PARTYINFO

 

LA RÉSISTANCE

flyer
Datum konání:
16.03.2012 - pátek
Místo konání:
Praha - Touster club
DJs:
Ezwell, Airto, Pixman (Kim Pixa), David Formi, Filip Dee
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 21:00, vstup 50 czk
Line-up:
21:00 - 23:00 Ezwell
23:00 - 00:30 Airto
00:30 - 02:00 David Formi
02:00 - 03:30 Pixman (Kim Pixa)
03:30 - 05:00 Filip Dee
05:00 - ??:?? who knows?
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Nová klubovka La Résistance + rozhovor Kim Pixa aka Pixman

La Résistance = odboj. Odboj na naší české klubové scéně. Tento koncept má za úkol spojit do sebe jak klasický house, tak dirty electro a electro house. Team revolucionářů bude vést rezident David Formi, který je nemálo proslulý svými pravidelnými housovkami v Chapeau Rouge. Jeho průkopnický sound a napínavé sety dokáží vždy naprosto oslnit.

 

 

Housové pole mu profesionálně připraví umělec s velkým „U“ – legendární Airto, který stejně jako David Formi začínal u Roxydustu. Tento pražský DJ má již za sebou dlouholetou kariéru především na pražské klubové scéně a do svých rezidentních rukou uchopil například i zesnulou Elektru v Roxy.

Jako headlinera s hrdostí představujeme Kima Pixu aka Pixmana! Tento vyjimečný DJ a producent se postará o přechod celé party do energického electra. Kdo zná jeho výstupy tak ví, že to bude opět nevídaná show.

O závěr celé akce se postará „dirty electro“ DJ Filip Dee a začátek jsme svěřili do rukou vycházející hvězdičce a po technické stránce jistě výrazného DJ Ezwella.

Pořádná house & electro night je konečně tady!  16. Března začínáme!

Jedině v klubu Touster!

 

 

ROZHOVOR KIM PIXA AKA PIXMAN

Tak co Kime, jak se ti daří a co je u tebe nového? Teď nemyslím tvojí práci, ale novinky ze světa obyčejného člověka a ne DJe.

Připravuji se na nový start, abych byl přesnější, stěhuji se do zahraničí! Rád vzpomínám, když jsem v polovině 90 let začínal hrát. Byla to úžasná atmosféra, lidé k sobě byli pozorní, cítil jsem lásku a jednotnost, která sbližovala každého z nás, ačkoliv jsme se třeba ani neznali! To byla hlavní energie taneční hudby! Byli jsme jeden tým.

Po těch letech se nějak vše vytratilo, společnost se zkazila. Všem jde bohužel jen o peníze a slávu. Lidi jsou zde neuvěřitelně podlézaví a agresivní. Když mě 3x tento rok fyzicky napadli, aniž bych cokoliv - komukoliv udělal, uvědomil jsem si, že v téhle zemi žít nechci!

Dokonce mě napadl opilý šéf ochranky v klubu, kde jsem měl 7 let průběžnou rezidenturu, a vedení si vymyslelo pohádky, kde vše otočili proti mně,  ačkoliv jsem měl spoustu svědků.  Např. v Německu a jinde ve světě by se ti tohle nestalo, ještě by ho ten den vyhodili! Zde nic!

Co si aktuálně myslíš o naší české taneční scéně a českých partypeople?

Já myslím, že tady momentálně taneční scéna již neexistuje. Je to smutné ale strašně se ty všechny věci změnily. Postrádám jedinečný umělecký um djů a producentů, vše je dnes postaveno na komerci a kamarádství. Když slyším, že si nějaký dj platí hraní, je mi z toho špatně. Stejně tak když mele jeden styl za druhým, aby hrál všude, kde může. Takový dj nemá podle mého vlastní tvář a těch tady je! Party jsou tady dost hudebně laciné a pořadatelé nehledají kvalitu, slyší jen na peníze a kamarády. Já si nepamatuji, že bych někdy někoho přemlouval, aby mi dal nějaké hraní! Jestli jsem někde hrál, tak to bylo na základě mého jedinečného zvuku a toho faktu, že si mě pořadatel vybral sám! Jsem pyšný na to, že jsem spoustu hraní odmítnul. Jsem rád, že jsem si mohl vybudovat jméno v době, kdy si musel ukázat, že je v tobě víc, než v ostatních. Dnes to již nejde, vše je podplacené!

Co se týče partypeople, bohužel se většina chová jako nemyslící stádo ovcí. Slyší na laciné tiskovky a směšné nej nej nej djské biografie, které jsou opravdu k popukání! Já jsem kvůli tomu přestal chodit na akce, protože mi nemají co nabídnout, chodím za hudbou, ne se předvádět!

Tvá dlouholetá spolupráce s DJ Wegou nedávno skončila a tím i celý projekt WeKi. Jak se teď cítíš a přibliž nám prosím důvod vašeho rozdělení?

Wega byl, je a bude pro mě vždy jako bratr. Je to skvělý člověk s neuvěřitelným citem pro hudbu a ne jen to. Jeho důstojnost, slušnost a nadhled z něho dělají osobu, ke které mám ten největší respekt! Oba nás, myslím, velmi mrzí, že WeKi skončili, ale je to další etapa našeho života. Řekl bych – vyrostli jsme! Bohužel jsme měli vzájemně na sebe méně a méně času, takže jsme se rozhodli to ukončit a jít si vlastní cestou. Wega oprášil gramofony a já se vrhnul především na produkci mých dvou projektů -Kima Pixy a Pixmana.

Kdy jsi začínal přemýšlet o sólo kariéře a proč?

Myslím, že někdy v roce 94 (smích)! Po rozdělení Weki, asi tak před rokem. Chtěl jsem zachránit značku La Pascos Records a pokračovat v hudební tvorbě. Za ten rok jsem udělal dvě alba a nespočet dalších tracků, které teď vyplavou na povrch!

Právě vyšel váš poslední release – Kim Pixa & Weki remixes. Pověz nám trochu o tom.

Je to moje rozloučení s projektem WeKi. Udělal jsem 3 remixy tracků, které jsem měl nejraději. Jsem rád, že to podpořil za ČR svým remixem např. Elektrabel a ze zahraničí hvězdy jako Deepchild, Oliver Klein, Peter Jürgens, James Harcourt. Myslím, že je to parádní release pro milovníky housu a tech housu.

Na La Résistance představíš svůj electro project „PIXMAN“. Můžeš ho čtenářům trochu představit a přiblížit?

Jako Kim Pixa jsem skončil s electrem a hraju pouze techno! Pixman je můj nový projekt, který bude právě jen o electru! Bude to ujetá hudba s ujetou postavou, na které se vyblbnu (smích). Pixmana budu směřovat stylově např. k Bloody Beetroots.

Také vím, že vystoupení na mé party bude pro tebe tvé poslední vystoupení v České republice. Kam se chystáš a za jakým účelem?

Bude to mé poslední vystoupení jako Pixman, možná, že občas přiletím a zahraju, ale to je ve hvězdách. Chystám se žít na jednom ostrově a otevřít si tam vlastní podnik, zatím nechci být konkrétnější.

Nejkrásnější zážitek na party?

Útěky z akcí, před holkama s Wegou (smích).

Nejstrašlivější zážitek na party?

Agresivní výpadky lidi na party!

Moje nová akce La Résistance má vizuálně ve znaku Francii. Co na to říkáš a jaký je tvůj vztah k této zemi?

He he, moji předci pochází z Francie, takže ji rád podpořím. Jinak si myslím, že je skvělý nápad udělat zde odboj proti nekvalitní hudbě.

Klub Touster nyní prožívá svůj boom. Proč myslíš, že tomu tak je?

Vzhledem k tomu, že jsem dělal produkčního ve dvou klubech, tak dokážu říct, že je to prací a pílí těch lidí, kteří za tím stojí! Chtějí udělat z klubu to nejlepší, co se dá a to je sakra znát! Pokud ti majitel dá plnou důvěru a prostor, můžeš vykouzlit zázraky. Ale musí to vše fungovat počínaje od barmanů po majitele. Jakmile jeden článek nedělá z přesvědčení to, co by měl, je to špatně!

Rok 2012 a konec světa. Bude, nebude?

Nebude, ale nastane změna! Lidé co pilně na něčem pracovali, zažijí úspěch! Já ho cítím jako vítězný rok, pro mne a mou hudbu!

Nějaký vzkaz pro partypeople?

Hudba je o vnitřních pocitech nechte se jimi unášet! Choďte na party za hudbou ne za reklamou!

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016