PARTYINFO

 

BUSINESS BOOMBOX

Datum konání:
21.02.2011 - pondělí
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
Tuco, Ba2s, Maztah
Live:
EPMD (usa)
Line-up:
20:00 – 21:30 Maztah
21:30 – 23:00 Ba2s
23:00 – 00:00 EPMD + DJ Scratch
00:00 - ??:?? Tuco
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Triumfální Boombox trojboj na jaro!

Mise hledání dokonalého mejdanu pokračuje. Další tři Boombox kousky mají jedinej společnej jmenovatel: RAP. Rap ve třech různých polohách od tý klasický oldschoolový přes tu klasickou trueschoolovou s živejma nástrojema až po tu klasickou hard coreovou. EPMD, Chali 2na + live band House Of Vibes a Heavy Metal Kings – ILL Bill & Vinnie Paz. To je trojitej Boombox úder jak ze souboje Van Damme vs Chang. Pow!

 

21.2. Business Boombox

EPMD /USA/

DJs: Tuco, Ba2s, Maztah

Old school si dneska říkaj dvacátníci. Pravej old school krotil mikrofon a lepil samply dřív, než se dnešní dvacátníci narodili. Jako dvojka Erick Sermon a Parrish Smith, co táhne svojí rapovou káru od roku 86 a cestou nechávala jako milníky svůj lenivej rap, svůj na funkových samplech postavený styl, bombový singly (“You’re A Customer“, “So Watcha Sayin“ “You Gots To Chill“, “Crossover“, “I’m Housin’”, “Rampage, “Gold Digger“, “Strictly Business“, jedna z nejmocnějších posse skladeb vůbec: “Headbanger“ nebo třeba “Da Joint“) a 7 alb, co měli vždy v názvu „Business“. Viděli svět z prken, co znamenají svět, když ho objížděli dokola s ikonami jako Public Enemy, Run-DMC nebo DJ Jazzy Jeef & The Fresh Prince.

Erick a Parrish byli mezi prvními, kdo se neschovával za přezdívkou, ale vystupovali pod svými jmény. Oba okolo sebe dali dokupy zajímavý party: Erick Sermon měl Def Squad a objevy jako Jamal, Keith Murray a především Redman. PMD zase Hit Squad, kde za to brali Das EFX a K-Solo. E Double patří k nejrespektovanějším východním producentům, oba mají doma bezpočet plaket z drahých kovů za prodej…

Zkrátka: 21.2. přijíždí s EMPD do Prahy jeden z nejzásadnějších pojmů historie East Coast rapu, který je navíc i po pětadvaceti letech ve hře stále v obdivuhodné formě.

Videa:

 

 

“Symphony 2000“ ft. Redman, Method Man, Lady Luck

“You Gots To Chill“

“Crossover“

“Headbanger“ ft. K-Solo & Redman

 

14.3. Jurassic Boombox

CHALI 2NA (Jurassic 5/Ozomatli) + House Of Vibes live band /USA/

DJs: Tuco, Fatte

Chali 2na alias Chali dlouhý, aneb naprosto neuvěřitelný hlas a chodící charizma, dlouholetý lídr a tahoun kapely Jurassic 5 si loni v létě naprosto podmanil publikum na Hip Hop Kempu. To samé publikum, které od té doby doufá, že s mistrem tuňáků bude mít tu čest i v klubové atmosféře se tedy poprvé dočká 14.Března v LMB.

Napsat jednu větu článku o Chalim a vynechat slovo „hlas“ je těžko řešitelný problém. Jeho hlas zní jak Car kolokol. I kdybyste byli hluchý jak tetřev, stačí dát před reprák papír a jeho lyrika se do něj vtiskne braillovým písmem, abyste si početli, kdybyste byli náhodou i slepí. Na koncertě vás čekají všechny zásadní hity jeho kapely Jurassic 5, čeká vás “Collect The Dots“ s Roots Manuvou a čekají vás jeho sólo hymny jako “International“ nebo “Lock Shit Down“. To vše v neuvěřitelně šlapajícím, energickém a organickém balení (ať žijou cizí slůvka) živé kapely House Of Vibes.

Videa:

“Concrete Schoolyard“

“What’s Golden“

“Quality Control“

“Lock Shit Down“ ft. Talib Kweli

“International“ ft. Beenie Man

 

28.4. Heavy Metal Boombox

HEAVY METAL KINGSILL Bill (La Coka Nostra/Non Phixion) & Vinnie Paz (Jedi Mind Tricks) /USA/

DJs: IllegalSnowgoons /D/, Chwial The Returners /PL/, Trusty

Jsou různé druhy rapu. Některý pohladí, některý poučí, některý pobaví, jiný roztančí… A pak tu jsou Heavy Metal Kings, jejich rap je tvrdej jak kamenná pěst, co rozdrtí jakoukoliv měkkou srágoru v dosahu. Jejich rap vyvolává potřebu švihat okolo sebe paroháčem, navlíct meťácký triko po fotrovi a pařit v brutálním moshpitu až od zemdlení.

Spojení rapperů, které si dávalo přívlastky jako „na tohle se čekalo“, „all stars“, „super kapela“ už vás určitě unavuje. Brooklyn/Philly kombo ILL Bill aka Cult leader z La Coka Nostra / Non Phixion a Vinnie Paz aka největší pěst v rapu z Jedi Mind Tricks je ale přeci jen jiná váhová kategorie. Super HEAVY. Tohle hovno je totiž hovno šampionů. Dej si 20 kliků a připrav se na pořádnou vřavu s touhle veselou kopou.

Jedi Mind Tricks ft. ILL Bill: “Heavy Metal Kings“

La Coka Nostra: “That’s Coke“

ILL Bill: “My Uncle“

ILL Bill: “Society Is Brainwashed“ (produkce DJ Premier)

ILL Bill: “War Is My Destiny“

Non Phixion: “Rock Stars“

Ani tímhle kladivem to ale samozřejmě nekončí. Máme rozjetých hned několik zásadních kousků na Květen a léto. Šancí propotit na BOOMBOXu triko ještě do konce roku bude mnohem víc.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016