaboraci. Meet Up je také otevřen zájemcům, kteří ještě na Soundcloudu nejsou zaregistrováni a chtějí se nechat přesvědčit o potenciálu socální sítě Soundcloud. Představitelé Soundcloudu původně uspořádali Meetupy v Londýně, Berlíně, Amsterdamu a Barceloně. Dále také uvedli, že je možnost uspořádání dalších Meetupů, pokud si jej zařídíte. Hudební meetingy se tedy rozrostly do dalších měst, např.: Boston, Brisbane, Lyon, San Francisco, Miami, Detroit a nyní i v Praze.

Soundcloud MeetUp v Praze?

Česká mutace Soundcloud Meet Up se koná 10.6 od 20:00 do 02:00 v Praze v klubu Shadowazyl. Bude zde možnost pro všechny uživatele a zájemce o Soundcloud, zahrát si pár desek na gramcích, kterými je klub vybaven. Tento Meetup má být více meeting než párty, takže nebudeme hrát moc hlasitě, ani žádné rychty. Máte-li zájem plácnout si pár placek, napište, ať víme, kolik nás je. Svou účast můžete potvrdit na FB stránce, ale jediné závazné a oficiálni RSVP zadávejte zde.

Pošlete prosím pozvánku všem lidem, kteří by mohli mít zájem o tento meeting.

Pozvánka na FB, informace v českém jazyce
Oficiální stránka Soundcloud Meet Up
Oficiální forum pro vaše dotazy ohledně Meet Up v Praze
Report z již proběhlého Meet Upu v Berlíně
Informace v angličtině o Meet Up // INFORMATIONS IN ENGLISH
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016