PARTYINFO

 

TECHNO ANIMALS

Datum konání:
03.03.2012 - sobota
Místo konání:
Praha - Touster club
DJs:
Toky (SK), Nika 77, K.Sandra, Adam Cloud, Pavel Faktor, Milo, Rob Smile, LiVe, Pete Walk, Peter Costa, Tchunhas
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 21:00, vstup 50 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Nika 77 na akci Techno Animals: "Vždycky mě fascinovaly starý věci"

V sobotu 3. března se milovníci klubového techna dočkají druhého pokračování nové party s výstižným názvem Techno Animals. Její únorová premiéra se slovenským headlinerem DJ BOSSem sklidila velký úspěch. I tentokrát se návštěvníci mohou těšit na zastupitele slovenské techno scény a to rovnou nejlepšího a nejznámějšího slovenského techno DJe, kterým je legendární DJ TOKY! Tuto hvězdu doplní další legenda tentokrát české techno scény DJka Nika 77, dále mladá ale již velmi uznávaná DJka K.Sandra, samozřejmě rezident party Techno Animals DJ Adam Cloud a představitel agentury BPM DJs výborný DJ Pavel Faktor. O začátek akce se postará náš oblíbený DJ Milo.

 

DJ Toky, jak už jsme zmiňovali je nejznámějším slovenským DJem, který je zároveň i oblíbeným a uznávaným DJem u nás. Toky je i znám díky své produkci, se kterou se dostal na velmi známy německý techno label Tresor. Navíc se svým live act projektem Rumenige procestoval celou Evropu. Toky je rodák z Bratislavy a DJingu se věnuje již od roku 1992. Za dobu své působnosti získal velké množství  bookingů, díky kterým je známý i ve střední a východní Evropě. Za sebou má spolupráci s producenty jako jsou Loktibrada, Regis, Takaaki Itoh, Christian Wunsch, BOSS a mnoho dalších. Aktuálně používá pro své hraní Final Sctratch, ke kterému využívá staré dobré gramofony. Toky je zárukou skvělého hudebního zážitku a proto byste si ho neměli nechat ujít!

DJku  Niku 77 netřeba dlouze českým techno fanouškům představovat.  Hraje od roku 1997 a patří mezi přední české DJs. Převážně vystupuje v celé střední Evropě, ale i třeba v Belgii, v Rusku nebo Chorvatsku. Čekat od ní můžete techno, ale příležitostně hrává minimal / deep house a experimentální až ambientní elektroniku. V současné době se věnuje především studiové práci.  Doposud vydala vlastní tvorbu na českém labelu TechEx. (více informací www.nika77.com)

I tentokrát se můžete těšit  na druhou – lounge  stage, která se nachází v horních prostorách kubu. Minule se ukázalo, že je to výborná alternativa k hlavní techno stagi. I nyní se zde bude hrát především deep house, tech house a minimal. O hudební zážitky se zde postarají zkušení mistři Deep Smoke Developing Artists (Rob Smile, LiVe, Tchunhas). Doplní je známý DJ a člen projektu PROUD-M DJs Pete Walk a DJ Peter Costa.

Přijďte s námi opět zažít a podílet se na výjimečné atmosféře tohoto našláplého mejdanu!

Pro více informací navštivte naše facebookové stránky: www.facebook.com/TechnoAnimals

 

ROZHOVOR NIKA 77

Co tě vedlo/jak ses dostala k tomu stát se DJkou? Kdy to bylo/kolik ti bylo roků?

I když to zní jako klišé, tak mě k tomu opravdu vedla láska k hudbě a v devadesátých letech taky očarování techno scénou, potažmo celou tou novou kulturou kolem elektronický hudby a parties. Hrát jsem začala někdy v roce 1998.

Máš/měla jsi nějaký hudební vzor? Máš své oblíbené DJs/producenty?

Vyloženě vzor jsem nikdy v ničem neměla, ale samozřejmě mě hodně lidí inspirovalo. Za ty léta jich bylo hodně, měnilo se to v čase. Největší vliv na mě asi měla slovenská a britská scéna, konkrétně třeba Regis, Surgeon, Ruskin a jim podobní.

Jakou techniku používáš pro své sety? Proč (výhody/nevýhody)? Jakou jsi používala v minulosti?

Zhruba deset let jsem hrála skoro výhradně z vinylů, občas chillouty a experimenty z CD's. Teď používám Traktor Scratch s tím, že stále používám k míchání vinyly.

Pokud vím, tak i produkuješ. Jaký program a techniku používáš? Jak často/kolik hodin se tím bavíš?

Dělat vlastní hudbu mě vždycky bavilo, ale v poslední době to dost flákám :-) Poslední počin i s klipem je tady. Od té doby ticho po pěšině.

 

 

Taky máš pocit, že se techno vrací? Jak vidíš nynější českou scénu? Máš z toho radost?

Jo, něco takovýho jsem zaregistrovala. Zdá se mi, že to je ale záležitost starší generace, která chytla druhý dech :-) Nicméně radost z toho mám, protože mě techno baví a ráda ho hraju.

Jak by podle tebe mel vypadat ten nejlepší klub?

Tak určitě by měl vynikat kvalitním a hlasitým sound systémem, dobrýma světlama, dostatkem dobrýho občerstvení a hodně kalících kámošů hlavně …co ti budu povídat :-)

Klub a festival, na kterém sis nejvíc užila svůj set?

Za poslední dobu to byl asi klub Sudhaus v Německu a festival…? Možná náký hodně první Cosmic Tripy, nebo jeden v Sarajevu před x lety, ale to už ani nepamatuju, co bylo. Vím jen, že se to konalo na stadionu, kde byla kdysi Olympiada.

Pověz nám něco o kabelkách, které vytváříš? Jak tě to napadlo, kdy, proč, živí tě to?

Vždycky mě fascinovaly starý věci, hlavně ze šedesátých a sedmdesátých let. Nahromadilo se mi doma velký množství nádherných pokladů a chtěla jsem je nějak přetvořit, dát jim nový význam. No a kabelky jsou artikl, který mě taky hodně baví, takže to bylo jasný. Objíždím vetešnictví, blešáky atd.., kde hledám vhodný materiály, vymýšlím střihy, stříhám je a navrhuju designy. Je to neuvěřitelně zábavný a zároveň relaxační. Krásný hobby.

Co děláš pro svou tělesnou schránku, udržuješ ji nějak/sportuješ?

Na sportu jsem doslova závislá a zdravý stravování je další z mých koníčků. Musím použít další klišé, ale…ve zdravém těle, zdravý duch :-)

Co nejradši děláš ve svém volném čase?

Co to je volný čas? :-) Jsem zvyklá hodně plánovat, ale samozřejmě i self-reset má v mém diáři místo. Takže kdy bude další kalba? :-)

Co ty a ekologie? Třídíš odpad? Jezdíš výtahem nebo chodíš pěšky, abys šetřila tu naši planetu? Jíš maso?

To téma mě zajímá a úzce to souvisí s mýma recyklovanýma taškama. Odpad třídím v rámci městského života (kompost třeba nemám), maso jím rybí a po schodech chodím, ale kvůli svojí fyzičce :-)

Jak se těšíš na vystoupení v rámci party Techno Animals v Tousteru? Co sis pro nás připravila? Kdy a kde jsi si naposledy s Tokym zahrála?

Těším se moc! Hraju po Tokym, což je výzva a ty já moc ráda. Bude to asi hodně zkoncentrovaný a intenzivní. Alespoň se o to budu maximálně snažit :-) Naposledy jsme spolu hráli v létě na velkém festivalu BeeFree na Slovensku.

S Tokym se znáš velmi dobře, povíš nám nějakou veselou historku?

Kdo zná Tokyho ví, že s ním je to jedna veselá historka za druhou. A jedna vypečenější, než druhá, takže fakt těžko vybrat…Možná křeslo letí oknem z hotelu? Hmm, když ono i těch křesel bylo asi víc :-))

Je nějaká otázka, na kterou by jsi chtěla odpovědět a já se nezeptal?

Jojo, zapomněl ses zeptat, v jakém tvém party modelu bych tě ráda viděla trsat v Tousteru až budu hrát :-)

Info: www.nika77.com

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016