PARTYINFO

 

UNITED FLAVOUR

Datum konání:
17.05.2011 - úterý
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
Ama aka 12Play
Live:
United Flavour, Radimo, Koalack, King Kalabash, U-cee
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
United Flavour zakončí Attitude tour v pražském Lucerna Music Baru

Skupina United Flavour vydala v březnu 2011 nové studiové album „Attitude“, se kterým  se rozjela na turné po českých a slovenských klubech. Šňůru jarních koncertů uzavře 17.5. v Lucerna Music Baru v Praze.

 

Novou desku plnou zajímavých mezinárodních hostů představili United Flavour v rámci „Attitude tour 2011“. Pověstná živelná show se španělskou frontmankou Carmen slavila úspěch ve čtrnácti městech v Čechách a na Slovensku a většinu koncertů obohatili také hostující zpěváci a muzikanti. 17. května vyvrcholí šňůra koncertem v pražském Lucerna Music Baru, na kterém kapelu podpoří hosté, jež vystupovali v rámci tour nebo se podíleli na nové desce. Z Německa dorazí zpěvák U-cee, z Paříže zpěvák King Kalabash (Big Famili), dále se můžeme těšit na senegalského tanečníka a zpěváka Kaolacka a saxofonistu Radima, leadera Prago Union live bandu. United Flavour se ve svém domovském klubu objeví znovu po dvou letech a naváží tak na sérii třech vyprodaných koncertů, která začala v roce 2007 na turné k debutové desce Unity.

Video ukázky z koncertního turne Attitude 2011:

 


Album Attitude vyšlo na labelu SubPub Records a obsahuje sedmnáct tracků s velkým žánrovým rozpětím od reggae, dancehallu, world music po hip-hop, latino a soul. Na tvorbě desky se podíleli lidé čtrnácti národností a pozvání k hostování přijala řada zajímavých hostů. Patří mezi ně hvězdný zpěvák Konshens (JAM), který pravidelně obsazuje přední místa singlových hitparád, dancehallové trio Ward21 (JAM), Ras Kuko a Bratt ze španělské skupiny Cañaman, Cheeba (PL) z East West Rockers, česká rapperka Lara303, již tradičně zpěváci King Kalabash a Baron Black (Martinik/FR), senegalský zpěvák a tanečník Kaolack, skvělá vokalistka Adena Myrie (JAM) a další. Mezinárodní kooperace proběhla také při postprodukci, když na mix alba dorazil z Londýna zvukař a producent Derek Fevrier a mastering probíhal v senegalském studiu Real Master.

Attitude - audio ukázky: www.unitedflavour.com/index.php?page=audio

Attitude – objednávky alba: attitude.unitedflavour.com

Po zakončení klubového turné plánují United Flavour krátkou koncertní pauzu, ve které budou točit nové videoklipy a čerpat síly na letní sezónu. Kromě akcí v České republice se vydají také na zahraniční festivaly do Polska, Slovenska, Maďarska a Španělska. Seznam potvrzených koncertů najdete na webu kapely.

UNITED FLAVOUR

Energická show, moderní mix reggae, world music, latina a hip-hopu, servírovaný charismatickou španělskou frontmankou Carmen a šesti zkušenými muzikanty. United Flavour mají za sebou již sedm úspěšných let existence. Dokáží naživo vytvořit skvělou atmosféru, o které by mohly vyprávět desítky festivalů anebo několikrát vyprodaný pražský Lucerna Music Bar. Na jaře 2008 slavili úspěchy v mezinárodní hudební soutěži International Live Award ve Vídni, kde obsadili v tvrdé konkurenci více než tisíce kapel druhé místo. Vybrané skladby z debutové desky Unity (2007) vyšly na mezinárodních kompilacích a celé album bylo zařazeno do distribuce světových serverů obchodujících s hudbou. Nové album Attitude (2011) plné zajímavých hostů získává pozitivní ohlasy doma i v zahraničí. Během festivalových sezón navštěvují desítky akcí včetně zásadních evropských reggae festivalů a zpěvačka Carmen dostává atraktivní nabídky na hostování. Vystupovali po boku světových hvězd, jako jsou Manu Chao, Shaggy, Kelis, Max Romeo, Buju Banton a další. United Flavour si vybudovali pevnou základnu v Praze, odkud postupně dobývají slovenský, polský a nově i španělský hudební trh.

Děkujeme spřízněným partnerům:

Lidové noviny, Lidovky.cz, Metropolis, Rádio 1, rádio Expres, Rock&Pop, poslouchej.net, JahMusic, GrowShop.cz, RedBull, SubPub Records, Institut moderní hudby o.s., IAM unlimited s.r.o.

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016