PARTYINFO

 

MOVE FESTIVAL 2010 - DNB LEAGUE 5. ANNIVERSARY

flyer
Datum konání:
12.11.2010 - pátek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Aphrodite (uk), Mc Junior Red (uk), Assassin (uk) + Mc R-vee (uk), Suki, Sayuz, Rich, Fat-G, Tony, Honey, KamCza
Line-up:
20:00 Honey b2 Kamcza
22:00 Cutoff (NL) + mc R-vee (DNBCN/Drumanberoz, Uk)
23:00 Tony (Jump-up.cz)
00:00 Rich (Bassbeast)
01:00 Aphrodite + mc Junior Red (Uk)
02:30 Suki (T2B, LIR) + mc R-vee (DNBCN/Drumanberoz, Uk)
03:30 Sayuz (Rollingbass)
04:30 Fat-G (Booyaka kru/Inspiral)
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Poslední informace k DnB League - Move festival
DJ Aphrodite hostem Move Festivalu!

Jméno DJ Aphrodite určitě znáte, nejspíš budete znát i nějaké tracky od něj, ale kdo ví, jak s ním všechno bylo a podle čeho získal svoje "božské" jméno? To se dočte v článku, kde Bifidus Aktif zpracoval celý jeho umělecký život...

 

Konec osmdesátých let byl v Británii ve znamení acid house. Pod vlivem této vlny se dva mladí nadšenci rozhodli založit klub Aphrodite a začít hrát jako Aphrodite DJs. Jeden z nich, Gavin King, se poté osamostatnil, pseudonym podle jména řecké bohyně mu ovšem zůstal. Tehdy asi netušil, že stráví na taneční scéně ještě dalších dvacet let a stane se legendou jungle a drum & bassu.

 

Nejdříve ale bylo potřeba, aby přišly nové projekty v čele s The Prodigy, nalámaly beaty a daly základy pro popularitu breakbeat hardcoru a vylíhnutí nového žánru: jungle. V té době už Aphrodite spolu se svými dvěma kamarády sedí ve studiu, s nimiž svou producentskou činnost uplatňuje na značce Urban Shakedown. Dva roky na to následuje i vznik jeho sólo vydavatelství, pojmenovaného stejně jako samotný Gavin - tedy Aphrodite Records. Po úspěšném působení vede jeho cesta vedla ke spolupráci s Mickey Finnem a k třetí trefě do černého: vzniku labelu Urban Takeover.

 

První singl a pecka Bad Ass doslova natírá celému světu zadek. Jak by také ne: nový, maximálně energický a groovy sound nemohl nikoho nechat v klidu. A protože tento styl nutil každého skákat, nemohl být pojmenován jinak, než jump up. Dynamická basa, veselé jednoduché bicí a živé samply se staly základními stavebními kameny všech Aphroditových tracků, které dnes počítáme na desítky. Kromě jeho rozsáhlé vlastní diskografie pak několikrát zdatně remixoval i projekty mimo drum & bassovou scénu; jmenujme A Tribe Called Quest, Moby, Moloko, Blackstreet nebo Apollo 440.

 

První album od Aphrodite spatřilo světlo světa v roce 1999 a o tři roky přidává další - Aftreshock - které je specifické pro svou inklinaci k vlivům hip hopu, raggee a funky. Tanečních kousků se ale od něj dočkáváme i nadále: třeba All Over Me s vokálem Tenor Fly se stává nesmrtelnou hymnou, Fanfare nebo Twilight pak nejprovařenějšími dancefloor killery.

 

Aphrodite patří k velikánům drum & bassové scény, kteří ji nejen ovlivnili, ale její podstatnou část doslova vytvořili. Když budeme uvažovat o těch největších: Ed Rush & Optical nastartovali styl neuro funk - tvrdší a temnější subžánr, o několik let později High Contrast světu dokázal, že polámaninám sluší i melodická a lehčí atmosféra a dal zelenou veselosti, hřejivosti, vokálům a troše toho disca. Aphrodite naproti tomu vytvořil jump up a dodnes díky němu můžeme vesele hopsat na nenáročné a jednoduché pecky, které lidi na parketu maximálně baví.

 

V dnešním rychlém světě vyniká mnoho mladých producentů a DJů - desky se vydávají velkou rychlostí, a než se nějaká má šanci stát hitem, je zadupána tuctem dalších... Legendy si však stále udržují a zachovávají svůj respekt a věrnost fanoušků, které, i když odrostou, nahradí jiní. U nás v Čechách se této výsadě nejvíce těší právě Aphrodite. V minulosti jsme ho mohli vidět například na festivalu Summer of Love a na indoorových akcích Let it Roll a Pig Fest. Pokaždé předvedl skvělou show, a ačkoli by mohl být otcem většiny návštěvníků parties, na kterých hraje, rozhodně nepatří do starého železa, má stále skvělý kontakt se scénou a při svém hraní nereflektuje jen trendy, ale zachovává si vlastní styl.

 

www.moveticket.cz/EventDetail.aspx?eventID=44

www.matrixklub.cz/program.php

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016