PARTYINFO

 

N.O.H.A.

Datum konání:
08.11.2011 - úterý
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
B-Complex
Live:
N.O.H.A.
Popis:
vstup 400/500 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Move festival 7.0: N.O.H.A. Circus Underground + B Complex!

Záměr festivalu svým pojetím plně vystihuje mezinárodní kosmopolitní seskupení N.O.H.A – Noise Of Human Art “Circus Undeground” (CZ, USA, BR), jejíž nové složení budeme moci poprvé klubově shlédnout 8.11. v Lucerna Music Baru. Letos na jaře prošla N.O.H.A, byť již velmi úspěšná a etablovaná World & D’n’B formace nečekanými a radikálními změnami. “Náhle se zde natěsnala velká koncentrace hudebních a charismatických pološílenců”…

 

A ti, dle všech reakcí z letních festivalů přinesli nového ducha a strhující energii. Hlavnim strůjcem nového vlivu je přítomnost brazilské zpěvačky a kytaristky Camily De Oliveiry, která svým podmanivým hlasem a osobitým latin-punk projevem dodává hudbě i živým vystoupením N.O.H.A. novou dimenzi. Kapela je specifická stylově otevřeným mixem drum&bassu, world music a energií nabitých groovů. Hity jako „Balkan Hot Step“, „Pijama“, „Dive in your Life“, „Base From Above“ a hlavně „Tu Café“ vynesly kapelu na ta největší festivalová evropská pódia jako Eurospotting-Kopenhagen, Bourges Festival, Electronic Beats Festival (supporting Prodigy), Roots Festival-Amsterdam, Espantapitas Festival, Rock For People, Exit, Pohoda, Colours of Ostrava, PopKomm, Rolling Stone Roadshow, Bizarre Festival, Nancy-Jazz Festival, atd.

 

 

Očekáváme, že nová N.O.H.A. nám v Lucerně předvede nejen vysoce sugestivní zážitek, ale i několik úplně nových tracků. Současné složení Filip Noha, Camila de Oliveira, Chevy, Thom Herian, Jatrabass se dle slov bandleadra Filipa Nohy nachází ve vrcholné konstelaci za celou dobu existence skupiny!

Další hudební lahůdkou téhož večera bude exkluzivní novinka na české klubové scéně. Tím bude vystoupení slovenského DJe B-Complexe. Ten patří v současné době k jedněm z nejznámějších a nejuznávanějších slovenských D’n’B hudebníků. 25-ti letý DJ a student VŠMU, vlastním jménem Matúš Lenický, hraje od svých dvanácti let. Po vyzkoušení řady stylů (hardcore, trance, psytrance atd.) zakotvil v D’n’B, kde se věnuje vlastnímu specifickému hraní s rychlými bicími, mohutnými basy a složitými melodiemi. Jeho písně se objevily v několika kompilacích jako Remark The Silence nebo BassGround. Své songy vydal například u belgického labelu Future Sickness, v americkém Force Recordings nebo v britském Vibez. Za jeho největší úspěch se považuje vydání skladby Beautiful Lies u legendárních Hospital Records (label Tonyho Colemana, frontmana London Elektricity, který pro světovou scénu objevil DJe typu High Contrast, Logistics či Mitsabishi). Spolupracuje s estonskou zpěvačkou BadGirl a s kanadskou zpěvačkou, DJkou a producentkou Ill-Eshou, se kterou vlastní projekt Ill-Complex. B-Complex se již podíval se i do mnoha dalších evropských zemí a uskutečnil dokonce turné po Novém Zélandu a Austrálii…

Od svého založení v roce 2005 se Move Festival profiluje jako premiérový klubový festival. Každoročně ukazuje u nás neznámé, nicméně aktuální a oceňované zahraniční novinky různých hudebních stylů. Festival je zaměřen na hudební mobilitu a snaží se vyhledávat alternativní cesty hudebního exportu i pro české skupiny. V letech 2005 a 2006 Move Festival pořádal své vlastní akce v Oslu, Londýně a Berlíně, kde mj. uvedl Khoibu, Le Pneumatiq i Chinaski. V roce 2009 pak programoval Toxique, Airfare, Cartonnage a Southpaw na Europavoxu ve Francii.

Move je pohyb, který bychom tedy rádi viděli i na poli aktivního mezinárodního networkingu. Letošní ročník Move 7.0 byl zahájen 30. září ve spolupráci s Noice Of Art (UK) londýnským koncertem Hentai Corporation, který skončil jejich triumfálním uspěchem v klubu 93 Feet East.

Nejlevnější předprodej na www.moveticket.cz a na pokladně klubu.

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016