PARTYINFO

 

QUIMBY - UNITED ISLANDS RELOADED

Datum konání:
06.05.2011 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Quimby (hu), Slater feat U-Prag Drummers
Info:
http://www.unitedislands.cz
marie.sedlackova@unitedislands.cz
 
 
Do Prahy se 6. května vrací kultovní maďarská skupina Quimby!

Quimby, nejpopulárnější kapela maďarské alternativní scény vystoupí na dalším pokračování koncertní série United Islands Reloaded, a to v pátek 6. května v Paláci Akropolis. Do Prahy přijede zahrát jediná maďarská kapela, která vyprodává kluby v Londýně a dalších evropských metropolích a čeští diváci mají unikátní šanci se přesvědčit, že maďarská hudba není jen čardáš. Jako předkapela vystoupí projekt Dj Slater feat U-Prag drummers, který v sobě kombinuje elektroniku a strhující bubenickou show.

 

Skupina Quimby si za více než patnáctiletou kariéru stihla podmanit snad každého Maďara. Skupina z města Dunaújváros, která původně začínala po budapešťských hospodách s alternativně rockovou hudbou s anglickými texty, se postupem času vypracovala k ryze maďarsky zpívané hudbě. Maďarský hudební kritik o Quimby řekl: „Rok za rokem na sebe Quimby upoutávají pozornost dalších a dalších fanoušků. Je tomu tak díky originální hudbě, která je chytrá a promyšlená, rozvážná i instinktivní, je v ní hloubka a zároveň neztrácí smysl pro humor. V hudbě skupiny Quimby zároveň nechybí jeden velmi důležitý faktor: i přesto, že kapela dokáže vytvořit nadčasové hodnoty, za hlavní cíl si pořád klade ztotožnění s publikem, ke kterému dokáže velmi snadno hovořit.“

Na svých dvanácti albech, které Quimby vydali, ukázali, jak hladce se dá zkombinovat rock třeba s folkem, reggae, latinem, psychedelií nebo šansónem. Šestičlenná formace pod vedením zpěváka a kytaristy Tibora Kisse při svých živých vystoupeních doplňuje klasické nástroje perkusemi, klávesami nebo trumpetou. V jejich tvorbě si své najdou fanoušci Nicka Cave, Tindersticks nebo Toma Waitse. V Maďarsku patří Quimby k nejpopulárnějším skupinám, na které se nezapomíná na hlavních scénách největších festivalů, jako je třeba i v Česku tak oblíbený budapešťský Sziget a téměř každá jejich deska byla oceněna titulem „album roku“.  Není to ale jen hudební stránka vystupování, která skupinu Quimby přitahuje – velmi rádi totiž doprovázejí divadelní performance a složili také hudbu pro několik filmů.

Jako předkapela vystoupí Slater feat. U-Prag  drummers. Tento projekt vznikl jako hudební spolupráce mezi Michalem Smetanou alias DJ Slaterem, majitelem Tribal Vision Records a ve svém žánru jedním z doma i v zahraničí nejznámějších českých djs a Danielem Petkevičem či Janem Stiborkem ze známé pražské kapely U-Prag.

Toto výjimečné vystoupení se uskuteční 6. května v Paláci Akropolis, tak si tuto jedinečnou podívanou nenechte ujít! Koncert se uskuteční v rámci série United Islands Reloaded, která představuje objevy minulých ročníků festivalu United Islands na klubových koncertech.

Přijďte si připomenout atmosféru festivalu United Islands!

14. 5. 2011, 19h, Palác Akropolis

ORKA (FAERSKÉ OSTROVY)

Vstupenky k dostání v síti Ticketpro a v kavárně Paláce Akropolis. Vstupné v předprodeji za 350 Kč a za 400 Kč včetně poplatků v den koncertu. Pro držitelé karet ISIC poskytujeme 20% slevu a to jak v síti Ticketpro, tak v kavárně Paláce Akropolis.

United Islands Reloaded je koncertní série, která do pražských klubů přiveze výběr z nejúspěšnějších interpretů minulých ročníků festivalu United Islands. Festival United Islands je největší multižánrová hudební akce, která se koná v historickém centru Prahy, v letošním roce v termínu 23. - 25.6. 2011.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016