PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS

Datum konání:
26.05.2011 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Terrakota (Pt) + Pub Animals
Popis:
start 19:30
 
 
Terrakota míří do Akropole!

Přesně za týden 26.5. uvítá Palác Akropolis v rámci EuroConnections poprvé v České republice hvězdy portugalské hudební scény – kapelu Terrakota.

Jedna z nejúspěšnějších skupin Portugalska a zároveň jeden z nejznámějších kulturních exportů Pyrenejského poloostrova ukáže Praze, jak se míchá pouliční hudební směs zvaná “musica mestica“. Energická fůze ska a reggae, která do sebe vstřebala tradici z Kuby, Brazílie, Afriky či Indie, rozproudí Palác Akropolis 26. května. Společnost jim bude dělat aktuální objev domácí ska scény - skupina Pub Animals.

Terrakota sbírá ocenění z festivalů world music a za své volnomyšlenkářské propojování hudebních tradic si vysloužili srovnání se skupinami Mano Negra, Fun Da Mental nebo Asian Dub Foundation.

album Oba Train z roku 2007 se stalo senzací evropského 'etna' a kapela získala za klip ke skladbě É Verdade? cenu MTV. Kdo by za ní hledal líbivý popový hit, mýlil by se - píseň kombinující ska rytmus a zvuk sitaru ve skutečnosti upozorňuje na mediální manipulaci davy.

Loňské album World Massala přidalo do hudby Terrakota další chutě. Na výsledném zvuku se výrazně podepsali hosté z Indie ať už je to cikánská skupina Rajasthan Roots nebo bollywoodská hvězda Vasundhara Das a znovu se jim na desku podařilo přenést atmosféru koncertů. Terrakota si za album vysloužila nominaci na prestižní výroční ceny časopisu Songlines v kategorii Kapela roku.

O zahřívací kolo květnových Euroconnections se postará českokrumlovská skupina Pub Animals, která spojuje ska, reggae, funky a pop do explozivního koncertního koktejlu. Osmičlenný kolektiv je čerstvým držitelem žánrového Anděla, na kterého dosáhl hned svým debutem Safari-I. Pub Animals už sbírá i mezinárodní ovace, vloni například dostali pozvání na největší evropský reggae festival Rototom Sunsplash ve Španělsku.

26.5. se v Paláci Akropolis v rámci EuroConnections bude hrát současná globální hudba bez hranic.

 
Portugalská skupina Terrakota představí na EuroConnections hudbu bez hranic
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016