PARTYINFO

 

REMEMBER TECHNO

flyer
Datum konání:
09.03.2012 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Igor Pataky, Dalo aka Loktibrada, Pavel Krejdl
Popis:
start 22:00
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Techno.cz & Radost FX pokračují v úspěšné techno akci Remember Techno
Dalo aka Lotibrada: "Budem hrát momentálnu variaciu mojho v súčasnosti standartného setu"

Již brzy v Radosti FX ve spolupráci s technem.cz proběhne další díl úspěšné techno klubovky Remember Techno, kde jako hlavní host vystoupí slovenská techno špička DJ Dalo aka Loktibrada.

 

Přinášíme vám krátké představení headlinera a rozhovor.

DALO AKA LOKTIBRADA

Loktibrada se na scéně aktivně pohybuje od roku 1994, kdy vystupoval pod pseudonymem DJ Dalo. Spolu s Tiborem a Braněm, byl spoluzakladatelem kultovního místa taneční muziky na Slovensku, známého U.Clubu v Bratislavě. Prvním zahraniční host vystoupil v U.Clubu už v roce 1996 a nebyl jím nikdo jiný než Jeff Mills.

Loktibrada vydal svůj první 12“ v roce 1996 - Antidandruff 1.0. vyšlo jich 200 kousků. V roce 1998 založil svůj vlastní label Olga + Jozef, který dodnes patří k nejvýznamnějším světovým labelům z hlediska historie vývoje techna. Začal vydávat také experimentálnější tracky pod pseudonymem Kre a to i na Tokyho labelu, Numb. V roce 2000 založil spolu s Braněm a Standou další label Palicavonzvreca, na kterém vycházela světová techno produkce od producentů jako Pacou, Takaaki Itoh, Hardcell, Regis, Female, Oscar Mulero, Christian Wunsch, Boss, Hu, Rumenige, Radial a další. V roce 2003 vydává Loktibrada spolu s Rumenigem (Tokym) EP Petržalka a to na známém berlínském labelu Tresor.

Jak se těšíš na výlet do Prahy?

Prahu mam rád, v Radosti som nebol niekolko rokov, takže sa celkom těším.

Tvůj pseudomym Dalo nebo Loktibrada zná praktický každý, kdo se na taneční scéně alespoň trochu orientuje. Jaký je to pocit?

Nie som si istý nižšie spomínanou „popularitou“, možno preto nemám z toho nějaký výrazný pocit.

Co vše ti tvoje "popularita" dala?

Zahrál som si v naozaj dobrých kluboch.

Co naopak vzala?

Neviem o ničom.

Zkuk slovenského techna je znám i ve světě což je i tvá zásluha. Je to sen skoro každého producenta prorazit za hranice, co by jsi mladým talentům poradil?

Vela věcí sa změnilo za tie roky, od vybavenia študia, cez sposob ako fungujů vydavatelstva až po distribuciu. Sám sa v tom už velmi neorientujem. Nemám speciálnů radu - třeba skúsat.

Co je pro tebe důležitější, když dostaneš od někoho demo nahrávku něčí produkce - kvalitní zvuk nebo dobrý nápad?

Závisi od konkrétného tracku.

Co říkáš na Djing z Abletonu, styl hraní kterým je dnes znám třeba Surgeon. Spousta lidí to odsuzuje protože Dj tam neřeší "rovnání" rychlosti. Znamená pro tebe "rovnání" rychlosti kvalitu nebo ji vidíš jinde? Co si o tom myslíš?

Zvládnut synchronizáciu rychlostí bola roky jednou z nevyhnutných podmíenok dja hrajúcého tanečnů elektroniku. Zdá sa, že dnes na tom velmi nezalezi. Mna by to asi nebavilo.

Když už jsem zmínil jméno Surgeon, tak před rokem jste ho pozvali na vaší akci Palicavonzvreca do Slovenského Subclubu. Jaký je Surgeon, působí velmi spořádaně, je takový i doopravdy?

Ano, navonok posobí spořádaně, nedověrčivo možno až odměřaně, ale vie být aj milý.

Proč jsi si vůbec zvolil techno? Jak jsi se k tomuhle stylu dostal?

Nepoznám odpověd na tieto otázky, tipujem, že životnými okolnostami a hudbou, ktorej som bol postupne odmala vystavený.

Co by na akci, na kterou jsi pozván nemělo chybět z hlediska organizace?

Som nenárocný v tejto veci, mám rád keď má dj dobré technické podmienky a keď promotér rozumně komunikuje.

Co si pro české tanečníky v Radosti připravíš?

Budem hrát momentálnu variaciu mojho v súčasnosti standartného setu, závisi od situacie na parketě, ktorým směrom to viac potiahnem.

Děkuji za rozhovor a budeme se těšit.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016