PARTYINFO

 

CRYSTAL CASTLES

Datum konání:
14.11.2010 - neděle
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Crystal Castles
Popis:
vstup 429/550 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Kanadská elektronika v podání Crystal Castles zavítá do Prahy
Již od svého vzniku v roce 2004 si Kanaďané Ethan Kath a Alice Glass, známí jako Crystal Castles, začali budovat početnou skupinu příznivců. Zprvu začali zásobovat místní nezávislé obchody limitovanými edicemi svých prvních singlů (které se vždy ihned vyprodaly) a pořádat divoké koncerty opředené velmi výraznou pověstí na diskuzních fórech. Když roku 2008 vydali své bezejmenné debutové album, tisíce příznivců po celém světě již dávno obdivovaly jejich nekompromisní intenzivní elektronický sound stejně jako jejich výraznou vizuální prezentaci.
 
První deska Crystal Castles se setkala s ovacemi kritiků a časopisy jako Spin, Rolling Stone, Billboard Magazine, NME, Mojo či XLR8R vnímaly její vydání jako velmi důležitou událost na nezávislé scéně. Britští klubeři poté posunuli hvězdnou auru Crystal Castles ještě dále, když jejich debut svými hlasy dostali na 39. místo v anketě časopisu NME o nejlepší desky první dekády tohoto století. Ethan a Alice již v roce 2008 překračovali tehdy populární novinářské škatulky “nu-rave” a “8-bit” a ovlivnili celou generaci hudebníků, kteří se již nechtěli nechat svazovat obecně příjímanými představami o tom, jak by měl znít punk, noise nebo taneční hudba.

Od té doby Crystal Castles projeli celý svět od Japonska a Austrálie přes evropské letní festivaly (Reading, Oxegen, Glastonbury) až po několik koncertních šňůr společně s Nine Inch Nails. Bez zajímavosti není ani fakt, že jako předkapelu si je pro své vyprodané comebackové koncerty pozvaly britské legendy Blur.

Jejich druhé album, které se rovněž nijak nejmenuje, vyšlo letos na jaře na značce Fiction, jež byla před lety domovem The Cure. Na albu s kapelou spolupracoval producent Paul Epworth (Bloc Party, Kate Nash, The Rapture) a i tentokrát se nahrávka dočkala vřelého přijetí v západním tisku, včetně výborného hodnocení 8,5 na serveru Pitchfork.

Nespoutané pojetí elektronických beatů a propojení hudební minulosti s budoucností Crystal Castles nejraději předvádějí na pódiích klubů a letos na podzim budeme mít první možnost setkat se s nimi i my. Crystal Castles vystoupí 14.11. v klubu Lucerna Music Bar.

Aktuální album Crystal Castles je díky Universal Music nyní v prodeji i u nás. Vstupenky za 429,- Kč + poplatky koupíte v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, nejlevněji v pokladně Lucerna Music Baru. V den koncertu na místě pak za 550,- Kč.

www.crystalcastles.com
 

Reporty

 
Report z koncertu Crystal Castles v LMB od Vlasty Ševra
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016