PARTYINFO

 

REMEMBER TECHNO

Datum konání:
09.12.2011 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Igor Pataky, Kristian, Ladida, Daho & Ginger
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 zdarma
Line-up:
22:00 - 23:30 DJ KRISTIAN
23:30 - 01:00 LADIDA
01:00 - 03:00 IGOR PATAKY & DJ KRISTIAN
03:00 - 04:00 DAHO & GINGER (4 decks & 2 mixers show)
04:00 - ??:?? IGOR PATAKY
 
 
Rozhovor s DJem Kristianem k akci Remember Techno!
Daho: "Hraní je pro nás už hodně rekreační záležitost"

Přinášíme vám zajímavý rozhovor s jabloneckým DJem Dahem, který se ukáže jako jeden z hlavních hostů na prosincovém vydání pravidelné klubovky Remember Techno v Radosti FX.

 

Vzpomínáš na své první (jedno z prvních) vystoupení v Radosti FX?

Samozřejmě!  Bude tomu ale už pořádných pár let. Určitě deset, spíš patnáct, kdy se pražský DJ Pietro a Igor Pataky rozhodli něco udělat pro techno v Praze a zorganizovali sérii klubovek s názvem Techno Now. Byly to tuším středy, a po hraní jsem musel autobusem obratem do Jablonce do práce, ale vzpomínám si na ty akce moc dobře. Asi dva roky před tím hrál v Radosti FX Jeff Mills. Byl to taky všední den, v klubu asi padesát lidí, ale byl to nezapomenutelnej zážitek. Radost je pro mě prostě legendární místo.

 

 

Jak se v době jedniček a nul prodávají desky?

Špatně. Náš obchod Nula2 sice pořád provozujeme a desky prodáváme, ale nejsme schopni se už vinylshopem uživit. Proto jsme si už před více jak rokem museli s Gingerem najít jinou práci. Já pracuju už víc jak rok pro Vodafone a Nula2 stíháme po večerech a víkendech, kdy mi s tím hodně pomáhá i moje přítelkyně. Nechceme ale určitě "Nuladvojku" zazdít. Máme oba práci s deskama rádi. Přecijen děláme shop neuvěřitelných jedenáct let a ani jeden z nás nechce říct "končíme", ikdyž často to máme na jazyku. Někdy je to opravdu hodně vyčerpávající boj s větrnými mlýny.

Slyšel jsem, že ve tvém životě došlo k velkým změnám... Jaké to jsou?

Máš dobrý zdroj ,) Ano, je to pravda. Vlastně díky Vodafone jsem poznal úžasného člověka a smysl života, který mě maximálně naplňuje. Nedávno jsem v oblacích Janičku požádal o ruku a tak bude někdy v létě svatba. Je to moc hezkej pocit, za nějž jsem šíleně rád! Stačí? :))

Stále děláš Nula2 podcasty?

Podcasty pro Techno.cz jsem přestal nahrávat z jednoho prostého důvodu a tím je nedostatek času. Kdybys věděl, jak mě to někdy mrzí, ale prostě se to nedá stíhat. V létě jsem nahrál krátký set pro kluky co dělají Shotgun, ale jinak nic. Mám nachystaný na nahrání set z nových tracků, ale kdy si najdu čas ho zrealizovat, aby byl podle mých představ ?? Nikdo neví. S Myclickem jsme o tom debatovali, že pokud to klapne, tak ho vydáme jako techno.cz podcast.

Jak se připravíte na své vystoupení v Radosti?

Pořádně doma prohrabeme archiv s deskama a vytáhneme ty, které pro nás byly za ta léta nej! Určitě si pustíme nejednu srdcovku a budeme je servírovat lidem jako zamlada :)))))

Hraní máte dost, nebo už hrajete spíše rekreačně?

Přesně jak říkáš, hraní je pro nás už hodně rekreační záležitost, ale o to víc si ho zas vážíme a snažíme si ho užít, dát do něj všechno. Tak to ale u nás bylo vždycky ,) Situace je daná hudbou, kterou hrajeme. Však víš sám, že Birmingham je už dávno "back in underground". Ale ono je to vlastně dobře. Kdysi jsem to tak chtěl a tak to mám. Vlastně mi to takhle vyhovuje. Nemusím už poskakovat za gramcema v každý hospodě :))

Řekni proč by se návštěvníci akce REMEMBER TECHNO, měli těšit hlavně na Váš set?

Protože přijedou Daho & Ginger a předvedou klasickou jízdu na čtyři gramce a dva mixy. Protože přivezou hromadu starých i nových fajn skladeb. A nebo jen proto, že se rádi sejdou s přáteli a uvidí třeba i nějaké věrné fanoušky.

 
Prosincové vydání Remember Techno v Radosti FX

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016