PARTYINFO

 

FUNK MASTERS

Datum konání:
29.01.2011 - sobota
Místo konání:
Praha - Kostel
DJs:
Funkanomics (de), The Dirty Dubsters (irl), Johnny Pluse (irl), BadboE (de), Jayl Funk (de), Zenit Incompatible (hu), Saku + Brada, Goldstar, Slavick, Kid Buttons (pl), Lion Of Elvira (esp), Ross The Boss, Bica, Ezop, Bare, Gataro, One Way (pl), Babe LN, Kan Jacca, Frock, Medik, Honey, Neighbour
Info:
http://www.funkmasters.cz
Popis:
start 21:00, vstup 180/250 czk
Line-up:
MASH UP FUNK STAGE

21-22 Saku & Brada
22-23 Slavick
23-00 Zenit Incompatible & Vj Egyedb
00-01 The Dirty Dubsters Dj set
01-02 Funkanomics special 4 decks show
02-03 BadboE
03-04 Johnny Pluse
04-05 Jayl Funk
05-06 Goldstar feat. Mersi

CZECHPOINT DnB STAGE

21-22 Medik
22-23 Honey
23-00 Kan Jacca
00-01 Babe Ln
01-02 One Way
02-03 Frock
03-04 Neighbour
04-05 Back 2 Back all Djs

WAKATA CHILLOUT STAGE

21-22 Bica & Ezop
22-23 Lion of Elvira
23-00 Ross the Boss
00-01 Kid Buttons
01-02 Bare
02-03 Gataro
03-05 Back 2 Back all Djs
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Funk Masters poslední informace před akcí
Dirty Dubsters: "V Dublinu nějaká výrazná nufunková scéna v podstatě neexistuje"

Jedním z hlavních hostů Funk Masters, která se koná tuto sobotu 29.1. v klubu Kostel jsou Dirty Dubsters. Tito dva pánové pocházejí z irského Dublinu a poskytli nám exklusivní rozhovor. Pokud budete mít tuto sobotu mezi 17-18 hodinou čas, určitě si nalaďte radio1 kde uslyšíte nejen Dirty Dubsters ale i Funkanomics, či BadboE naživo v rozhovoru před večerní Funk Masters.

 

Zdravím Dirty Dubsters. Čeští břatři a sestry Vás asi moc neznají, na začátek prosím představte sebe a svojí muziku.

DD: Ahoj, jsme DJ Obese a Jay Sharp a říkáme si Dirty Dubsters. Naše hudba obsahuje elementy reggae, funku, swingu, disca, valivé zlámané beaty a hlavně hodně basů!

Kdy a jak jsi se začal s produkováním vlstaní hudby?

DD: Poznali jsme se v jednom Dublinském klubu a rozhodli se, že rozjedeme klubovou noc pod názvem Break-Down. Oba jsme se tenkrát učili jak dělat svou vlastní hudbu, protože jsme chtěli produkovat tracky, které bychom mohli hrát v našich dj-setech. Jay se pak odstěhoval do Sydney v Austrálii, takže jsme v produkci pokračovali odděleně. Když se pak květnu 2009 vrátil do Dublinu, vlítli jsme zase rovnou do studia.

Kdy Vám vyšel první oficiální release?

DD (Dj OBese): Docela mi to trvalo, ale nechal jsem si tracky masterovat u stejnýho inženýra jako Johnny Pluse a tak se stalo, že Johnny slyšel mojí skladbu 'Ragga Thing' a vydal jí na jeho labelu Bulabeats.

Minulý rok jste vydali spoustu singlů a remixů. Kolik času trávíte ve studiu?

DD: Jsme tam zaleslí skoro každej den. Né nutně oba dva společně, ale pracujeme každý na různých nápadech a rozvíjíme je. Pak se jednou týdně sejdeme ve studiu a dokončujeme jednotlivé projekty společně, vyměňujeme si samply a nápady

Zdá se, že Nu-Funk a Ghettofunk je rok od roku oblíbenější. Čím myslíte, že to je? Jak to s touhle hudbou je v irsku?

DD: Pořád kolem sebe slyšíme slova jako nu-funk a ghettofunk, ale těch žánrů a sub-žánrů je strašně moc, takže lehce ztratíš přehled. Jo děláme funky brejky ale taky děláme hiphop, reggae, dancehall, break, drumandbass a někdy i house nebo dubstep, takže je to prostě jen jedna ze škatulek a my do ní nutně nemusíme patřit. My prostě děláme taneční hudbu ovlivněnou reggae a funkem. V Dublinu nějaká výrazná nufunková scéna v podstatě neexistuje. Jo je tady pár djs (Matjazz, Fenster, Lex Woo, Johnny Pluse), který hrajou tuhle hudbu v barech a klubech a několik málo lidí se věnuje produkci, ale není tady v pravém slova smyslu "scéna" nebo alespoň klubová noc věnovaná stylům jako je nufunk/ghettobass. Naše noc Break-Down se ale určitě věnuje i pomalejším funky brejkům stejně jako dalším podobným žánrům. Provozujeme taky label Breakdown Records, ale skoro všechnu produkci prodáváme v zahraničí.

Poslední dobou jsou média plná zpráv o pádu irské ekonomiky. Jak to vypadá s irskou klubovou scénou?

DD: Jo asi je teď o něco těžší dostat lidi na party ve větších počtech, protože jsou všichni mnohem opatrnější v utrácení peněz. Na druhou stranu se ale Irové hodně rádi baví a tancují, takže tady vždycky bude dostatečně velký trh pro kluby. Taky je ale pravda, že v současnosti jsou promotéři hodně opatrní ohledně toho, koho bookují na akce a kolik si řeknou za vstupné. Navíc se zdá, že je tady v Dublinu opravdu široká nabídka a tvrdá konkurence a velká jména zde vystupují každý týden.

Irové jsou ve světovém měřítku druzí největší pijáci piva hned za Čechy. Co vy a alkohohol?

DD: No my teď při hraní používáme laptopy a Serato, takže to s pitím moc nepřeháníme. Tuhle roli přenecháme našemu kolegovi a irské jedničce v této disciplíně...Mr. Johnny Pluse:)

Vzkaz českým a slovenským party people?

DD: Děkujeme promotérům za pozvání Slyšeli jsme hodně o české a slovenské klubové scéně a těšíme se až to uvidíme na vlastní oči.

 

Funk Masters Team děkuje dji Slavickovi za zprostředkování rozhovoru

 
Funk Masters koncem měsíce v klubu Kostel!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016