PARTYINFO

 

ROCK FOR PEOPLE 2011

flyer
Datum konání:
02.07.2011 - 05.07.2011
Místo konání:
Hradec Králové - Festival Park, letiště
DJs:
The Fajes, Brooklyn, Pavel Cejnar, Trusty + C.Monts, Kay, Tuzex, Prague City Lovers, Rude Audio, more
Live:
Digitalism, Pendulum, Jimmy Eat World, Bullet For My Valentine, Beatsteaks, The Wombats, Borra, Brainscan, Bright Eyes, Deeze Nuts, Destine, Extense, From Our Hands, Got Blue Balls, Chiki-liki-tua, Jenny and Johny, John Butler Trio, Kele, Konflikt!, Levellers, Molotov, Musica De Luxe, Parkway drive, Polemic, Primus, Protest The Hero, Radio Dead Ones, Talkshow, The Like, The Qemists, The Streets, Title Fight, Tokyo Aka Paradise Orchestra, US Bombs, Your Demise, Zoči Voči, Paramore, The streets, Sum 41, Primus, Parkway Drive, The Like, Bright Eyes, Levellers, Deez Nuts, Beatsteaks, Molotov, Protest The Hero, Your Demise, Tři Sestry, Chinaski, Kryštof, Vypsaná Fixa, Jiří Schmitzer, Prago Union, Ester Kočičková, Lubomír Nohavica, Southpaw, more
Info:
http://www.rockforpeople.cz
Popis:
vstup: únor 1 310 czk, březen 1 380 czk, duben 1 450 czk, květen 1 520 czk, červen 1 590 czk, na místě 1 800 czk
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Festival Rock for People začíná už za pět dní: nabídne mimo jiné divadelní program a 15 tisíc míst pod střechou Rock for People láká návštěvníky do vlaků a zaútočí na nové ekologické rekordy
Východ slunce bude na Rock for People možné vítat na party s předními tuzemskými DJs

Na 140 zahraničních i domácích kapel doplní na Rock for People početní DJ's. Budou jim patřit noční/ranní hodiny (od zhruba 22.00 do 03.30 hodin), kdy spolu se svými fanoušky obsadí taneční scény umístěné ve dvou hangárech – Talent & Jam stage a International Showcase stage. Po skončení živého programu budou na obou dýdžejských scénách každý večer následovat tematické sety, včetně populární a často poptávané Oldies Party s muzikou sahající od 40. do 90. let. Styly obsáhnou elektro, drum´n´bass, dubstep, jungle a další. Za gramofony se tu vystřídá tuzemská dýdžejská reprezentace vybraná Pavlem Kučerou. Vpravdě klidnou zábavu pak nabídne Converse Silent Disco pro zhruba 100 osob, které si budou taneční hudbu užívat ze sluchátek – ven nepronikne ani decibel.

 

Uvědomili jsme si, že mnozí lidé na náš festival jezdí za 24hodinovou zábavou. V případě tohoto doprovodného programu nepůjde o hlasitost, ale spíše žánrovou pestrost,“ vysvětluje dramaturg festivalu Petr Fořt. Na „dojížděcích“ party si tak na své přijdou jak příznivci klasické taneční hudby, tak punku a ska. Originálně pojaté noci s moderovanými vstupy čekají na návštěvníky dvou rezidenčních EVROPA 2 NIGHTS, jejichž hvězdou bude DJ Pavel Cejnar. Dýdžejské sety budou probíhat i v chill out zónách (např. v opět kreativně pojaté Urban Wave zone) nebo tzv. Zeleném městečku Greenpeace. Více na www.rockforpeople.cz.

Dýdžejský program se v hangárech bude každý večer věnovat jinému hudebnímu stylu. Nultý den odstartuje v půl jedenácté funky & soul v podání DJ Martina Mikuláše, jemuž patří v pražském Paláci Akropolis pravidelný Funkopolis, následující noc jej za gramofony vystřídají Petr Kučera a Šimon Šafránek z The Fakes a polovina kapely Sunshine se svými indie & elektro tracky. Druhý den (nebo spíše noc) bude patřit stylům drum'n'bass & dubstep v podání Brooklyna alias Juanity Juareze či londýnského rodáka Toma Rusta. Ska, punk a reggae pak třetí den zastoupí pánové z Rude Audio a Prague City Lovers.

Letošní Rock for People, na kterém vystoupí na 140 kapel, 20 DJ´s a dvě desítky divadelních souborů a dalších „živých“ projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července. Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, White Lies, The Wombats, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Tata Bojs, Kryštof (s derniérou aktuálního Kinoturné), Tři sestry, Vypsaná fiXa, Nightwork, Buty nebo Chinaski.

Nejlevnější červnové vstupenky za 1 590 Kč jsou pouze na www.ticketsforpeople.cz - do 1. července bude cena stejná. V prodeji jsou již rovněž jednodenní lístky. Vstupenky jsou k dostání i v dalších předprodejních sítích.

TALENT & JAM STAGE

2. 7. VEČÍREK PRO NEDOČKAVÉ
FUNKY & SOUL

22.30 – 03. 30

DJ Martin Mikuláš + Mr. Ultrafino

DJský tým stojících za klubovou nocí Funkopolis, již hostí pražský Palác Akropolis. Jejich sety v rytmu funky, soulu, diska a latina roztančí i mrtvolu a jsou ideálním soundtrackem pro festivalový warm-up.

www.sms.cz/kapela/dj_martin_mikulas

3.7. DEN 1
INDIE & ELECTRO

22.00– 01. 00

The Fakes

Úderka pražských DJs (Šimon Šafránek a Pavel Kučera), pořádajících v klubu Chapeau Rogue pravidelné electro klubovky Clash! Jejich hosty byli například francouzští Mustard Pimp, sicilští Blatta & Inesha či jihoafričtí Haezer.

www.myspace.com/fakesclash

 

01.00 – 03.30

Kay & Tuzex

Polovina domácích Sunshine, se vedle klubových pódií s putovní nocí Bounce! Bounce! zabydlela i za mixážními pulty. Jejich sety se řídí třemi hlavními pravidly: tvrdě, současně a nahlas!

www.myspace.com/bouncebounce

 

4.7. DEN 2
DRUM´N´BASS & DUBSTEP

22.30 – 01.00

Brooklyn

Brooklyn je aktuální převtělení pražského dnb dýdžeje a producenta Lukáše Turzy, který dříve pod jménem Juanita Juarez vydal ceněné album Spa Boy. Svými beaty si získal renomé i v zahraničí a pochvalně o něm referoval i britský Mixmag.

www.myspace.com/brooklynsound

01.00 – 03.30

Trusty + C.Monts (UK)

Tom Rust, rodák z Londýna naturalizovaný v Praze, je členem hiphopových Inside Kru a spoluorganizátor pražské dubstepové noci Ty vole!? Mikrofonu se během jeho těžkotonážního setu chopí britský MC C.Monts.

www.myspace.com/djtrusty

 

5.7. DEN 3
SKA & PUNK & REGGAE

22.30 – 01.00

Rude Audio

Jeden z nejstarších pražských ska soundsystémů je složený ze členů The Chancers a hraje už od roku 2001. Od reggae, přes 2tone až po soul, mod revival nebo punk i hity z diskotéky tvojí mámy.

www.chancers.cz/?page_id=64

 

1.00 – 03.30

Prague City Lovers

Dvojice DJs v pravdě k pomilování. Jména Peterka a Tchitchiman jsou úzce spojená s mejdany na strahovské sedmičce. Slibují vše od Iggyho & The Stooges až po Miloše Skalku.

www.myspace.com/praguecitylovers

 

INTERNATIONAL SHOWCASE STAGE

2. 7. VEČÍREK PRO NEDOČKAVÉ
23.00 – 03.30

OLDIE´S NIGHT PARTY

 

3.7. DEN 1
21.30 – 03.30

OLDIE´S NIGHT PARTY

 

4.7. DEN 2
22.30 – 03.30

EVROPA 2  NIGHT PARTY – PAVEL CEJNAR

 

5.7. DEN 3
22.30 – 03.30

EVROPA 2  NIGHT PARTY – PAVEL CEJNAR

 

ROCK FOR PEOPLE 2011

Generální partner: T-Mobile se značkou t-music

Hlavní partner: Pivovary Staropramen

Partneři: Stock Plzeň, Red Bull, České dráhy, Urban Wave, Carrot Euro

Partneři ekologického programu: T-Mobile a.s. a deník Metro

Podporuje: statutární město Hradec Králové s programem Regina, České vysoké učení technické

Hlavní mediální partner: Evropa 2

Mediální partneři: Mladá fronta Dnes, Reflex, Seznam.cz, Musicserver.cz, Poslouchej.net, Expats.cz

 
Rock for People uzavřel zahraniční line-up a vyšperkovává Festivalpark i stanové město Rock for People posiluje ve všech žánrech – přijedou Kate Nash, Asian Dub Foundation i Anberlin Místo jedné hvězdy se na Rock for People letos představí vícehlavá hudební saň Rock for People čeká zlomový ročník: nová grafika, nový Festivalpark i nové projekty pro party Rock for People 2011 varuje: kapesníčky pro dámy i náplasti do hurónského circle pitu! Rock for People 2011 ovanou ostrovní větry – potvrzeni jsou The Streets a The Wombats

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z festivalu Rock for People od Sody
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016