PARTYINFO

 

FESTIVAL CULTURAL REGGAE VIBEZ 2011

Datum konání:
09.06.2011 - 11.06.2011
Místo konání:
Hořice - lom U Josefa
DJs:
Emergency JBC One Station, Tu – Gedda sound (A), Blizma Terror sound (Pl), Penni Walli, Czajovna, Ecsttation Johnny, Coltcha United, Jah Tribe, Equal-i-zer reggae regiment, Raggaultras crew
Live:
Jayashri (A), FireBlack & Yard Vibes crew (Jam, De), Ricky Saï Saï (Fr), Gavinchi (Jam) backed by Rollandblow, Feher Fekete Kerek, Sultan Soliman, Dub O Net, Al – Yaman, Uraggan, Andrew & Reggae Orthodox, Kus Kus Klan, Gojko Mitič Klan, V Rekonstrukci, Homebwoyrasta, Petr Míkovec + Jakub Johánek in Dub
Info:
http://www.culturalreggaevibez.cz
Popis:
vstup 300/350 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Festival Cultural Reggae Vibez 2011 již podesáté

Festival Cultural Reggae Vibez  2011 oslaví letos již desáté narozeniny a za tuto dobu jej lze na poli alternativní hudby označit za akci mimořádného významu, která přesahuje nejen hranice Hořicka, ale i České republiky. To se projevuje např. účastí hudebníků ze vzdálených zemí jako je Velká Británie, Maroko, Jemen, Nigerie či Jamajka.

 

Program 10. ročníku bude podobný jako v letech minulých. Festival se samozřejmě neomezuje pouze na reggae. Tentokrát začneme již ve čtvrtek 9. června pomalým rozjezdem v malém lomu kde nás budou rozehřívat přizvaní Djs. Po probdělé noci budeme do odpoledních hodin odpočívat, abychom se připravili na zahájení festivalu na obou scénách. Mezi hudebníky z České republiky se očekává celkem šestnáct kapel či muzikantů, z nichž v Hořicích např. již dobře známí, osvědčení a magičtí Feher Fekete Kerek. Dále Al – Yaman, využívající k inspiraci lidové písně Arabského poloostrova, ska-rockový Gojko Mitič Klan a další.  Milovníky elektronické hudby může vedle českých tvůrců zaujmout návštěva polského Blizma Terror sound či rakouského Tu - Gedda sound.

Mezi hlavní hvězdy festivalu patří skupina Jayashri, která v České republice bude vystupovat vůbec poprvé, patří k uznávaným skupinám na poli world music ve snaze propojovat hudbu karibskou, západní i asijskou. Hlavním žánrovým změřením je v tomto duchu dub, fusion a reggae. Další z vážených vystupujících bude FireBlack se svojí kapelou Yard Vibes crew, rodák z Jamajky, dnes žijící v Německu a věnující se žánru conscious reggae či např. ve Francii velmi oblíbený Ricky Saï Saï, a také zahraniční zpěvák Gavinchi z Jamajky.

Vedle hudební produkce budou moci návštěvníci shlédnout i filmovou projekci s lidsko-právní a ekologickou tématikou. Na festivalu by měla prezentovat své aktivity nevládní organizace či si bude možné zakoupit knihu v potulném antikvariátu a knihkupectví Abnormalizace.

Po celou dobu akce bude občerstvení návštěvníkům zajišťovat čajovna, vegetariánská, veganská i masitá kuchyně, včetně stánků s nealkoholickými i alkoholickými nápoji. Pravidlem festivalu je „žádný tvrdý alkohol“.  Ten kdo zatouží po skromném ubytování, může využít nedaleký camp nacházející se cca 200m od areálu. V případě nesnesitelného horka se nabízí blízké přírodní koupaliště v přilehlé obci Dachova, která se nacházející cca 10minut chůze lesem.

Díky (doposud) nekomerčnímu charakteru celé akce, založené na práci dobrovolníků z řad příznivců a členů o.s. Prove, může festival nabídnout cenově přijatelné vstupné i méně příjmovým skupinám obyvatel. Vstup na festival je bezbariérový a tedy otevřený i zdravotně hendikepovaných občanům. Smutnou skutečností letošního ročníku zůstává, že na tuto akci se sehnalo malé množství finančních prostředků. Nezbývá než doufat, že přijede dostatek platících diváků a v roce 2012 se znovu za pěkného počasí sejdeme.

Dosavadní ročníky nebyly spojeny s žádným skandálem ani násilnostmi, které lze občas spatřit na jiných akcích podobného rozsahu. Účastníci se nám totiž obvykle nerekrutují z řad alkoholiků. Nechte proto vodku i jiné tvrdé drogy doma a vítejte!

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016