PARTYINFO

 

SOUNDCLOUD MEET UP

Datum konání:
26.10.2010 - úterý
Místo konání:
Praha - Wakata
DJs:
Soundcloud Users
Info:
http://www.wakata.eu
bica.wakata@seznam.cz
Popis:
start 20:00, vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
SoundCloud Meet Up II už příští úterý v klubu Wakata
Nedávno jsme vás informovali, že už na milión hudebních závisláků, producentů, dýdžejů, majitelů gramofirem a dalších do hudby zapálených lidí je díky fenomenálnímu portálu SoundCloud spolu propojeno. I domácí základna je stále větší a větší a je tedy opět na čase - sejít se! SoundCloud Meet Up II se uskuteční v klubu Wakata v úterý 26.9., každý si odnese samolepku oblíbeného webu, ve vědomostním kvizu se bude soutěžit o tři originální trička a potichu samozřejmě také nebudete... Pokud se stihnete přihlásit do konce tohoto týdne, pak si tu můžete jako členové této komunity zahrát také - více už v tiskové zprávě!
 
*** Co je to SoundCloud? ***

SoundCloud je internetová sociální síť určená pro sdílení vlastní hudby. Záměrem bylo, aby SoundCloud využívali renomovaní i začínající producenti a DJs, a prolomit tak komunikační ledy mezi těmito lidmi, což se postupem opravdu vyplnilo. SoundCloud existuje necelé tři roky a za tu dobu prolomil hranici milion registrovaných profilů. SoundCloud byl založen v Německu, ale oblíbili si jej uživatelé po celém světě.

*** Pro koho je SoundCloud? ***

S roustoucím počtem uživatelů násobí SoundCloud svůj potenciál. Začínající producenti mohou zveřejnit nebo soukromě zaslat vlastní skladbu svým oblíbeným producentům nebo labelům. Naopak labely a producenti mohou snadno vyhledávat nové talenty. SoundCloud v každém případě poslouží jako úložiště pro váš brand new mix a také jako zdroj hudby. Oproti ostatním uložištím hudby nabízí SoundCloud plnou přenosovou rychlost při stahování (testováno na 16 Mbps v ČR). Profil můžete také využít pro nahrání ukázek a nalinkování odkazu do eshopu, ve kterém lze skladbu/vinyl zakoupit. Vytvořili jste skladbu/mix se kterou vám stačí se pochlubit lidem z branže? Není nic jednoduššího, než podle žánru skladby vyhledat skupiny (Groups) např.: "Ragga Jungle" nebo "Detroit Techno". SoundCloud vám vyhledá zájmové skupiny, kde uživatele stejného vyznání poslouchají a zároveň snadno linkují vlastní hudbu. Originální vizuální ztvárnění a snadná ovladatelnost jsou předností SoundCloudu. Okno ve flashovém rozhraní je zároveň přehrávač, kde je vidět průběh zvukové stopy. Právě těchto vlastností bylo hojně využito na MySpace a Facebooku k nalinkování hudby ve vlastním profilu. Hudbu můžete tedy spouštět rovnou z okna nebo si stáhnout MP3 (pokud to uživatel umožní). V okně lze také přidat komentář ke zvukové stopě po jednotlivých vteřinách. SoundCloudem si může prosvištět každý, i ten, kdo nemá na SoundCloudu vlastní profil. Chcete-li komentovat, ukládat skladby do "Oblíbených" na pozdější poslech, nebo již chcete nahrát vlastní produkci/set, je třeba založit si vlastní Basic účet, který je zdarma. Tato základní verze nabízí i jednoduché statistiky. V případě, že máte vlastní label nebo celé dny jen nahráváte, stojí za zvážení zakoupení pokročilejšího účtu s více funkcemi. SoundCloud lze importovat jako externí aplikaci do vašeho facebookoveho "artist" profilu a tím oba účty propojit. Máš další otázky ohledně možností SoundCloudu? Přijď na Soundcloud Meet Up a dovíš se víc.
 

*** Co je Soundcloud Meet Up? ***

SoundCloud přišel s myšlenkou Meetupu - shledáním uživatelů v reálném životě, za účelem seznámení, diskuze o hudbě, produkci, mixování nebo dokonce domluvy na kolaboraci. Meet Up je také otevřen zájemcům, kteří ještě na SoundCloudu nejsou zaregistrováni a chtějí se nechat přesvědčit o potenciálu socální sítě SoundCloud. Představitelé SoundCloudu původně uspořádali Meetupy v Londýně, Berlíně, Amsterdamu a Barceloně. Dále také uvedli, že je možnost uspořádání dalších Meetupů, pokud si jej zařídíte. Hudební meetingy se tedy rozrostly do dalších měst, např.: Boston, Brisbane, Lyon, San Francisco, Miami, Detroit, Praha a nyní znovu Praha. :)

*** Soundcloud Meet Up v Praze? ***

Druhá česká mutace SoundCloud Meet Up se koná 26.10 od 20:30 do 03:00 v Praze v klubu Wakata (www.wakata.eu). Bude zde možnost pro všechny uživatele SoundCloudu, zahrát si pár desek na gramcích, kterými je klub vybaven. Tento Meetup má být více meeting než párty, takže nebudeme hrát moc hlasitě, ani žádné rychty. Máte-li zájem plácnout si pár placek, napište, ať víme, kolik nás je. Na meetingu také proběhne soutěž, hudební znalostní kviz, jejíž výherce si odnese originální triko SoundCloud. Více informací k soutěži brzy na této stránce.

*** Pokyny pro zájemce o hrani na Meet Upu ***

1) Ujisti se, že máš 26.10. večer volný čas.

2) Pošli na mail dj.honey@centrum.cz odkaz na svůj SC profil, případně uveď své jméno, město, styl a odkaz na set.

3) 24.10. bude uzavřeno přihlašování a následně vybráno cca 10 DJs, kteří si na akci zahrají krátký set (30-40 min). 25.10. bude uveřejněn line-up s časy.

4) Pro výběr bude zohledněno: hudební styl (chceme více stylů za večer), váš set (chceme poslechovou selekci i kvalitní mix), destinace (mimopražští budou mít přednost v line-upu)!

Svou účast můžete potvrdit v této FB pozvánce, ale jedině závazně a oficiální RSVP zadávejte zde: http://www.meetup.com/Soundcloud/22447/!

Pošlete prosím pozvánku všem lidem, kteří by mohli mít zájem o tento meeting.

More info:

http://www.facebook.com/event.php?eid=129832043

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016