PARTYINFO

 

ROCK FOR PEOPLE 2011

flyer
Datum konání:
02.07.2011 - 05.07.2011
Místo konání:
Hradec Králové - Festival Park, letiště
DJs:
The Fajes, Brooklyn, Pavel Cejnar, Trusty + C.Monts, Kay, Tuzex, Prague City Lovers, Rude Audio, more
Live:
Digitalism, Pendulum, Jimmy Eat World, Bullet For My Valentine, Beatsteaks, The Wombats, Borra, Brainscan, Bright Eyes, Deeze Nuts, Destine, Extense, From Our Hands, Got Blue Balls, Chiki-liki-tua, Jenny and Johny, John Butler Trio, Kele, Konflikt!, Levellers, Molotov, Musica De Luxe, Parkway drive, Polemic, Primus, Protest The Hero, Radio Dead Ones, Talkshow, The Like, The Qemists, The Streets, Title Fight, Tokyo Aka Paradise Orchestra, US Bombs, Your Demise, Zoči Voči, Paramore, The streets, Sum 41, Primus, Parkway Drive, The Like, Bright Eyes, Levellers, Deez Nuts, Beatsteaks, Molotov, Protest The Hero, Your Demise, Tři Sestry, Chinaski, Kryštof, Vypsaná Fixa, Jiří Schmitzer, Prago Union, Ester Kočičková, Lubomír Nohavica, Southpaw, more
Info:
http://www.rockforpeople.cz
Popis:
vstup: únor 1 310 czk, březen 1 380 czk, duben 1 450 czk, květen 1 520 czk, červen 1 590 czk, na místě 1 800 czk
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Festival Rock for People začíná už za pět dní: nabídne mimo jiné divadelní program a 15 tisíc míst pod střechou Rock for People láká návštěvníky do vlaků a zaútočí na nové ekologické rekordy Východ slunce bude na Rock for People možné vítat na party s předními tuzemskými DJs
Rock for People uzavřel zahraniční line-up a vyšperkovává Festivalpark i stanové město

Pětačtyřicet zahraničních kapel čítá nyní line-up blížícího se festivalu Rock for People (2. – 5. července v Hradci Králové). Posledními dvěma potvrzenými jmény jsou kalifornští metalcoreisté, kteří již dvakrát uhranuli tuzemské publikum, THE GHOST INSIDE a australská formace LOONALOOP, navazující personálně i svěží kombinací živých nástrojů se syntetickými beaty na populární a ve své době progresivní uskupení Tribal Drift. Pokud započítáme i nově potvrzené tuzemské TATA BOJS, kteří se přijedou představit s novým albem Ležatá osmička, nebo dýdžejský program, Rock for People se blíží do svého finále. „Do festivalu zbývají tři týdny a my čekáme už jen na dva krát sedm výherců soutěží mezi kapelami v Polsku a Maďarsku. Završujeme i divadelní program, jemuž bude vyhrazena samostatná plocha se třemi scénami a soubory jako Kvelb nebo Studna,“ líčí dramaturg festivalu Petr Fořt, který prozrazuje, že speciální set chystá společně s britskými folk-punkery Levellers domácí Divokej Bill. Překvapení bude čekat i Kate Nash, na kterou se připravuje jeden z největších talentů posledních let, písničkářka DEBBI.

 

Více na www.rockforpeople.cz nebo www.facebook.com/rockforpeople s více než 28 tisíci příznivců! Tomu odpovídá i zájem o vstupenky, jichž se meziročně prodává o 30 % více. Květnová edice vstupenek tak musela být podpořena o 1 000 ticketů z červnové zásoby; několikanásobné předprodeje ve srovnání s předchozími lety jsou rovněž na Slovensku, v Polsku, Německu nebo Velké Británii. Další výmluvnou cifrou je kampaň S partou na RfP: tričko v originálním designu zdarma či vlastní pivní coolkeg získalo během dvou měsíců na 1 500 lidí, kteří na Rock for People přijedou v partách o 5 až 49 lidech.

Tento týden, přesně 6. června, spustil generální partner festivalu, společnost T-Mobile v rámci kouzelných úterků prodej lístků na festival v režimu 1+1. Oním kouzelným úterým je 5. červenec; každý zákazník T-Mobile, který si koupí lístek na 5. 7. 2011, získá dvě vstupenky za cenu jednoho. Cena je 1 200 Kč, prodávat se bude formou lístku v mobilu na www.t.music.cz/rockforpeople. Jednodenní vstupenka na místě pak bude stát 1 400 Kč na osobu.

V plném proudu jsou i přípravy Festivalparku a stanového města – oba prostory doznají četných vizuálních i organizačních vylepšení. V případě stanového města s kapacitou až 15 000 návštěvníků je zajištěný dvojnásobný počet umýváren oproti loňsku, posílené ohřívače na vodu, pravidelný servis toalet i lepší povrch kolem sociálních zařízení. Patrná bude i nová organizace „camp city“: několikrát se navýší počet členů security i uklízecích čet, bude přidáno osvětlení partií kolem městečka, zlepší se zónování i kontroly vstupu do kempu. Pozornost se zaměří na to, aby vstup do kempu byl umožněn jen těm, kdo mají i festivalové pásky.

Přímo ve stanovém městě se budou prodávat pečivo, káva nebo čaj i speciální snídaně v anglickém stylu. Před areálem Festivalparku vznikne 24hodinová zóna s úschovnou zavazadel, hospodou, barem, prodejnou potravin, sportovními aktivitami, dobíjecími zásuvkami, infocentrem a podsadami nebo Zeleným městem Greenpeace.

Rock for People je i festivalem dobrého jídla a pití. Na to jsme letos zaměřili pozornost a ve spolupráci s našimi partnery i dodavateli ještě rozšíříme a zkvalitníme nabídku, která by měla uspokojit gurmány anebo vegetariány,“ říká Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production. Specialitou budou například míchané koktejly na pivní bázi, které chytá Staropramen s výrobcem (a partnerem RfP) Stock Plzeň / Božkov.

Rekordní počet 130 pivních kohoutů od hlavního partnera festivalu, Staropramenu, které byly k dispozici v loňském roce, se letos zvedne, stejně jako počty míst k sezení. Společně s tím pivovar posílí technický a kvalitativní dozor v místě, jenž se zaměří na temperaci obalů, a tím i teplotu piva, rychlost výtoče i správnou míru. Pivovar se bude na Rock for People prezentovat plným portfoliem Staropramenu čítajícím osm značek včetně stále oblíbenějšího točeného nealkoholického piva. Zvláštní zóna bude zasvěcena novince Staropramen Cool Lemon – pivu s osvěžující chutí citrónu a nízkým obsahem alkoholu, po kterém se také jmenuje druhá hlavní stage. Novinkami budou i hospoda se servisem do skla, posezení pod slunečníky a další nabídka zvyšující gastronomický komfort všech návštěvníků.

I v letošním roce se zákazníci T-Mobile mohou těšit na dvoupatrový stan t-music sky s jedinečným výhledem na pódium t-music stage z prvního patra. Pro všechny příznivce hudby je pak přichystáno několik zábavných aktivit související s novou mezinárodní kampaní Angry Birds, bezplatné brouzdání na internetu v průběhu celého festivalu, k dispozici bude i stánek s nejnovějšími smartphony a tablety na vyzkoušení. Samozřejmostí je už tradiční dobíjecí stanice, stejně jako herní zóna. Nově je letos pro návštěvníky připravena úschovna “Festival Lockers“. Zákazníci T-Mobile mají tuto samoobslužnou úschovnu o 630 boxech zdarma, ostatní zaplatí 50 Kč na den. Festivalový areál je rozlehlý, vhod jistě přijde i možnost zkrátit si cestu na koloběžce anebo využít dárku v podobě pláštěnky, sedáku či deky.

Také letos bude ve Festivalparku instalován mobilní bankomat, konkrétně Era mobilní bankomat. Loni v bankomatu proběhlo přes 2,5 tisíce výběrů... Ačkoliv je bankomat integrální součástí nákladního vozu, poskytuje návštěvníkům všechny služby jako normální kamenné bankomaty.

Letošní Rock for People, na kterém vystoupí na 140 kapel, 20 DJ´s a dvě desítky divadelních souborů a dalších „živých“ projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července. Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, White Lies, The Wombats, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Kryštof (s derniérou aktuálního Kinoturné), Tři sestry, Vypsaná fiXa, Nightwork, Buty nebo Chinaski.

Nejlevnější červnové vstupenky za 1 590 Kč jsou pouze na www.ticketsforpeople.cz - do 1. července bude cena stejná. V prodeji jsou již rovněž jednodenní lístky. Vstupenky jsou k dostání i v dalších předprodejních sítích.

ROCK FOR PEOPLE 2011

Generální partner: T-Mobile se značkou t-music

Hlavní partner: Pivovary Staropramen

Partneři: Stock Plzeň, Red Bull, České dráhy, Urban Wave, Carrot Euro

Podporuje: statutární město Hradec Králové s programem Regina, České vysoké učení technické

Hlavní mediální partner: Evropa 2

Mediální partneři: Mladá fronta Dnes, Reflex, Seznam.cz, Musicserver.cz, Poslouchej.net, Expats.cz

LOONALOOP

Patříte mezi příznivce pravidelně tepajících elektronických rytmů, podpořených autentickými zvuky živých hudebních nástrojů? Pak si vás jistě z podia rychle získají tři světlovlasé Australanky obsluhující za divokých pohybů celého těla didgeridoo, housle, klávesy a vokály, a dva muži za bicími, basou a počítačem.

Na Rock for People se letos vrátí před české fanoušky australská kapela Loonaloop, vzniklá z bývalých členů populárních Tribal Drift. Pětice muzikantů ze Sydney se před tuzemským publikem se svým experimentálním a strhujícím projektem objevuje celkem pravidelně, kapela má za sebou ale i koncertování po celé Evropě či účast na prestižním britském festivalu Glastonbury. Loonaloop se ve své bohaté koncertní kariéře potkali na podiu například se skupinami Dreadzone či Orbital.

Jejich muzika se snaží spojovat chytlavé taneční rytmy s hraním na živé hudební nástroje a vytvářet tak na koncertech velmi specifický a v mnoha ohledech novátorský zvuk. Nejvýstižněji bývá jejich styl popisován jako world beat/dance act – Loonaloop svou tvorbou pokrývají doslova přehršel tanečně-hudebních stylů jako je drum'n'bass, trance, house grooves, world beats, slyšet jsou tu ale i cikánské a další vlivy.

Zvuk pětice Loonaloop je skutečně ojedinělý a přitom publikem i při svou poslechovou náročnost pozitivně přijímaný. Díky kombinaci nástrojů, živého zpěvu a použitých technologií (samplery, smyčky atd.) produkují progresivní melodické taneční tracky, s nimiž sklízejí úspěchy na klubových scénách nejen po celé Austrálii. Jejich počet na podiu se pohybuje „někde mezi pěti a sedmi muzikanty“.

Již po svém vzniku v roce 2003 a po dokončení debutového alba Cleared 4 Take Off (u společnosti Didgeridoo Records) odjeli Loonaloop několik po sobě následujících turné po Evropě. Od té doby v podstatě neustále křižují festivalová hudební podia. V roce 2005 vydali druhé album Images Of Flying (opět na Didgeridoo Records), které vznikalo střídavě na pobřeží oceánu v Austrálii, v anglickém Essexu, ale také překvapivě na českém venkově.

Třetí řadovka Skipping Stones vyšla před dvěma lety, získala několik tanečních cen... A opět následovala nekonečná koncertní šňůra na jeho podporu. I avizované letošní představení Loonaloop na Rock for People by mělo patřit do jejich posledního, publikem již vyzkoušeného„balíčku“ emocí a hudebních nápadů a myšlenek.

Tohle živé organické hudební těleso je dobře známé pro vyloženě opojnou energetickou náročnost, kterou ze sebe Australané v čele se zpěvačkou Shiney Lefai vyloženě chrlí. Jak napsal britský Mixmag: „Fascinující! Tahle kapela předvádí opravdu jedinečnou a výkonnou show. Má hlubokou schopnost strhnout publikum až k tomu, že dokáže vlastní silou a nadšením doslova rozhoupat celý taneční parket.“

http://www.myspace.com/loonaloop
http://www.loonaloopmusic.com

THE GHOST INSIDE

Fungují společně teprve pět let, čeští fandové je mohli „chytit“ třeba na koncertě v roce 2009 v pražském klubu Abaton. Američtí vyznavači melodického metalcoru The Ghost Inside budou i na Rock for People vystupovat tak, jak je roku 2006 stvořila hudební matka příroda – jako frustrovaní, naštvaní zástupci jedné kalifornské hudební generace, která se nehodlala smířit s tím, že hudební sny (a potažmo i muzikantské kariéry) v Los Angeles mizí často ze světa stejně rychle, jako na něj přicházejí.

Na začátku byli tři přátelé - Jonathan Vigil, Aaron Brooks a Tyler Watamanuk. Ti se rozhodli společně vyzkoušet své štěstí na losangelské ruletě a založili kapelu Dying Dream. Věrni svému destruktivnímu názvu se ovšem po vydání prvního EP Now or Never rozpadli poté, co se část členů rozhodla z Kalifornie odstěhovat. Nahrávací společnost Mediaskare Records byla kvůli rychle nastálým problémům patřičně naštvaná – do talentované kapely vkládala velké naděje. Podobně znechucený Vigil (hlavní zpěvák) se spolu s kytaristou Aaronem Brooksem rozhodl v kariéře pokračovat – ovšem pod jiným názvem. Nově vzniklí The Ghost Inside si v sobě z té doby odnesli odhodlání nikdy se nevzdávat. S tímhle jednoduchým přesvědčením se pokusili dobýt hudební svět na obou kontinentech. Z Ghost Inside vytvořili za pár let jedinečnou značku, prezentující agresivní a tvrdý metal, který přesto nepostrádá jasné melodie, tvořící nerozbitné „jádro“ jejich skladeb.

Jejich společným cílem bylo prý tvořit hudbu, která by překračovala žánrové hranice, na rozdíl od svých vrstevníků prý nechtěli Ghost Inside nikoho napodobovat, toužili prostě stvořit vlastní teorii, životní filozofii i image. Tvrdá práce se jim vyplatila – v dubnu roku 2007 vydala kapela debutové album Fury And The Fallen Ones. U Mediaskare Records.

Zájem o jejich muziku začal narůstat raketovým tempem – především díky koncertům po celé Severní Americe. Mezi své spřízněné kapely počítají Ghost Inside například Bury Your Dead, Misery Signals, Bring Me The Horizon, Emmure, Stick To Your Guns či As Blood Runs Black. V červnu 2008 zazářila kapela také v zámoří, když vyrazila na australské turné s I Killed The Prom Queen. Po ročním turné skupina zasáhla druhá krize – na basu začal po nutných změnách hrát Garrett Harer, kytaristou se stal Zach Johnson. Na podiích v téhle sestavě přežili ve zdraví a pohodě dalších 12 měsíců, během nichž si získaly reputaci jejich živé show a jasně nesmiřitelný postoj.

Dvouleté živé hraní dovedlo Ghost Inside opět do nahrávacího studia, kde vznikla jejich druhá řadová a zatím také poslední deska Returners. V obchodech se zjevila loni v únoru, letos ji kapela vyrazila představit i na koncertní podia. Jejich turné nese název Imperial Never Say Die a čítá zastávky v jihovýchodní Asii, Austrálii či na Novém Zélandu. „Chcete-li mít vlastní dlouhodobý cíl, musíte se ho držet. My jsme se svým pojetím muziky navštívili po světě spousty míst a oslovili spousty lidí. Jak je možné, že po celou dobu drtíme vše, co nám přijde do cesty? Prostě neustupujeme,“ říká Jonathan Vigil. A v rámci propagace dodává: „Pokud jste ještě neviděli a neslyšeli The Ghost Inside, dlužíte to především sami sobě. A to bez ohledu na to, co děláte nebo kým jste.“

http://www.myspace.com/theghostinside
http://www.theghostinside.com

 
Rock for People posiluje ve všech žánrech – přijedou Kate Nash, Asian Dub Foundation i Anberlin Místo jedné hvězdy se na Rock for People letos představí vícehlavá hudební saň Rock for People čeká zlomový ročník: nová grafika, nový Festivalpark i nové projekty pro party Rock for People 2011 varuje: kapesníčky pro dámy i náplasti do hurónského circle pitu! Rock for People 2011 ovanou ostrovní větry – potvrzeni jsou The Streets a The Wombats

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z festivalu Rock for People od Sody
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016