PARTYINFO

 

RESPECT PLUS 2011

Datum konání:
23.02.2011 - středa
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Konono No. 1 (Kongo - Kinshasa)
Popis:
start 19:30
 
 
Respect Plus 2011 uvádí Konono No. 1

GARÁŽOVÁ TANEČNÍ HUDBA Z KONGA! PREHISTORICKÝ ACIDHOUSE Z KINSHASY!! DRŽITELÉ BBC WORLD MUSIC AWARD PŘIJÍŽDÍ S AKTUÁLNÍM ALBEM "ASSUME CRASH POSITION"

Hudba z válečné zóny jižního Konga, přenesená na periferii metropole Kinshasy, s drnkacími skříňkami, megafony, perkusemi z autovraků a po domácku vyrobenými mikrofony. Konono No. 1 z Konga jsou objevem dekády jak pro fanoušky africké hudby, tak i pro znalce alternativního rocku, elektronické hudby a jiných inovativních stylů. Jejich debutové album vyšlo v etno-elektronické sérii Congotronics a proniklo do první desítky Evropského žebříčku world music. Toto album zařadili mezi nejlepší nahrávky roku 2005 mimo jiné Beck či Anthony And The Johnsons, a v roce 2006 obdrželo ocenění BBC World Music Awards. Odehráli společná turné s The EX, Coco Rosie i Bjork. Ta je také přizvala k natáčení svého alba Volta. Na své loňské přelomové album Imagine Project si je vybrala jazzová legenda Herbie Hancock.

V posledních dvou letech pokračují v objíždění světových festivalů, jako jsou SONAR, Cafe De Paris, Roskilde festival, Steve Reich festival nebo All Tomorow Parties (kam je pozval otec The Simpsons Matt Groening).

Nejčerstvější projekt skupiny, dvojalbum Tradi-Mods vs Rockers, vzniklo za účasti více než dvacítky umělců jako Animal Collective, Deerhof, Juana Molina nebo Sylvain Chauveau. Nejedná se o remixy, ale nové skladby s doprovodem ostře rytmických zvukových stop poskytnutých Konono No 1.

Do Prahy kapela přijíždí představit aktuální řadové album Assume Crash Position.

www.crammed.be/konono

www.myspace.com/konononr1

www.youtube.com/kononolive

Předprodej: Ticketpro, Palác Akropolis

Ceny: Předprodej: stání 370 Kč, sezení 420 Kč, Na místě: 400/450 Kč

 

Reporty

 
Report z Respect Plus 2011 s Konono No1 od Honzy Loudy
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016