PARTYINFO

 

SPERM FESTIVAL: PŘEKRAČOVÁNÍ STÍNU

Datum konání:
22.04.2011 - 24.04.2011
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
pátek - Architecture in Helsinki (AUS), Candas Sisman + Denis Radev (TUR), Forma + Erotikon (CZ) a další


sobota - James Holden (UK), Brandt Brauer Frick (DE), Kate Wax (CH), Martyn (NL/US), Jahtari presents: Soom T & Disrupt (UK/DE), Freude Am Tanzen showcase, Napszyklat (PL)
Ink Midget & Pjoni (SK), Stroon (SK) a další



neděle - Easterndaze showcase, Ableton workshops, Red Bull Music Academy Session, promítání, atd.
Info:
http://www.sperm.cz
 
 
Easterndaze @ Sperm v MeetFactory

Easterndaze, jak už napovídá název, se snaží upozornit na mladé hudební projekty z regionu střední a východní Evropy. Je vyústěním půlroční cestovní rešerše – audio cestopisu v šesti zemích: Česku, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Srbsku a Rumunsku. Výsledkem je série rozhlasových pořadů pro londýnské art-rádio Resonance FM, pravidelný update webu i sampler. A protože hudba je nejlepší naživo, na Spermu představíme hned tři nadějné producenty a DJe z Rumunska, Polska a Slovenska...

 

PTR1 Live (Concrete Cut/Polsko)

Umělci sdružení pod značkou Concrete Cut představují to nejlepší z polské dubstep, minimal-techno a IDM elektroniky posledních let. Jejich hloubavá a sofistikovaná produkce se dočkala zaslouženého respektu i v mediální kolébce londýnské urban elektroniky, v kdysi pirátském rádiu Rinse FM. PTR1 vydal v listopadu 2010 na Concrete Cut své první EP Above the Structures. Podezřívavý ke kategorizacím jako post-dubstep nebo future-garage označuje svou hypnotickou produkci jako „deep dubstep, dubovou elektronikou a 2step s příchutí techna“.

 

 

MONTGOMERY CLUNK Live (Error Broadcast, Gimme5/Rumunsko)

22-letý Silviu Badea je nejnovějším objevem rumunské elektronické scény. Mladý producent z chaotické Bukurešti před nedávnem vydal debutové EP Superbus na respektované značce Error Broadcast a další produkci zanedlouho zveřejní pod hlavičkou ruského kolektivu Gimme5, který razí cestu čerstvé taneční elektroniky na pomezí wonky, glitchhopu, aquacrunku, 8bitů a hlubokých basů. Svůj organický a inovativní zvuk, který čerpá inspirace z milionů zdrojů, vám na Spermu představí naživo.

 

 

BREAK!FAST (MNFST/Slovensko)

Mladý slovenský DJ a producent ve svých setech bezstarostně překračuje žánrové hranice a eklekticky míchá beaty sahající od wonky, UK funky a dubstepu až po juke, chicago house nebo witchhouse.


WORKSHOP
– představení projektu Easterndaze (audio rešerše, rozhlasové pořady, koncerty, web, sampler, atd). Současná východoevropská scéna – žánry, labely, situace).

Mladý talent Montgomery Clunk promluví o své tvorbě a rumunské scéně.

 
Architecture in Helsinki vydávají desku a míří na Prahu! Sperm Festival se vrací do MeetFactory
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016