PARTYINFO

 

MIGHTY SOUNDS 2011

Datum konání:
15.07.2011 - 17.07.2011
Místo konání:
Tábor - letiště Čápův dvůr
Live:
Angel City Oucast, Anthony B, Anti Flag, Apologies I Have None, Basta Fidel, Benuts, Billy No Mates, Bob Wayne and The Outlaw Carnies, Demented Are Go!, Desorden Publico, Die Tornados, Discoballs, Dreadnoughts, Drunken Balordi, Dub Pistols, Fastfood Orchestra, Feher Fekete Kerek, Gangnails, Green Monster, Have Nots, Israel Vibration, Karamelo Santo, Los Caparos, Los Fastidos, Los Perdidos, Madball, Malignant Tumor, Mr. Cocoman & The Solid Vibes, No Relax, NVU, Obrint Pas, Pennywise, Pipes And Pints, Polemic, Prago Union, Prague Conspiracy, Punk Floid, Random Hand, Reno Divorce, Sarah Sin, Sieg Sieg Sputnik Electronic, Sigue Sigue Sputnik Electronic, Ska2tonics, Sto Svirat, Sunshine, Termofrigidus, The Beatdown, The Casualties, The Chancers, The Creepshow, The Display Team, The Fialky, The Hotknifes, The JB Conspiracy, The King Blues, The Koffin Kats, The Mahones, The Movement, The Prosecution, The Rocket Dogz, The Schogettes, The Skarabeez, The Skatalites, The Spankers, The Toasters, Total Chaos, Triple Espresso, United Flavour, Volant, Yellow Cap
Info:
http://www.mightysounds.cz
Popis:
vstup 600 - 950 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Festival Mighty Sounds v Táboře už tento víkend
Festival Mighty Sounds hlásí našlapaný program!

Festival Mighty Sounds hlásí kapely pro svůj sedmý ročník. Po loňském úspěšném přesunu na nové místo se festival uskuteční opět v areálu letiště Čápův dvůr v Táboře a to 15. – 17. července 2011.

 

Pořadatelé hned se spuštěním předprodeje ohlásili špičky v žánrech, které Mighty Sounds už tradičně v České republice unikátně zastupuje. Festival tedy i letos nabídne na svých šesti scénách to nejlepší ze ska, punku, reggae, rockabilly, dancehallu, rock´n´rollu a spřízněných žánrů na jednom místě během tří dnů v programu nadupaném až po okraj. Jako každý rok budou k vidění také divadelní představení, performance, workshopy a dojde i na sport.

Už teď je jasné, že se máme na co těšit. Prvními oznámenými byly americké punkrockové legendy The Casualties a jejich hardcoroví krajani Madball. Krom toho už je potvrzená i britská 2tonová špička The Hotknives, dánští mods fešáci The Movement, temperamentní géniové z Venezuely Desorden Público nebo opravdoví bossové amerického ska – The Toasters. Do rockabilly výběru nejnověji přibyli kanadští The Koffin Kats, punkovou naštvanost budou prezentovat italští uličníci Los Fastidios, mrazit v zádech bude návštěvníky při vystoupení hříšných punkerů The Creepshow a mix dubu, reggae, punku, ska a hip-hopu přivezou britští Dub Pistols. Z české scény jsou potvrzení Fast Food Orchestra, Sto zvířat a vítaná žánrová odbočka v podobě rapujících Prago Union.

Lístky, které od 1. března stojí 750,- Kč, jsou k dostání v sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a Eventim nebo na dobírku přímo prostřednictvím stránek festivalu.

MIGHTY SOUNDS vol. 7
15. - 17. července 2011
Tábor, letiště Čápův dvůr
mightysounds.cz

www.facebook.com/mightysounds

Biografie vybraných kapel:

Madball (USA)

Madball jsou klasickou newyorskou DMS hard core legendou, kterou každý fanoušek tohoto tvrdého žánru v hlavě nosí jako posvátný pergamen. Kapela vznikla téměř náhodně v roce 1988 při koncertě Agnostic Front, kdy Roger Miret, frontman kapely AF, nechal zpívat svého bratra Freddy Criciena během jejich vystoupení. Z původně vedlejšího projektu Agnostic Front se velmi rychle stala regulérní a často koncertující kapela. První EP „Ball of Destruction“ na sebe dlouho nenechalo čekat a vyšlo jen pouho pouhý rok po založení kapely. Na plnohodnotný debutový nosič s názvem „Droppin' Many Suckers“ si však fanoušci museli počkat celé dlouhé čtyři roky. Následovalo sedm alb, z nichž poslední „Empire“ z roku 2010 stále odkazuje k duchu staré hard core školy, která v sobě nese patřičnou dávku nasranosti . Težkotonážní a hutné kytarové riffy běsnícího hard corového impéria tentokrát míří do Tábora a slibují, že se máte na co těšit.

MySpace.com/madball

 

The Creepshow (CAN)

Kanadská hororová sebranka The Creepshow v čele s krásnou Sarou a jejím naléhavým vokálem se vrací zpátky do České republiky. Dějištěm dalšího působení však nebude cigaretovým kouřem zahulený klub, ale otevřený prostor táborského letiště. The Creepshow posunuli rock´n´rollový základ a kořeny, ze kterých vychází, zase o kousek dál a za přítomnosti punkrocku a další pestré hudební palety se jejich hudba valí nekompromisně dopředu, což jasně potvrzuje jejich nejnovější placka.

Dohromady se dali v roce 2005 a společně zvládli objet více jak 25 zemí světa a dle svých vlastních slov v dobývání nových teritorií rozhodně nehodlají přestat. Debutovali v roce 2006 deskou „Sell Your Soul“, čímž po sobě zanechali jasně viditelnou a těžko smazatelnou stopu, které si nebylo možné nevšimnout. Nicméně byly to jen začátky a The Creepshow ve své naléhavosti neustávali a o dva roky později vydali „Run For Your Life“. Toto album způsobilo takové malé biblické povodně a už nebyl téměř nikdo, kdo by o nich nevěděl.

Dneska je už jen málokdo na scéně, kdo by The Creepshow neznal, nebo se hloupě tvářil při vyslovení jejich jména. Kapela je permanentně na turné a neustále sbírá cenné kredity. S poslední deskou „They All Fall Down“ svoje kvality jasně potvrdila a tvrdě jede dál kupředu a nepřestává nabírat těch pár zbylých, kterým dokázala existence této kapely uniknout.

www.myspace.com/thecreepshow

 

The Casualties (USA)

Pravověrní  punks si mohou mnout ruce, neboť Mighty Sounds nabízí skutečnou lahůdkou v podobě new yorských street punkových veteránů The Casualties. Tahle parta brouzdá klubová i festivalová pódia dobrých dvacet let a navazuje na zlatou éru svých starších kolegů The Exploited či GBH. The Casualties hrajou nadmíru energický a úderný punkrock a jejich písničky jsou doslova a do písmene sing-alongovými hymnami, které si musíte pořád dokola zpívat, jako byste byli posedlí ďáblem.

www.myspace.com/thecasualties

 

Dub Pistols (UK)

Tahle londýnská grupa už to válí štrýtem skoro 15 let. Za kanálem už stačili sklidit spoustu vavřínů, a přestože Evropa je ještě úplně nedocenila, jejich mix dubu, reggae, punku, ska a hip-hopu je přesně to, co mají návštěvníci Mighty Sounds rádi. Dub Pistols mají na svém kontě čtyři vlastní desky a nespočet remixů pro umělce jako je Moby, Ian Brown ze Stone Roses nebo Limp Bizkit. Zazpívalo si s nimi spoustu renomovaných osobností, mimo jiné například Terry Hall z The Specials, a jejich hudba se objevila ve filmech jako např. Blade II, Bad Company nebo Mystery Men. Milovníci počítačových her si je určitě spojí s hrami jako FIFA 99, NBA 08 nebo Tony Hawk’s Pro Skater 2. Tohle bude šílená jízda a jedno z překvapení a zároveň vrcholů letošního Mighty Sounds!

www.myspace.com/thedubpistols

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016