PARTYINFO

 

FLOW

flyer
Datum konání:
20.05.2011 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
John Digweed (bedrock, uk), Roman Rai (roxy prague/moving picture rec.), Fatty M (roxy prague), Biodan (Roxy Prague / Solstice Rec / Biobull Rec)
Popis:
start 22:00, vstup od 200 czk
Line-up:
22:00-01:00 Roman Rai & Fatty M
01:00-??:?? John Digweed
??:??-??:?? Biodan
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Roman Rai má nový label a singl na Tokyo Red Projekce filmu “Groove/Život v transu” před páteční party Flow s Johnem Digweedem John Digweed již za týden v pražské Roxy!
John Digweed navštíví Roxy v rámci květnové Flow

Jedno z nejzvučnějších jmen elektronické muziky vůbec se chystá do Prahy v rámci květnového vydání Flow. V dubnu se návštěvníci Flow těšili z vystoupení Olivera Koletzkiho se zpěvačkou Fran. Návštěva Johna Digweeda v květnu není o nic menším lákadlem pro ucho náročného posluchače a jen potvrzuje vysokou dramaturgickou úroveň noci, na které se již Praze představili taková jména elektronické jako je Paul Kalkbrenner, Guy Gerber nebo Sasha Funke.

 

John Digweed se narodil v lednu 1967 a s djingem se seznámil již ve věku 11. let. Okolo roku 1993 přichazí zlom v jeho kariéře, dostává se ke hraní v klubu Renaissance v Mansfieldu a setkává se s djem Sashou. V té době nikdo netuší, že toto spojení v budoucnu ovlivní celou elektronickou scénu.

Digweed je znám svou podporou progressive house zvuku, který je pro něj velmi typický a kterému udává směr od druhé poloviny devadesátých let. Vydal mnoho kompilací, samostatně či společně se Sashou pro vydavatelství zvučných jmen jako jsou např. Renaissance, Global Underground, nebo Ministry Of Sound. John Digweed je rovněž majitelem uznávaného labeluBedrock. Společně s Nick Muirem v roce 1999 zakládají tuto značku a zároveň stejnojmený projekt Bedrock, pod kterým tato dvojice vydává vlastní tvorbu. Tento label ovlivňuje mnoho djs a producentů a stává se jedním z nejrespektovanějších hudebních vydavatelství. Pod značkou Bedrock již vyšlo mnoho zásadních kompilací a alb.

Kromě Evropy se John Digweed těší i velké popularitě v Severní Americe. Od roku 1996 měli společně se Sashou pravidelnou měsíční party v již zaniklém klubu Twilo, kde hráli sety dlouhé až 12 hodin. Tato noc byla jedna z nejpopulárnějších nocí v New Yorku a nejspíš díky tomu dostal John Digweed příležitost zahrát si v roce 2000 sám sebe ve filmu Groove. Film se zabývá rave scénou v San Franciscu a po právu se řadí k tomu lepšímu, co se o klubové kultuře natočilo a dal by se nazvat kultovním. Na začátku roku 2001 utrpěl Sasha zranění ucha po autonehodě a následovala tedy pro něj hudební pauza. Digweed v té době hrál tyto neskutečně dlouhé sety sám až do května roku 2001, než byl klub Twilo nucen ukončit svou činost.

Mezi lety 2000 - 2005 vznikla jeho noc Bedrock, která se konala každý měsíc a podporovala jeho label a umělce, kteří na tomto labelu vydávaly. V rámci Bedrock night vystupovali taková jména jako Danny Howells, Hernan Cattaneo, Chris Fortier a v podstatě celá djská špička. V roce 2002 společně se Sashou a Jimmy Van M probíhá Delta Heavy Tour po celé Americe a vzniká i stejnojmené DVD.

Krom světových turné beží Digweedovi již od roku 2000 radio show, vysílána pravidelně každý týden. Koncept show zahrnuje hodinový mix čerstvé muziky přímo od Johna a druhá hodina pak je vyhrazena pro mix jeho hosta. Tato show se v roce 2006 přejmenovala na Transitions a po více jak 10-ti letech fungování jí můžete slyšet na všech třech frekvencích britského rádia Kiss FM (tak trochu jiné radio Kiss, než to české).

Za zmínku jistě stojí i fakt, že v anketě DJ Mag 100 se od roku 1998 umístil jedenáckrát v top 10 djs planety a v roce 2001 jí dokonce vyhrál.

Dámy a pánové, toto je ve zkratce John Digweed, který se chystá k nám do pražské Roxy na noc Flow. Sekundovat mu budou Roman Rai, Fatty M a Biodan.

Lístky jsou již k dostání v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 200,- + poplatky.

Pokud nějaké lístky na místě vůbec zbydou, budete mít možnost je zakoupit za 250,-.

 

www.johndigweed.com

www.myspace.com/johndigweedforever

http://www.facebook.com/djjohndigweed

soundcloud.com/john-digweed

www.bedrock.org.uk

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Flow s Johnem Digweedem od Myclicka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016