PARTYINFO

 

RING 4 MC

Datum konání:
10.12.2010 - pátek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
MCs: Jacob, Katrin + Zachy + Piks + Maugli + Brejchus + Flexa + Brokolice, Babe LN, Beast67, 2K, Sayuz, Eska
Live:
vstup do 22:00 zdarma, poté 70 czk
Line-up:
20:00 DNB warmup: 2K
21:00 Round 1 - liquid set: 2K
22:00 Round 2 - všichni na tu samou desku: Sayuz
22:20 Round 3 - vystoupení na připravené tracky: Sayuz
23:00 Round 4 - živý djský set: Babe LN
00:00 Babe LN
01:00 Beast67 + mc Jacob
02:30 - 04:30 Eska
 
 
Finále Ring 4 MC již tento pátek v Matrixu!

Velké finále soutěže RING 4 MC můžete navštívit už v pátek v klubu Matrix, do 22 hodiny dokonce zdarma a ve finále se utkají mcs Katrin, Zachy, Piks, Maugli, Brejchus, Flexa a Brokolice. Hrát budou djové Beast67, Babe LN, 2K, Sayuz a Eska, exhibici s mikrofonem předvede mc Jacob.

 

pátek 10. prosince vyvrcholí druhý ročník soutěže na podporu české dnb MC scény RING 4 MC, kterou organizuje klub Matrix v Praze. Soutěž si klade za cíl podpořit a zkvalitnit českou drum and bass scénu zpěváků a mcs. Za dva roky soutěží prošlo 28 soutěžících a za ty dva roky tedy můžeme srovnávat a hodnotit.

Největším neduhem českých MCs je minimální nebo vůbec žádná příprava a s tím související texty. Zřejmě proto má Mcing v Čechách tak špatný ohlas. Většina MCs se „schovává“ za Angličtinu a v podstatě ani něvědí, co chtějí publiku sdělit, natož jakými slovy. Další slabinou bývá komunikace s hudbou a djem.

V soutěži měli MCs díky profesionálním nahrávkám možnost zpětné vazby, poslechnout si některé soutěžní vystoupení a exhibice můžete na stránce: matrixklub.cz/ring4mc

RING 4 MC na druhou stranu podpořil několik talentů, umožnil představit se mimopražským místnímu publiku, vyzkoušet si práci s mikrofonem na velkém pódiu se zvukařem a odposlechy. Účast v soutěži motivovala několik MCs k další práci na svém vystupování, dokladem toho je vítěz loňského ročníku Spiffo (Sušice). Spiffa můžete vidět za mikrofonem v pátečním finále, protože ho bude moderovat.

Stejně tak se ukázalo, že lidé by rádi slyšeli i české texty i v drum and bassu, což opět můžete posoudit ve finále, kde v několika vystoupeních zazní Čeština naplno.

Páteční finále RING 4 MC otevře dj 2K (Shadowbox) liquid drum and bass setem a bude pokračovat prvním kolem soutěže. Soutěžit budou mcs Katrin, Zachy, Piks, Maugli, Brejchus, Flexa a Brokolice (divoká karta). Ve druhém kole se všichni soutěžící předvedou na stejnou rewindovanou desku a ve třetím kole jim dj Sayuz (Rollingbass) zahraje na jejich vybranou muziku, tak aby se soutěžící mohli plně předvést v natrénovaných vystoupeních. Poslední a čtvrté kolo soutěže, ostrý djský set zahraje djka Babe LN (Radio 1), která bude pokračovat do vyhlášení vítězů.

V následné exhbici zahraje dj Beast67 (drumandbass.cz) a mc Jacob (Bassbeast, Skyline), aka mc Acrobatic, tedy převlek mc Jacoba, který se maskován vloudil do třetího kola soutěže a diváci a dokonce mnoho djs ho dlouho nepoznali. Po Beastově exhibici vystoupí dj Eska a prostor dostanou i účastníci soutěže.

Vítězové soutěže dostanou ceny od firmy Shure, první cena je profesionální bezdrátový set s mikrofonem SM58, snad sen každého zpěváka. Další ceny jsou od DNB LEAGUE a shop.badpoint.cz

Páteční velké finále začíná ve 20 hodin, první kolo soutěže začíná ve 21 hodin a do 22 hodin je vstup na finále zdarma. Po 22 hodině je vstupné 70Kč, předpokládaný konec akce je po půl páte ráno. Matrix klub najdete na adrese Koněvova 13, Praha 3 Žižkov nebo na www.matrixklub.cz

Soutěž RING 4 MC má stránky matrixklub.cz/ring4mc

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016