PARTYINFO

 

MOVEMBER GALA PARTY

flyer
Datum konání:
26.11.2011 - sobota
Místo konání:
Praha - SaSaZu
Live:
Audio Bullys, Bauchklang, Eddie Stoilow
Info:
http://www.movember.com
 
 
Bauchklang: "Cože my musíme mít také knír?"

Trochu jsme chlápky z rakouského beatboxerského projektu Bauchklang vyděsili, že na Movember Gala Party v klubu SaSaZu Prague musí vystoupit s knírem, jinak hrají zadarmo. Nakonec jsme je přemluvili, že jim tentokrát kňoura odpustíme, ale o to víc energie musí dát do koncertu.

 

Vaše aktuální skladba Le Mans mi připomíná Kraftwerk. Vzdáváte jim tím hold?

Zajímavý, že to říkáš, slyšíme to často, ale neinspirovali jsme se Kraftwerk. I když samozřejmě řadu společných prvků bychom našli. De facto, všichni, kdo děláme elektronickou hudbu, následujeme Kraftwerk. Loni jsme jednu jejich skladbu jen tak z legrace nazkoušeli a bylo to supr... možná je budeme hrát:)

 

 

Co vás přivedlo k takovému minimalismu?

Progres v čase. Už jsme to párkrát zkoušeli, v několika skladbách jsme minimalismu byli opravdu blízko, především na pódiu, kde je to jednodušší. Baví nás čas od času měnit práci s hlasem, teď zrovna si uživáme minimalismu, který máme všichni rádi. Je fascinující přenést ho do beatboxu. Poslední skladby jsme nahrávali velmi jednodušše, nikdy jsme nepoužili víc než šest stop, spíš pět, abychom našli co nejsilnější signály a vytvořili přitom silný a zvláštní zvuk. Myslím, že například u Le Mans se to povedlo. Navíc se nám to lépe hraje na koncertech.

Název nového EP vás napadl na jednom francouzském festivale. Co se tam stalo, můžete to popsat?

Máš pravdu, napadlo nás to během zvukovky na festivale ve městě Le Mans. Byl to super koncert, celý festival byl výborný, potkali jsme kuul lidi a muzikanty. Řekli jsme si tam, že zkusíme zabrousit víc do elektroniky. Asi dva, tři měsíce později, když jsme začali nahrávat nový materiál, jsme se o tom bavili. Pojmenovat EP po Le Mans se nabízelo.

EP vydáváte jen rok po posledním albu Sings. Není to moc brzy?

Zmiňovaná deska sice vyšla loni, ale vznikala mnohem déle. V podstatě jsme do ní neobtiskli naše momentální nálady, ale pouze dodělali starší věci. Tím ji ovšem nechceme schazovat, je výborná. Jen jsme cítili, že muziku, kterou žijeme, musíme také nahrát. A když jsme to udělali, proč to nevydat. Nikde není napsáno, že takto bude znít další album. Je to takový dokument našeho momentálního hudebního procesu.

V létě jste projeli půl Evropy. Co zajímavého jste prožili?

Nejen v Evropě! Hráli jsme například na Jávě v Indonésii, to bylo supr. Nevěřil bys kolik jsme tam potkali skvělých jazzových muzikantů. Hráli jsme na několika vynikajících, skvěle obsazených festivalech v Německu, Francii. Nás ale hrozně baví i práce ve studiu. Často nás nějaká melodie napadne na cestách a nemůžeme se dočkat, až ji nahrajeme.

Kdy máte v plánu další album?

Zatím o tom vůbec nepřemýšlíme.

V Česku jste prezentováni jako beatboxeři. Cítite se tak i vy?

Podívej, na to se nás ptá hodně lidí a vždycky odpovídáme: pokud si nás tak lépe zapamatujete, klidně si nás do této škatulky dejte. Pro nás je beatboxing pouze nástroj, jak k lidem přenést něco, co máme rádi, je náš druh taneční hudby. Naším hlavním cilem je hudba. Komu se líbí, je mu jedno, jestli mu ji servíruje beatboxer nebo zpěvák,

Jak si vysvětlujete, že jste v Česku tak populární? Hrajete tu každou chvíli.

Asi proto, že je s námi legrace:) Vidíme, že se Češi naší hudbou dobře baví, my jim na oplátku předáváme to nejlepší z nás. To je strašně silná vazba, hodně energie z obou stran. Po koncertu se bavíme s lidmi, neděláme zagorky, vzájemně se respektujeme. Navíc jsme hráli na fajn místech jako je Palác Akropolis, spolupracujeme u vás se zajímavými lidmi, kteří nás hodně podporují. To celé pak logicky musí dopadnout dobře. Vždycky, když nám zavolá český promotér, máme velkou radost. Česi a Rakušané k sobě mají blízko.

Po každém koncertu - a že už jsem jich viděl - vypadáte hodně vyčerpaně. Jak odpočíváte?

Je to náročné, tomu ver! Po koncertu potřebujeme pár dní pauzu, moc nemluvit, nepít, někteří z nás si musí zakouřit. I když teď se snaží s tím přestat a experimentují s oxygenem během koncertů a před nimi.

Loni jste po letech opět získali rakouskou hudební cenu Amadeus pro nejlepší kapelu a koncert. Že to ale trvalo, co?

Uff, jsme hrozně rádi. Vždyť jsme na ní čekali devět let, prvního Amadea jsme získali v roce 2001. Každého muzikanta musí potěšit, když dostane dvě hlavní domácí hudební ceny.

Aktuálně jedete do Prahy zahrát na Movember party. Necháváte si kvůli tomu růst knír?

Počkej, my jsme tam přece vystupující:))

A rozjedete to na naší Movember Gala Party pořádně?

To si piš, bude to masakr.

 
Audiobullys: "V Praze nás čekejte s knírem“ Movember Gala Party powered by Lidé.cz

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016