PARTYINFO

 

EDUCATION 04

Datum konání:
17.02.2012 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Kuedo (Planet Mu, UK), Slugabed (Ninja Tune, UK), Floex (Minority Records, CZ), Forma (Lazytempo, CZ), Valta (Sub.fm, UA)
Stage design and visuals: Lunchmeat
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 21:00, vstup: 150/250 Kč
 
 
Na čtvrtém dílu Education budou vyučovat Kuedo a Slugabed!

Pesimistické výhledy plné rozpadu a zoufalství okořeněné temnou vizí konce světa nás přiměly k protiakci, takže čtvrté pokračování klubové noci Education bude hlavně ve znamení vzletného futurismu, tance a otevřené budoucnosti...

 

V MeetFactory se představí Jamie Teasdala alias Kuedo, který byl součástí legendárního post-apokalyptického dua Vex´d, jež na začátku 21. století definovalo zvuk dubstepu, temnoty a bezvýchodnosti. Kuedo ale úplně opustil tyto hudební vody a špinavý zvuky podzemí vyměnil za syntetické symfonie plné radosti, křehkosti a melancholie. Kuedova dobrá nálada se naplno promítla do jeho debutového alba Severant, považovaného za jednu z nejlepších desek minulého roku (viz. výroční žebříčky médií jako FACT Magazine, XLR8R, Resident Advisor, Boomkat a další).

Kuedo
Protřelého hudebníka ověnčeného několika cenami doplní jedenadvacetiletý talent Slugabed prezentující svou tvorbu u labelu Ninja Tune, kde by mu tento rok měla vyjít debutová deska. Mladý britský muzikant se naplno vyžívá v možnostech samplování a jeho vysoce taneční koláže jsou plné roztodivných a hravých zvuků. Díky svému originálnímu přístupu a blízkému vztahu k hip-hopu si Slugabeda za remixéra vybraly osobnosti jako Roots Manuva nebo Busta Rhymes.

Slugabed

Českou scénu bude zastupovat dvoučlenný projekt Forma, který právě vydal své premiérové album s názvem Earotikon, na němž se mísí vlivy jazzu, hip-hopu a poslechové elektroniky. V DJ setu se představí také Tomáš Dvořák alias Floex, který dlouhodobě patří mezi českou hudební smetánku, což potvrdil i svou poslední deskou Zorya. Ta byla mimo jiné nominována na cenu českých kritiků Apollo a dostala se také mezi pětici nejlepších tuzemských alb v rámci cen Vinyla. Posledním hostem bude ukrajinský guru nezávislé scény Valta, který je členem sdružení Kievbass a má svůj pořad na respektovaném rádiu Sub.fm.

Partnerem akce je BU2R.

Mediálním partnerem je Radio 1.

MeetFactory je podporována grantem hl. m. Prahy.

http://soundcloud.com/kuedo

http://soundcloud.com/slugabed

http://soundcloud.com/forma

http://soundcloud.com/floex

http://www.kievbass.com/

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016