PARTYINFO

 

FOREIGN AFFAIRS (VFA) & TECHNO.CZ STAGE

Datum konání:
12.03.2011 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Joe Nice (USA), Orson (Německo) + Priapus, E.S.P., ANS
techno.cz stage - Elektrabel Live, Daho, Nika 77, Reznyk, Ala
Line-up:
21:00 - 22:30 Ala
22:30 - 23:30 Elektrabel Live
23:30 - 01:00 Nika 77
01:00 - 02:30 Daho
02:30 - 04:00 Reznyk
 
 
Poslední informace k páteční Techno.cz stagei v Crossu!
Elektrabel, Nika 77 a Daho v rozhovoru před sobotním Crossem!

Přinášíme vám rozhovor s trojicí DJs, kteří vystoupí tuto sobotu 12. března na techno.cz stagei v pražském Crossu. Více se dozvíte pod nadpisem.

 

 

AHOJ, CO JE U TEBE NOVÉHO A CO CHYSTÁŠ V ROCE 2011?

Daho: Ahoj. Nových věcí je u mě opravdu hodně.  Začal jsem žít trochu jinak a žiju především současností, tedy svou přítelkyní, kterou jsem napodzim potkal. Nejvíc ti asi prozradím, jen že mi ještě nikdy nebylo tak dobře jako teď. Vedle našeho shopu www.Nula2.cz si teď ještě přivydělávám u Vodafone : )

Elektrabel: Ahoj. Největší novinkou je asi spolupráce s firmou Deccart, kde funguji jako externí spolupracovník a občas i jako lektor. Takže rok 2011 bude pravděpodobně o vzdělávání a to jak sebe, tak předávání vědomostí dalším nadšencům pro elektronickou hudbu. Jinak se pořád něco děje, každý okamžik je novinka. A tak budu přistupovat i ke všem událostem, které mě teprve čekají.

Nika 77: Ahoj. Nového je toho docela dost. Po zhruba dvouleté mateřské pauze, kdy jsem hrála jen občas a celkově za hraním tolik necestovala, se zase začínám djingu víc věnovat. Hraji častěji a přijímám i nabídky z různých míst po Čechách i v zahraničí. V roce 2011 bych teda chtěla zase víc hrát a hlavně si udělat čas na tvorbu vlastní muziky, což mi hodně chybí. Jinak nejčerstvější novinka je videoklip k mému tracku Kotu Kola. Mrknout na něj můžete tady: vimeo.com/20551637

JAK BY JSI ZHODNOTIL/A SVŮJ ROK 2010 Z HLEDISKA DJINGU / PRODUKCE?

Daho: Proběhlo pár zajímavých vystoupení, menších i větších, ze kterých si člověk odnesl fajn pocity a to pro mě bylo vždycky v roli DJe nejpodstatnější. Víc od hraní neočekávám a bohatě mi to takhle stačí.

Elektrabel: Jsem spokojený.

Nika 77: Slabě. Jak už jsem zmínila, věnovala jsem se jiným věcem, než DJingu a hudební produkci. A teď nemyslím pouze rodinu, ale třeba i mojí aktivitu co se týče navrhování recyklovaných tašek a kabelek, což je pro mě momentálně taky hodně časově náročný. Natočili jsme ale například to video Gotu Kola, nebo jsem se začala intenzivněji zajímat a občasně i hrát určitý druh Dubstepu.

 

 

POMALU SE ROZJÍŽDÍ BOOKING TECHNA.CZ, CO SI OD TOHO SLIBUJEŠ?

Daho: Bude fajn si občas někde nejen zahrát, ale i vidět se s přáteli a kamarády ze scény. Jsem rád členem bookingu techna.cz a už mám v jednání i akci někdy na jaře u nás v Jablonci nad Nisou.

Elektrabel: Zajímavá otázka, ještě jsem nad tím takhle nepřemýšlel. Pořád mě baví muzika. Jak ji poslouchat, tak ji i prezentovat. No a kolem toho je spousta dalších radostí a zážitků. No tak jdu do toho. :)

Nika 77: Nic si od toho neslibuju, ale bylo by fajn, kdyby se to rozjelo a techno.cz djs měli víc možností zahrát si na dobrých akcích. Držím tomu palce.

ŘÍKÁ SE, ŽE TANEČNÍ SCÉNA U NÁS UPADÁ, CO SI O TOM MYSLÍŠ?

Daho: Především mi nepřijde, že by u nás někdy nějaká scéna byla. Podívej se do Německa, tam se dá mluvit o něčem, jako o scéně, takže ti jen složitě budu odpovídat.

Elektrabel: Já ani nevím, co si mám představit pod pojmem "taneční scéna".

Nika 77: Dalo se to tak vnímat, hlavně třeba před třemi lety nebo tak nějak. Myslím, že se měnila generace a ty nejmladší to mají zas po svém, nějak jinak asi, trendy se mění...nevím. Každopádně já osobně cítím, že se zase začíná kalit "po našem" :-)

JEZDÍŠ NA NĚJAKÉ AKCE DO ZAHRANIČÍ? JAKÉ A PROČ?

Daho: Pravidelně sleduju program v Distillery, Watergate, Berghainu a Tresoru. Párkrát už jsem do Německa za hudbou vyrazil a nikdy nelitoval, takže je to jen otázka času, kdy se tam zas vydáme. Třeba v Berlíně vystupují každý měsíc DJs a producenti, který jsou opravdu dobrý a český promotéři je přitom naprosto ignorují. Proto je Německo jasná volba.

Elektrabel: Každý rok jezdím uprostřed léta do Německa na festival Nacht Digital. Krásné místo, úžasná atmosféra. A občas vyrazím na Slovensko do SubClubu. To je Standa, není co víc dodávat.

Nika 77: Hrát do zahraničí jsem jezdila spíš dřív. Poslední tři roky jsem hrála jen u nás a na Slovensku. To se teď zas pomalu mění, například 30.4. jedu hrát do Německa na jednu větší klubovku, v jednání je letní Španělsko.

V ROCE 2012 MÁ BÝT KONEC SVĚTA, CO SI O TOM MYSLÍŠ?

Daho: Alespoň co pamatuju, tak jsem podobný poplach zaregistroval už několikrát. Nikdy, se nic nestalo. Neberu to vážně.

Elektrabel: Že to tak bude. Nic se nestane a umřeme zklamáním, nebo se něco stane a umřeme smíchy. Každopádně finito, chleba bude mít už jen jednu kůrku.

Nika 77: V podstatě se o to nezajímám. Těch teorii je strašně moc a není to věc, kterou bych chtěla hlouběji studovat.

CO JSI SI PŘIPRAVIL/A PRO VEČÍREK V CROSSU?

Daho: Připravil jsem si hodně nových tracků, který bych rád vyzkoušel a promíchal se starýma peckama tak, aby se lidi co nejlíp bavili.  Uslyšíte ode mě nějaký to techno a Dubstepy. Do Crossu se vždycky moc rád vracím a dám si záležet, aby se tenhle večírek prostě povedl!

Elektrabel: Teplé ponožky. Já mám věčně zmrzlé nohy.

Nika 77: Hodně nové muziky, která mě baví. Techno s přesahem, fúze a možná experimenty, ale pořád Groovy a na parket. Těším se na to.

 
Foreign Affairs (VFA) a Techno.cz stage v Crossu!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016