PARTYINFO

 

JUST LIKE THAT

Datum konání:
23.07.2010 - pátek
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Asad Rizvi (UK/global underground/), Pat Heart, Kel Quadrant, Lukas Micka
Popis:
vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Asad Rizvi: "Oheň Reverberations stále hoří“
Alternativou pro ty, kteří se na víkend neoddají festivalovému řádění, je pro tento pátek House boat U Bukanýra s jeho příjemnou letní terasou a akcí Just Like That. Na uvolněném prázdninovém editu vystoupí jako hlavní host londýnský DJ a producent Asad Rizvi. Line-up dále doplní další britský DJ Kel Quadrant a samozřejmě oba rezidenti. Asada jste už u nás měli možnost vidět několikrát, ale že má tento stále velmi aktivní zástupce britské scény co nabídnout, to si můžete ověřit v krátkém rozhovoru. 
 
Ahoj Asade! V ČR jsi už hrál několikrát. Myslím, že poprvé to bylo na některém ze Shakeů v pražské Roxy. Vzpomeneš si vlastně, kolikrát jsi už u nás vystupoval?

Jo, tu Shake party nikdy nezapomenu! Od té doby jsem byl v ČR ještě tolikrát, že už jsem to přestal počítat. Ale myslím, že odhadem to musí být více než dvacet návštěv.



Jsi spolumajitelem labelů Reverberations a Wrong. Vypadá to, že jste si na chvilku vzali pauzu, nebo abychom byli více přesní, frekvence vydávání nových desek poklesla. Prozradíš nám, co je důvodem? Dostává se k vám snad méně inspirativních tracků?

S ostatními jsme si teď vzali nějaký oddechový čas, abychom měli dostatek koncentrace na svoji vlastní hudbu. Také v tom hraje roli rodina, ale nebojte, oheň Reverberations stále hoří. Důvodem určitě není nedostatek dobré hudby kolem. Jak všichni dobře víme, hudební odvětví se docela významně zhroutilo, a tak jsme si vzali přestávku pro zjištění a určení trvale udržitelné cesty, aby naše labely mohly v aktuálním klimatu fungovat. Začneme zas víc vydávat ke konci roku, takže mějte uši nastražené!

Plánuješ opět nějaké hudební spolupráce? Měl jsi projekty jako např. Impossible Beings, The Remote, co dál?

Právě teď věnuji nejvíc času mé vlastní tvorbě, stejně jako novému mix albu. Nicméně tu a tam stále s někým spolupracuji.

Snad každý si Tvé jméno spojuje s více deep a dubby úpravami skladeb, které nazýváš "Silverlining" remixy. Při rozhovoru poslouchám jedno ze starých disků přiložených k časopisu Tripmag - Pure Future 2002, na kterém je Tvůj remix pro projekt Dark Male. Máš nějaké další remixy v plánu?

Určitě... Když jsi jmenoval remix pro Dark Male, tak to je jedna z těch temnějších a víc deep věcí, které mám stále moc rád. Všechno je to o tom nebýt příliš omezený jedním stylem. Jeden z posledních remixů, co jsem udělal, je pro projekt Future Control. Tentokrát jsem složil dohromady dvě verze, jedna je víc deep a groovy a na mém profilu na Soundcloudu najdete verzi, kterou asi budou DJs hrát ve vrcholných okamžicích setu.

Hodně cestuješ - vypadá to, že jsi snad byl po celém světě. Na které místo by ses se svým DJ bagem ještě rád podíval?

Kdepak, všude jsem ještě nebyl!. Ještě musím nějaký chybějící škvíry zaplnit! :) Ještě nikdy jsem třeba nehrál v Rusku nebo střední Asii a taky jsem nikdy nehrál v Africe. Jižní Afriku mám na seznamu míst určených k návštěvě hodně vysoko!

Co chystáš do konce letošního roku?

Teď mi vyjde za sebou několik releasů, zejména remixů plus nějaké původní tracky. Stejně tak, jak už jsem uváděl, pracuji na novém mix CD, které překvapivě je žroutem mnohem více času, než by si kdo mohl myslet. Moje masteringová a mixážní práce se v poslední době taky hodně zvedá. Takže stále jsem něčím zaměstnaný a tak nějak si to stále užívám. :)

Byl jsi se podívat na březnovou Just Like That, kde jako host hrál Ingo Sänger. Jak se Ti líbila hudba a atmosféra? A co si myslíš o motu Just Like That – "No hype, just good vibes"?

Ten večer jsem nehrál a proto jsem ho strávil poslechem jednoho z mých nejoblíbenějších pražských DJs – Pata Hearta. Předtím jsem ještě Inga nikdy hrát neslyšel a ohromně to na mě zapůsobilo. Opravdová, undergroundová, deepová muzika hraná s vášní vřelému, zábavnému českému publiku. Just Like That – prostě žádná cirkulárka, to je vše.
 
Asad Rizvi hostem Just Like That

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016